JUNI 2019, nebeska utakmica kreće

Krenuo jun. Trebalo bi biti lep topao mesec jer ime nosi po grčkoj boginji plodnosti Junoni. Svaka mitologija je imala svoju boginju zemlje, plodnosti, zaštitnicu braka i dece, a u staroslovenskoj  to je bila Živa, te ovaj mesec poziva da se zaista živi, jer sve oko nas pulsira životnom energijom u punoj snazi, razdraganošću i nestrpljivošću da vidimo šta nam donosi  dugo toplo leto.  Vrlo neobičan mesec, jer Sunce polovinom njega izlazi iz mentalnog i intelektualnog znaka Blizanaca, u emotivni, vodeni, porodični znak Raka. Kraj školske godine, kreće druženje, odmori, opuštenost, sunce, ljubav. Junska dugodnevnica – prvi dan leta ove godine kreće 21.6. u 17.54 min. Ipak, ovog meseca , pre ulaska Sunca u znak Raka, će se formirati nesvakidašnja situacija među planetama, koja se nije dugo desila, jer će gotovo sve planete na nebu biti aktivirane među sobom, biti postavljene na skoro istim stepenima a astrosimbolika je tako raznovrsna, slojevita, pa i nekoliko strana ispisanih ne može da sažme dešavanja na nebu…

Već na početku meseca, Merkur ulazi u znak Raka, pa zajedno sa Marsom će biti u ovom znaku skoro do kraja meseca ( 28.6 ulazi u znak Lava). Venera, planeta ljubavi je ušla nedavno u znak Blizanaca, te će u njemu biti tokom celog juna. Do 21.6 dakle i Sunce u Blizancima,  te prati dešavanja Merkura, posredno učestvuje i zavisi od njega ( jer je njegov dispozitor). Direktno, Sunce pravi danas, 10.6 opoziciju sa Jupiterom, pa ove dve svesne planete mogu doneti da se na objektivnom možemo osećati defokusirano, da možda preterujemo u nekim situacijama, naročito što se tiče porodice i njihovih svakodnevnih izazova ( eto deca polažu ispite, završavaju škole, a možemo osećati da su nepravedno zakinuti, ili da se plaća eksurzija više nego što bi trebalo…). Sunce će takođe praviti i kvadrat, napet aspekt sa Neptunom, pa i to može doneti u svakodnevnom životu da jasno ne pratimo znake oko sebe, da ne vidimo nešto što je jasno drugima, da smo pospani i nemamo koncentraciju, fokus, i da osećamo da nam neko ili nešto crpi energiju. Ipak, to su aspekti koji traju najviše dan dva kao egzaktni i taj dan možemo i prespavati, ali celu nedelju, koja je ispred nas i donosi ono što će nas prodrmati, ne možemo nikako. Jer spavamo očito već duže vreme, pa u zavisnosti od dubine sna, svako od nas će biti prodrman na specifičan i samo njemu svojstven način, jer ovoliko aspekata i simbolike i aktivacije planeta ide samo u jednom pravcu – ka tome da se prisetimo nas, da se probudimo i da živimo ono zbog čega smo došli.

Već od 13.6  Mesec ulazi u znak Škorpiona te kreće buđenje, ali i ulazak Marsa u samu završnicu i suočavanje sa Južnim Čvorom, Saturnom i Plutnom, koji se nalaze u znaku Jarca, dok on, zajedno sa Merkurom, koji ga prati prolazi kroz suprotan znak u zodijaku – znak Raka. Ova osa znakova mora da nas asocira, upozori i fokusira na ono što u suštini i označava – na pretke. Osa – Rak- Jarac je osnovna vertikalna osa našeg horoskopa, jer vrh četvrte kuće kreće iz Raka a vrh desete kuće iz znaka Jarca, a to su tačke koje predstavlju krajnu donju i najvišu gornju tačku našeg kruga, zvanog život. Rak- Jarac, kao što odavno nisu bili ovako aktivirani, dominiraju na nebu ovih dana, jer grupe planeta će se od 13.6 do 19.6 ( kad i Mesec na nebu ulazi u znak Jarca) biti fokusirane u ovim znacima.

Dve važne planete koje formiraju našu prošlost, naše bivstvovanje na planeti i naše pretke – Mars i Saturn će biti u opoziciji 14.6 egzaktno u poslepodnevnim časovima. Kako se zna da ova dva muška principa nose novu, mladu energiju ( mišići ) i staru genetiku, koju smo nasledili od predaka ( kosti), biće u napetom odnosu, pa konflikti otac – sin, ili mladji i stariji će sigurno biti evidentan kako na ličnom tako i na globalnom nivou ( konzertvatizam- demokratija). Ipak, ovaj aspekt se dešava s vremena na vreme, i sigurno da kruži priča za njega da je nateži od svih aspekata, naročito kad se zadesi nekome u natalnoj karti, ali ovog puta, pored ovog napetog odnosa u igri su još i Pluton i Južni Mesečev Čvor sa strane Saturna ( već dugo su oni tu, ali sad su svi na okupu tj. u konjukciji ) i sa  druge strane Mars koji je zajedno sa Merkurom ( a posredno su uključeni i Venera i Sunce koji su u znaku Blizanaca). Jupiter i Neptun, kao da vode poseban rat za sebe, će tih dana baš praviti težak aspekt među sobom, pa ako mislite da će pravda pobediti, da vas sluša intuicija, da se možete osloniti na duhovnu jačinu, imajte na umu da su i oni u konfliktu ( planete koje se ondose na viša stanja svesti, vladaju duhovnim kućama) pa i vaše podsvesno vodi bitku sa tamnim morskim dubinama,  naša intuicija je u maglovitim sećanjima i senkama prošlosti, pa i snovi mogu da budu uhvaćeni u mrežu koja ne može da se izbaci na svetlost dana, a da mi osećamo nepovezanost na unutrašnjem planu i u podsvesti…Sve se dešava na 18 stepenovima!

Još jedan bitan podatak i objašnjenje. Ovaj broj astrolozi povezuju sa negativnim značenjem, povezuje se, između ostalog i sa znakom Device, tj. njene simoblike, koja jasno poručuje – Nema odmora, ti si tu da odradiš zbog čega si ovde, ti si samo jedan u nizu koji je tu da služiš svrsi. 18. stepen Raka, na kome će se nalaziti Mars je poznat po teškom mestu i zbog ranijih globalnih dešavanja koja su se desila baš na ovoj Fiksnoj Zvezdi ( recimo Hirošima) …Poniznost u rukovanju vatrom koju su nam predali preci, tišina u  radu sa njom,  je više nego neophodna i disciplina, koja se uči da ne bi bilo burnih  i suvišnih pokreta i burnih rekacija na to što nas je zapalo je sada potrebna. Da se ne bi desila prošlost. Da se ne bi ponovilo nešto što smo nekad isto uradili….  I kad, nego sad da se spomene rad na sebi zvani Porodične konstelacije, sad kad je naša stvarnost u rukama daleke prošlosti, u rukama duhova prošlosti, koji se sada javljaju i kao da kažu – žanjite to što smo mi sejali, takva je KARMA. Možemo biti očevici direktne karme ovih dana, ( od 13.6 do 20.6) onih odluka naših predaka, a koje mi sada dobijamo kao bumerang u vidu događaja.  Jedino što možemo je da to osvestimo i prihvatimo, da sve akcije naših iz prošlosti i  iz naše prošlosti grade nas ovakve kakve jesmo, jer da ih nije bilo ne bi ni mi bili ovakvi….

Mars je u Raku, u padu ovih dana, pa imajte na umu, da je Saturn mnogo jači, ne idite u borbu, nego se poklonite  velikom Učitelju koji nas kroz izazove i muku gradi i recite mu HVALA, jer jedino tako možemo dalje. Jer moramo dalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *