Sunce ulazi u Lava ( 22.7.2020) – JA SAM ONAJ KOJI JESAM

 

Sunce ulazi u znak Lava ove godine 22.7 u 10.39 min. Tog dana će i Mesec biti u znaku Lava, pa Mlad Mesec koji se zadesio u trenutku kretanja njihovih rođendana, itekako im pogoduje u pokretanju novih projekata, kako na ličnom tako i u drugim oblastima njihovog života. Pa srećan Vam rođendan dragi Lavovi! Kroz horoskop koji se prati da bi se osetila generalna atmosfera i uopšte kakva će im godina biti ( ovaj trenutak kad na nebu Sunce ulazi u Lava za Beograd!)  može da se i vidi na šta će Lavovi biti fokusirani tokom ove solarne godine ( dakle period od rođendana do sledećeg rođendana). Tog trenutka, Venera na nebu ima dobru poziciju ali i dobre aspekte sa drugim planetama, naročito sa Marsom, pa ljubav za Lavove ove godine neće biti problem. Zadnjih godina, velike eklipse ( pomračenja Sunca i Meseca)  su padale po njihovom znaku, te su velike tenzije, promene posla ili uopšte važni i ozbiljniji događaji koji su mogli doneti turbulencije u njihove, vrlo organizovane živote,  prošle. Zgusnuta energija planeta iz znaka Jarca, gde se trenutno nalaze tri planete, pada u njihovu solarnu četvrtu kuću, odakle mogu doći najveći talasi i intenzitet osećanja, dešavanja i aktvinosti idu iz oblasti porodice, doma, privatnog posla i dece,  te novi počeci koji su pomenuti na početku teksta, mogu da se odnose i na novine u porodici ali može da im se desi i kupovina nekretnina. Ako bilo gde u vašoj natalnoj karti imate više od dve planete u istom znaku, a što se astrološki zove stelijum, znak je da odatle idu i lekcije i neke teže emocije ali i događaji koji vas teraju da te energije i razrešite unutar sebe. Ove solarne godine stelijum planeta u četvrtoj kući koja predstavlja i jednog roditelja, takođe može da ukaže i na određene situacije i izazove po pitanju bolesti ili brige oko njega.

 Ipak, nema ništa toliko intenzivno u dešavanjima na nebu što može da poremeti Lavove do kraja godine ( dok dve važne planete Jupiter i Saturn ne uđu u znak Vodolije sredinom decembra ove godine!).  Najveći naperijatelj ili blaže rečeno najveće lekcije Lavovi, uobičajeno, uče od sebe samih. Svaka mitološka priča, pa i  o Nemejskom Lavu koja je povezana sa znakom Lava, ima generalnu poruku ali i pouku koju mogu izvući iz ovog mita.

Znak Lava je postavljen na nebu u čast Nemejskog Lava kojeg je ubio Herkul ( prvo u nizu  njegovih pohoda koje je morao obaviti da bi se proglasio najjačim). Niko nije mogao pobediti ovog lava. Ali to je uspelo Herkulu tako što je iskoristio kandže samog lava dok je spavao u pećini da ga usmrti ( njegova koža je bila neprobojna za strele i ostale povrede od drugih, pa ga je jedino mogao izgrebati njegovim sopstvenim kandžama i tako pobediti!).  Poruka ovog mita za Lavove je jasna – ako mislite da imate neprijatelja, ne dozvolite da vas pobedi vašim slabostima – snažnim egom, uljuljkanošću u udobnost, odbijanjem promena, koje su neophodne za razvoj. Ali poruka ovog mita može biti i ta  da jedino što vas možete pobediti jeste  vi sami. Zato je za Lavove bitan rad na sebi, osvešćenje svojih potencijala i mogućnosti, koji su zapravo veći nego kod ostalih znakova, upravo zbog Sunca koje je vladar njihovog znaka, a gde je Sunce tu je svetlost i svesnost.

Lav ima svoju kuću u zodijaku, kao i svaki znak, kojom vlada. Njegova je peta kuća, kuća ljubavi. Ukoliko ona nije dovoljno osvetljena tj. jasno definisana a to znači da sa njom Lavovi nisu zadovoljni, jer osećaju da nisu dovoljni voljeni ili pak da druga strana nije iskrena ( što je vrlo bitno za pripadnike ovog znaka), postaće vrlo nesigurni i nestabilni. Krenuće sumnja. Lavovima nikad nije dovoljno da im kažete da ih volite. Jer njihov kapacitet za ljubav je veći upravo zbog ove kuće kojom vladaju. Te u životu uglavnom dobijaju lekcije iz ove oblasti. Ili da gube pažnju i nisu u centru ljubavi od drugih (  uzrok može biti  nedostatak ljubavi od roditelja, nedostaje jedan od roditelja u detinjstvu, najčešće i zbog toga pate), te kad osete da druga strana nije maksimalno uključena u vezi, postaju posesivni, ne veruju, ispituju, te ne mogu više biti opušteni u odnosu,  jer se budi nepoverenje. Interesantno je da ima podjednako nesigurnosti kod  Lavova kao i kod drugih znakova, iako uopšte ne izgledaju tako. Često je njihova nesigurnost neopravdana. Najčešće ide iz prošlih života ili neke porodične karme. Zato Lavovi biraju poslove gde će biti izloženi, gde će im se diviti, gde će biti u centru pažnje. Za njih je bitna scena, biraju poslove koji će zavisiti samo od njih ( sam svoj šef!) i poznata drama kojoj pribegavaju je zapravo mehanizam odbrane i služi kao nesvesna taktika za ispitivanje kako su prihvaćeni od drugih.

Suncu je dovoljno da izađe ujutro i da svi budemo srećni, evo poruke i saveta za sve Lavove ove godine. Samo nabacite osmeh, kojim plenite, ne objašnjavajte uopšte vašu veličinu, jer Sunce je nezamenjivo, baš kao i vi.  Budite sigurni u sebe.

Zrake Sunca i svetlost može da prodre svugde, osim na dno mora i okeana. Svaki Lav ima duboku tajnu koja mu je nerešiva, zbog koje ima sumnje. Jer zato je upravo dobio ovaj znak da se rodi u njemu ( ili podznak ), da bi osvetlio i spoznao sve tajne koje ga muče ili samo jedne, koja mora biti otkrivena, a da li će uspeti zaroniti u sebe i osvetliti sve duboke i tamne hodnike svojih prošlih života ili porodičnih zavrzlama, zavisi od onoga što mu najviše smeta – njegovog prejakog ega i sujete. Ukoliko pobedite , dragi Lavovi, svoj sopstveni ego, onaj deo njega koji vas sputava da lagano uronite u svoje dubine, bićete nepobedivi. Možda će ova godina a naročito od sledeće godine kad dve važne planete – Jupiter i Saturn uđu u opozitni znak od vašeg, u Vodoliju, aktivirati  vas  u sve ono što vam treba i kome vi trebate – u velike organizacije, društvene mreže, društvo i grupne radionice, koje vam pomažu da skinete maske koje mislite da su vam potrebne da bi se zaštitili. Svaki Lav treba publiku ali kako ulazimo u vreme Vodolije, publika i glumci  su na istom podijumu, svi jesmo na sceni, a Lavovi će imati drugačiju ulogu i lekciju, a to je da  nauče nositi svoju individulanost među jednakima, da pomognu drugima da nađu svoje svetlo i Sunce u sebi, da kreće vreme umrežavanja i da nam je potrebno sve više Lavova koji bez mnogo priče, možda samo svojom pojavom, pomažu drugima u novim vremenima zajedničkog života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *