POMRAČENJE MESECA ( 5.07 ) BUĐENJE DUHOVA PROŠLOSTI – SEĆANJE SE VRAĆA

Na nebu uvek neka dešavanja. Planete se kreću i aktiviraju među sobom lepe i manje lepe odnose. Ova sedmica pred nama vrlo burna i intenzivna. U utorak će se ponoviti intenzivna konjukcija Jupitera i Plutona, dve daleke planete, koje zovemo Velika Konjukcija ( vrlo su blizu jedna druge) i pokrenuti dešavanja na ekonomskom i političkom planu. Ali ne bi ova konjukcija pala teško nama koji smo je već jednom preživeli i doživeli početkom aprila, da u četvrtak 2.7, Saturn ponovo ne ulazi u znak Jarca u svom  retrogradnom hodu.  Dakle ponovo nam dolaze restrikcije, zabrane i obaveze koje se zovu jednom rečju Karma. Sve ide unazad, zajedno i sa Merkurom koji će do 12. jula ići ovako. Dolazimo do nedelje, te ako mislite da su prošla iznenadjenja i turbulentno vreme emotivnih oscilacija – ona zapravo tek kreću. U nedelju u jutarnjim časovima, pred prvu kafu ( 6.45 )  desiće se Pomračenje Meseca.

Kao što se sećamo, pre 14 dana se desilo Pomračenje Sunca i do nedelje mi smo zapravo u vrlo osetljivom periodu između dva pomračenja. Pomračenje Sunca donosi dešavanja na objektivnom nivou a to znači da ćemo svesno učestovati u tim događajima ( konkretna dešavanja kao što su začeća, rođenja, smrti, venčanja itd). Svako Pomračenje, naročito ako aktivira neku našu planetu iz natalnog horoskopa, možemo da osećamo i do šest meseci posle njega ( ili do sledećeg pomračenja Sunca), pa i te događaje možemo  da očekujemo u narednom periodu.

Mesec, za razliku od Sunca, vlada našim unutrašnjim, emotivnim delom i uglavnom nismo svesni procesa koji mogu da budu aktivirani Pomračenjem Meseca koje se ovaj put  dešava na 13- tom stepenu Raka/Jarca. Ova osa znakova ( Rak, Jarac) je povezana sa porodičnim kućama ( ovo su kuće koje su povezane sa majkom i ocem, našim korenima što predstavlja Rak i našim poslom, statusom i državom koja je predstavljena znakom Jarca ) kao i sa karmičkim ponavljanjem određenih lekcija i zadataka koje su se već desile u porodici. Veliki upliv porodičnog polja i genetskog prenošenja ne samo telesnih nego i emotivnih trauma, kriza i situacija koje su se već jednom desile, moguće je da ovo pomračenje pokrene.

Šta se dešava na globalnom  nivou, pitamo se, jer pomračenja uvek donesu neke promene na svetskom planu kroz aktuelne događaje, a posebno što se ovo pomračenje dešava neposredno posle Velike konjukcije, koja, kako znamo od početka godine donosi  sve egzotičnije  događaje na svetskoj sceni.

Mora se odmah obratiti pažnja na mesto u zodijaku gde pada ova eklipsa, jer  se upravo na tom mestu nalazi ( 14 O Raka 05’ ) poznata i najveća fiksna zvezda SIRIUS, koja je dramatično veća od svih zvezda na nebu po svojoj veličini ( magnitudi ). Ova zvezda je poznata i po svom drugom imenu – Custos Europas ili Čuvar Evrope, kako su je prozvali Rimljani zbog sazveždja u koje pada ( Veliki pas) i mitološke priče o psu koji je čuvao Evropu. Zvezda Sirius je imala veliku važnost za Egipćane, koji su povezali izlazak ove zvezde sa plavljenjem Nila,  te se Sirius počinje  obožavati s verovanjem da se tamo nalaze Bog i Boginja Neba i Zemlje, Izida i Oziris. Spominje se posebno u egipatskoj Knjizi  Mrtvih kao tačka usmerenja duše pokojnika. Vidimo veliku važnost ove zvezde u dalekoj prošlosti i civilizacijama iza nas,  koju su nazivali i Sunce Sunca, jer se Sunce vrti oko ove zvezde, baš kao što se Zemlja okreće oko Sunca.

U simboličkom smislu, možemo očekivati velike promene na globalnom nivou baš  u zemlji koja jeste glavna među glavnim ( ili ona koja koja kontroliše one koji su već moćni ili Nadzornika Evrope, kako još zovu Sirius zvezdu). Naime, dan kad se slavi Dan državnosti ( 4.juli )  u Sjedinjenim Američkim Državama je dan kad Sunce dolazi na Siriusa, a ove godine, evo,  pada Pomračenje Meseca na to mesto. Događaji koji mogu biti važni za sve nas idu sa ovih prostora. Zašto je baš ove godine Pomračenje Meseca palo na ovu zvezdu moramo da povežemo sa svim događajima koji su pokrenuti od početka godine i u kojima učestvujemo svi, na svetskom nivou. Ipak, Mesec je planeta koja vlada našom podsvesnom, unutrašnjom strukturom bića, pa na emotivnom nivou dolazi do talasanja. Na globalnom planu, Mesec opisuje i narod, mnoštvo, majke, ženski deo, saosećajnost sa drugima, pa su svakako ovim periodom između dva pomračenja pokrenuti štrajkovi i borba protiv tlačenja drugih na osnovu rase itd. Da će Mesec pokrenuti plimu, kao što to i radi uvek, ali ovog puta plimu promena,  nezadovoljstva koja će biti sve veća nakon eklipse 5.7 , verovatno je moguće.

Ukoliko imate nešto u vašim natalnim kartama na 13-tom stepenu ( a trebalo bi da znate svoju natalnu kartu!)  i aktivira vam se, možda nešto i ne  tako lepo, najbolji savet je da ne reagujete naglo i burno na događaje. Ne hvatajte se na loše emocije, kao što su strah i briga, jer već jednom, davno ste prošli istu situaciju, moguće je da su vaši preci ( porodične konstelacije ! ) bili u sličnoj priči kao vi sada. Setite se da imate iskustvo događaja i osvestite da ste živi. Buđenje starih duhova u vreme eklipse je najjače. Vi  imate sećanje na događaje i prevazišli ste ih, čim ste živi. Ne dozvolite da duhovi prošlosti vladaju vama. Budite što više u sadašnjem trenutku, a najviše u tome vam baš mogu pomoći vaši najbliži i vaši preci koji su utkali svoj život u malu kućicu na selu gde su živeli možda ili u voćnjak koji vam je ostao iza njih. Otiđite na ta mesta, primite poruke koje se ogledaju u selima ili mestima gde su živeli naši preci – ostao je njihov trag koji nam kaže – živite, imate ovo od nas, ne brinite, jer dok imate korenje ne može nas niko iščupati…

Na kraju Sirius je zvezda koju su stare civilizacije smatrale važnim, ali i pleme Dogona koji žive u Africi, te artefakti koje poseduju ukazuju da su oni i mnogo pre astronoma znali za ovu zvezdu kao i za Sirius B koji nije vidljiv golim okom, a za koji tvrde da je naš drugi dom…Da li imamo veze ili ne, to za sada ne znamo, te ovaj tekst neće ići u teorije zavere, jer do kraja godine imamo još jednu Veliku Konjukciju ( 21.12.2020)  koja će kao završnica ove neobične godine sve i razrešiti. U svakom slučaju mi jesmo stanovnici Kosmosa i sigurno je da je jedna od poruka ovog Pomračenja  da se tako treba i da ponašamo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *