Venera u Ovnu ( 7.2.2020 -5.3.2020 )

 

 

U petak veče,  pred vatreni vikend, možemo ga tako nazvati, jer pored Venere i  Mesec, planeta koja vrlo brzo prodje jedan zodijački znak i aktivira na kolektivnom nivou energiju i atmosferu tog znaka kroz koji prolazi, u petak na subotu menja znak tj. ulazi u znak Lava! Dve ženske planete u toku ovog  vikenda biće u vatrenim, muškim znacima!

Mesec će od ponedeljka ( 10.2 ) ući u Devicu i aktivirati svakodnevne obaveze i atmosferu rada, reda i discpline, ali Venera će još skoro mesec dana biti zahvaćena vatrenim emocijama…Ipak, nije svaka Venera u Ovnu ista, naročito u tranzitima, jer je bitno pogledati i hod Marsa u to vreme.

Venera, kao planeta ljubavi u ovom znaku  se ne oseća  dobro,  jer ratoborni, muški, nagli, kardinalni znak njoj  ne pogoduje. Ženama ne pristaje borba, naglost, bes i mržnja, koju uglavnom muškarci kroz  akciju, borbu i dominaciju mogu da kanališu. Ženski princip ne uživa u ovom prvom kardinalnom znaku, jer ženama  treba sigurnost, mir, ljubav, pažnja i uživanje. Ako govorimo o brzini, Venera voli sporost, opuštenost i emocije koje su povezane sa stabilnošću, nežnošću, uživanjem. Osobe koje u natalnim kartama imaju Veneru u Ovnu u restoranu se mogu prepoznati tako što halapljivo jedu, u  buticima  i prodavnicima  brzo kupuju, trpaju hranu i odeću, žure. Žene nose najblaže rečeno crveni karmin ili  krv – crveno nalakirane nokte, da ne spominjemo crvenu boju kose ili  komade odeće u toj boji koji su joj omiljeni. Vrlo su upadljive. Vole meso, glasne su, nezadovoljne svim i svačim, brzo planu i svađalački raspoložene. Ono što im daje takve reakcije na okolinu i ishitrene reakcije na svakodnevne situacije jeste  nasleđen nedostatak diplomatičnosti  i ženske tihe energije, koje nažalost nisu dobile od svoje majke i žena iz porodičnog stabla.

Često su majke ovih osoba vrlo mlade ušle u brak, borile se za život, kretale od nule,  te su više muških osobina nego ženskih morale da izgrade u sebi. Zato kćerke ovih majki u sebi nemaju urođenu finoću, opuštenost i ženske kvalitete. Ove žene su vrlo otvorene i iskrene. One nemaju izgrađen osećaj za flert i zavođenje, toliko svojstveno ženskom principu, nemaju osećaj za  diplomatiju, uzdržanost i pasivnost koja im treba da bi pustili nekoga da vodi igru zvanu ljubav i osvojili na taj način svog kavaljera. Ono što misle kažu odmah. Ako im se neko sviđa to će mu reći prvom prilikom i na malo netaktičan način, da neki pomisle da se same nude i nabacuju.  Vole takmičenje, sve vrste sportova u kojima moraju pobediti. Najviše Venera u Ovnu možemo naći u teretanama, stalni su članovi svih fitnes programa. Imaju izražene mišiće, vižljaste su , jer njihova unutrašnja vatrena nervoza  brzo sagori sve što pojedu. Kad uđu u brak, uglavnom vrlo mlade, bore se za svoju decu pa nekad i umesto njih reaguju na njihove vršnjake. Isteruju pravdu. Glasne i brze na jeziku. Ne ulazite sa njima u konflikt, jer još kao male su naučile da se tuku sa dečacima i ništa im nije strano. Psuju. Imaju problema sa kožom, glavoboljama, hormonima.  Dominantne su u odnosu, koji je za njih vrlo stran, jer ako vole nekoga one se neretko takmiče sa njim, kako u intelektualnom smislu, tako i u svakom drugom. Nametljive su, pa muškarci koji su pasivniji ili su imali ovakve majke, puštaju u svoj život ove žene ratnice, da se bore u krutom svetu umesto  njih. Često ne prihvataju kompromise, vide samo svoju stranu priče, a kad su zaljubljene, emocije vrcaju na sve strane, naročito seksualna energija, koja je sirova i služi im kao dodatni trening. Venera u Ovnu je nestrpljiva, brzo sagori, ne može da traje u ljubavi, pa su žene sa ovom Venerom u natalu razvedene ili vode paralelne živote. Tek u drugoj polovini života mogu da nađu osobu koja im može parirati, koja ih može obuzdati i koja prepoznaje kuda usmeriti i na koji način kanalisati ovakvu energiju, jer u vremenu steknu malo iskustva i osećaja za druge.  Ipak,  u natalnoj karti treba pogledati kako je Venera postavljena u odnosu na ostale planete a naročito dispozitora, tj. Marsa osobe i da li će osoba brže spoznati i ukrotiti divlju prirodu i muškost u njenoj ženskoj prirodi  ( često u genetici ove žene ima narodnih heroja, žena koje su učestvovale u borbama, ali i žena koje su ostale bez svoje majke još kao male  ili  ostale bez najbliže porodice).

U toku ovog tranzita Venere kroz Ovna, ona pravi dosta napetih aspekata s planetama, kojih je i dalje mnogo,  u znaku Jarca. Naročito od trenutka kad Mars na nebu uđe u ovaj znak ( 16.2.). Venera će praviti vrlo napete aspekte, egzaktno sa Jupiterom ( 23.2), Plutonom ( 29.2), Saturnom ( 4.3). Ovi aspekti će biti aktivirani najmanje par dana ranije i nekoliko posle, te znači da ćemo od 20. februara biti pod uticajem ljubavnih nezadovoljstava, nestrpljivosti, loših i teških reči, konflikata, uglavnom sa ženama. Venera u Ovnu a Mars u Jarcu, od 19.2 kao njen dispozitor donosi stanje i situacije, opisno rečeno kao da u isto vreme u autu pritišćemo gas i kočnicu. Biće naglih izliva besa, ljutnje, ljubomore i mržnje prema drugim  ali  i same zakočenosti unutar sebe i svog unutrašnjeg bića. Osetiće se manjak poštovanja, samopoštovanja, empatije,  dominiraće grubost, nekultura, ružne reči. Mudrost u ovom periodu ne postoji. Bićemo očevici sudara iskustva i mladosti, izliva ogromne energije i zakočenosti iste. Naročito u periodima kad Venera bude pravila loše aspekte sa Plutonom i Saturnom biće dosta prekida dugogodišnjih veza,  uzavrelih strasti i kajanja… Venera je planeta koja vlada i novcem, pa svi koji žele i planiraju na brzinu da zarade novac, neće uspeti u tome. Jarac je znak koji vlada vremenom, pa vreme i iskustvo u ovom periodu su mnogo jači od naglih izliva enerigje novih pionirskih ideja. Moguće su upale mišića, ali i nerava, ušinuća u leđima, problema sa trovanjem hranom, digestivnim traktom, a njaviše emotivnih i psihičkih problema Pored Blizanaca i Devica kojima idu ne baš sjajni dani dok bude Merkur išao znakom Ribe retrogradno ( od 17.2 do 10.3)  kreću lošiji dani i za Bikove i Vage..

Savet za žene, koje će naročito osetiti ovaj tranzit, iako možda nemaju ništa u natalu u znaku Ovna,  je da se posvete meditaciji, da ne reaguju naglo i burno na bilo koje vesti ili događaje. Iako je teško ovu strastvenu Veneru smiriti i utišati, vežbe opuštanja, disanja ali i fizičke vežbe mogu da pomognu u ovom periodu. Nestrpljenje vas može koštati bespotrebne sekiracije i stresa, a naročito patnje ukoliko se radi o emotivnim situacijama. Vežbajte strpljenje, drage dame!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *