BURE BARUTA -MARS KVADRAT PLUTON ( 13.8.2020)

Na nebu je  aktiviran  dosta težak aspekt kojim je energija  dve moćne, muške planete – Marsa i Plutona sukobljena kroz napet odnos koji formiraju egzaktno u četvrtak 13. avgusta, ali i u danima koji su pred nama.  I jeste i nije lako definisati ovaj sukob, jer u ovom vremenu u kojem smo, nažalost, postoji veliki izbor situacija na globanom nivou za koje može da se veže ovaj aspekt, pa iako njegovu osnovnu simboliku možemo lako protumačiti, na šta će konkretno uticati i na koji način, dosta je teško precizirati. Mars u Ovnu je trenutno na nebu u vrlo dobroj poziciji, tj. u dobrom znaku za sebe, što znači da je vrlo potentan, aktivan, spreman na borbu i vrlo agresivan. Bog rata, Mars ( Ares)  u grčkoj i rimskoj mitologiji je bio onaj koji je ratovao radi rata i borbe, jer mu je to zanat, jer ne zna drugačije, on u ratu uživa i teži sukobima svim srcem.

Takav, nailazi na Plutona, Boga podzemlja, svega nevidiljivog, onoga koji nosi mnogo podmukliju i opasniju energiju u sebi, jer ima veću moć od Marsa. Inteligentiniji, opasniji i destruktivniji, uvek upravlja iz senke ( iz Hada!),  a sad kad se nalazi u znaku Jarca, dodatno unosi hladnoću, upornost i ide u akcije koje su dobro promišljene, isplanirane, s predumišljajem, organizovane i hladne glave u realizaciju akcija. Obe planete  će u četvrtak biti u znacima koje ih podržavaju, ali među sobom planete će biti u kvadratnom aspektu, tj.  u vrlo neprijateljskom odnosu. U svim mogućim dešavanjima kroz koje prolazimo i kojima smo očevici, ovaj aspekt može da donese i konkretne sukobe, zavere, krvoločna ubistva, bombaške napade pa i atentate, ratne pokliče i zveckanje oružjem. Jer u sukobu su sad dve vojske, metaforički rečeno – regularna vojska i paravojne formacije, u ratu su  vojska i policija protiv nevidljivih ozbiljnih i opasnih kriminalaca, koji su duboko iza senke, zatvorenih vrata i o kojima se i ne zna mnogo. Od kada je Mars ušao u znak Ovna i polako krajem meseca i usporava odakle kreće u retrogradnost, krenuli su ozbiljniji talasi bunta, nasilja i eksplozija u svakom smislu, jer celo čovečanstvo je na ivici nerava, te situacija  izmiče kontroli. Ovaj aspekt može da bude protumačen i kao najava ozbiljnih promena političkih dešavanja kroz agresivnije ispade i javne napade, kako pojedinaca, tako i vojnih i oružanih sukoba između vojski, država, a najviše tajnih službi.

U kontekstu svih nebeskih dešavanja tokom proleća i leta, ovo može biti logičan sled u društvenom nezadovoljstvu i dizanju  tenzija, koje mogu eskalirati u ekscese većih razmera. Ono što ne vidimo ali osećamo, sve više se nazire, a sve dok Saturn i Jupiter idu kroz znak Jarca i dalje se može kontrolisati  na globalnom nivou ali kroz veliku napetost i kontrolu,   ovaj aspekt može biti prekretnica na svetskom nivou, u vidu nekog sukoba, napada ili nečeg trećeg i predstavljati povod za sprovođenje  novih koraka svetske politike, koja ako ćemo suditi po ovom aspektu ali i narednim nebeskim dešavanjima tokom jeseni, pravi sve veći iskorak u jednu stranu, te naredni koraci mogu da unesu i veći disbalans u naše živote.    Ovaj trenutak može označavati i  trenutak kada leti šibica koja pali bure baruta, koje sad nije bure na Balkanu nego predstavlja zemljasku kuglu.  U godini smo u kojoj mora doći do nekog pomaka u svetskom sistemu, pa može ovog puta biti  aktiviran i Bliski Istok i države u Evropi koje imaju na neki način konflikt sa njima ili su u sprezi sa njima ( Nemačka ali i Velika Britanija, npr., jer su ovo zemlje koje su pod uplivom znakova u kojima se dešava napet odnos).  U njima mogu biti aktivirani sukobi, napadi, hapšenja i sve ono što ovaj aspekt u svojoj prirodi označava ( prvenstveno ubistva, bombaške napade, aktviranje vojske u hapšenja, ratove, borbe, oružane pljačke, napade itd).

U natalnoj karti, osobi koja ga ima, donosi fatalne događaje. Sve u zavisnosti preko kojih natalnih kuća pada ovaj aspekt, osoba može direktno učestvovati ili biti svedok u nesrećama, ali i generacijski i transgeneracijski nositi u sebi  sećanja, zaleđene i zakočene traume koje mu donese strah, blokade i događaje koje su povezane sa kolektivnim i globalnim dešavanjima ( bombardovanja, ratovi, izbeglištvo, ubistva, nesrećne slučajeve, saobraćajne udese, samoubistva u porodici, gubitke bliskih ljudi, itd).

ASTROISCELJIVANJE ILI KAKO NAM ASTROLOGIJA MOŽE POMOĆI

Astroisceljivanje ovog napetog aspekta mora ići preko nesvesnog dela bića. Sukobljene dve nesvesne planete , a to su energije koje ne možemo kontrolisati u nama jer su vrlo duboke, koje smo dobili i kad nam nije bio razvijen intelektualni deo mozga, a koji se odnosi na instikt, borbu za opstanak, borbu za egzistenciju i sam goli život, leči se osvešćenjem dubokih obrazaca, transgeneracijskih trauma, prenosa unutrašnjih destruktivnih emocija sa kojima se osoba na svesnom nivou ne može suočiti jer je sve duboko zatrpano i prekriveno užasom, strahom, tragičnim pogledima na život, samodestrukcijom, agresivnošću, mržnjom, patološkom ljubomorom itd.. Vrlo je  bitan prilaz  isceljivanju ovog napetog aspekta, kroz analizu kuća u koje padaju ove planete u natalnoj karti, znaka u kome se nalaze i naravno kompletne natalne karte ( pre svega da li je osoba ženskog ili muškog pola, jer u pitanju su dve muške planete, pa žene mogu imati loša iskustva sa nasilnim muškarcima, silovanjima, strahu od odnosa i probleme sa seksulanošću, a muškarci nositi u sebi sećanje na neki događaj koji je okarakterisao generacije predaka kroz neki fatalni događaj ili kolektivno nesvesno, nositi nasilnost, konstanstan dodir sa poluleganim i ilegalnim poslovima, ljudima, opasnostima itd).

Ukoliko imate ovaj težak aspekt u svojoj natalnoj karti, sećanja i događaji iz prošlosti ili pak prošlosti vašeg porodičnog sećanja, mogu da se aktiviraju u toku naredne sedmice ( ovaj aspekt traje i desetak dana, pa u periodu od 8.8  do 18.8 može  aktivirati sećanje, emocije ili pak konkretna dešavanja u životu ) a kako Mars na nebu tokom narednog perioda ide u napet aspekt i sa Saturnom, sigurno je da ćemo osećati težinu ovih aspekata i do prvih dana septembra, na globalnom nivou.

Pokušajte da se više bavite svojim telom. Vežbajte. Spajajte duh i telo, osvestite svoje telo kroz fokusiranje na delove  gde vam je intenzivan bol. Idite na masažu. Spavajte, ne idite umorni na sastanke, u auto, na posao. Energija će biti jaka i može nas povući u iste događaje koji su se desili nekada u prošlosti a koji su doveli do nekog kraja, koji je bio tragičan, prebolan da se može pogledati i prihvatiti. Ne ulazite u konflikte  jer nema rešenja. Samo će biti još više bola, straha, mržnje, agresije iz koje sam može da se izrodi nesreća i još veći strah.

Na globalnom nivou, koji se stvara iz kolektivnog nesvesnog, ali i porodičnog pa i ličnog nesvesnog, ovaj aspekt traži rešenje, ali rešenje uvek ide iz skladnog odnosa,  prihvatanja i spajanja dulanosti, koje se nalazi u nama samima, pa u ovom vremenu pred nama i sa budućim nebeskim aspektima, rešenje se još uvek ne može naći.  Možda, ako shvatimo da svako od nas ponaosob pravi i učestvuje u kreiranju svakog mogućeg i najmanjeg događaja u svetu, i da svaki događaj crpe energiju da bi se stvorio iz nas pojedinaca i naše energije i misli,  možda i ne dođe do eskalacija, tragedija, epidemija i svega ostalog. Ako samo prihvatimo  da smo svi pojedinačno odgovorni za svaki svetski događaj i da naše duboke emocije traže da budu rešene i ako se rešavaju  kroz kreativnost, kroz samorazvoj i razumevanje a ne kroz poricanje, odbijanje ili neku tešku emociju – iznedrićemo i humano rešenje.  Nek rešenje dođe kroz spajanje dualnosti u nama, nek dođe kroz zagrljaj,  kojim ćemo obgrliti sve delove nas koji su nekad davno izdeljeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *