STIŽE LETO – NEKA VATRA HODA SA MNOM! ( 20.6.U 23.43)

20.6 u 23.43.  stiže nam leto! Evo dočekasmo živi i zdravi pola godine. Ulazimo u drugu polovinu ove vrlo neobične godine. Šta je bilo ostavljamo iza sebe. Ali ono što nam dolazi sad je važno. I interesatno, takođe. Leto dolazi skoro u ponoć, a sutra dan već čeka nas pomračenje Sunca!

Pomračenja su uvek intenzivna i donose promene, naročito pripadnicima znakova u kome se one dešavaju ( Rak, Jarac), ali i svima koji imaju neke važne planete u ovim znacima ili baš na stepenu odgiravanja eklipse ( ovog puta na nultom stepenu Raka se dešava pomračenje Sunca, a na 13 tom stepenu Raka i Jarca pomračenje Meseca). Sve u ovoj godini nosi jaku simboliku, pa i vreme i mesto u zodijačkom krugu gde se dešavaju pomračenja. Rak je ženski, vodeni i vrlo emotivan znak, jer vlada tipično ženskim principom, ženom kao majkom. Vlada našim stomakom, rađanjem i povezanošću sa korenima, našim roditeljima. Zašto je baš pomračenje palo na nulti stepen ovog znaka, možemo da razmišljamo, ali ono što je bitno da znamo je kako mi možemo simboliku datog događaja da ispunimo u konstruktivnom smislu. Jer za to nam služi astrologija. Da nam da savete kako možemo mi sebe da smestimo u odnosu na događaje, u odnosu na prirodne fenomene, koji traže naše učestvovanje u životu. Oni nas pomeraju, aktiviraju da osetimo da smo deo većeg sistema, prirode i života na planeti. Sve nas podržava da rastemo i razvijamo se, baš kao i naša Velika Majka Zemlja.

Mi nismo samo jedinka, nego deo ogromnog sistema zvani kosmos. Ako smo u službi našem sistemu, a to znači da smo u skladu sa osnovnim zakonima prirode, onda možemo očekivati lepe događaje u našem životu. Osnovno načelo prirode je kaže  – Nemoj ići protiv svoje prirode.  Strah blokira našu osnovnu prirodu, a to je potpuno predavanje životu na planeti Zemlji kroz ono što najbolje znamo da radimo. Treba time da se bavimo, ali nas strahovi koče u tome. Znak Raka najveći strah ima da izađe iz svog oklopa, iz sigurnosti doma, majčinog zagrljaja i plaši se povreda i grubosti.  Znak Raka koji je sad aktiviran ukazuje na potrebu za rađanjem, stvaranjem života, porodice i svih porodičnih tema. Ali, svaka osnovna potreba može da bude izmanipulisana, kroz strah. Zato je bitno da radimo na svojim strahovima, da ih prepoznamo, da razgraničimo koji su benefiti za nas i našu okolinu našim  istinskim postupcima i radom a šta radimo iz straha. Tražite uvek u svakom pokretu ili poslu viši smisao. Smisao i benefite koji nisu samo važni za vas, nego i za kolektiv, za ceo sistem koji se zove Priroda. Imajte uvek u mislima i svesti da ono što radite i mislite ima odjeka za celo čovečanstvo. Mislite pozitivno, budite hrabri i spremni za promene, ali ne idite protiv drugih, nego te promene uskadite sa drugima. Jer jedino tako svi zajedno rastemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *