Obračun iz prošlosti ( Mars kavadrat Saturn) 29.9.2020

Saturn kreće direktno. Mars je i dalje retrogradan. I baš pred istek istog dana, kad Saturn kreće u svoj direktni hod, ove dve planete će se ponovo sukobiti. Kvadrat između Marsa i Saturna je dosta težak aspekt i sad se ponavlja, u vrlo kratkom roku već drugi put. Desio se već jednom, nedavno, dok je Mars išao direktnim hodom, a Saturn bio retrogradan. Čudna simbolika. Sad će se desiti isti aspekt ali ove dve planete će biti u obrnutom hodu. U utorak, 29.9. Saturn dakle kreće direktnim hodom .  Ali kako uvek pre nego što krene napred, bude stacionaran, stoji, ovaj dan može biti za mnoge težak. Kakva je to simbolika ovog dešavanja, trebalo bi je astrološki i objasniti.

http://astronatasapanic.com/2020/09/08/mars-retrogradan-10-9-15-11-2020-vreme-podmuklih-akcija/Mars koji ide unazad, kako je već objašnjeno u prethodnim tekstovima, nema dovoljne snage za rat i borbu, jer je prilično dezorijentisan. Iako se nalazi u znaku Ovna, u znaku koji mu odgovara i čiji je on zapravo vladar, povlačenje sa bojnog polja, vraćanje unatrag mu ne odgovara. Unosi mu dezorijentisanost, defokusiranost, nije precizan i ne može svoju snagu da usmeri u ono što najviše voli – borbu. Saturn je dobro poznata planeta dugova i karme. Lekcija kojima nas uči nikad kraja. Ali on je tu da bi nas očvrsnuo, naučio, dao nam iskustvo. Nema uspeha bez bola i patnje, kaže ovaj učitelj, ali kad ide unazad, sigurno je da lekcije koje nas pokušava naučiti već su jednom bile zadate. Retrogradan Saturn je mnogo ozbiljniji i dublji, karmički nas uči lekcije iz pretprošlog života, zato nam je  teže, kad ide unazad, naročito ako prolazi kroz kuće ili preko planeta koje su lične i direktno nam zadaje udarce sudbine gde nam je najteže.

Napet aspekt, tačnije kvadrat koji se dešava između ove dve nesvesne planete – rekli bi negativne i teške, naročito dobija na snazi kad su obe planete u znacima koji im prijaju – Saturn je već dugo u znaku Jarca, u svom sedištu, pa sukob ova dva džina, mladog i starog, gde ne popušta ni jedan, jer su snažni, može dovesti do većih i ozbiljnijih situacija, kako u ličnom tako i na malo širem nivou. Prvi put kad su se sudarili, Mars je išao direktno,  pa se nekako i snašao, ali ovog puta Mars je slabiji jer ide unazad. Ova slika može i da se plastično dočara kroz sliku mladog vojnika koji na mišiće i snagu pokušava da probije obruč, granice ili nauči lekciju koju Saturn predstavlja u ovom trenutku za njega ( Saturn predstavlja svaki sistem, od tela kao sistema organa do državnog aparata). Saturn ga uči strpljenju, disciplini i ne vlada mišićima nego kostima, pa će ovaj stari mudrac da slomije kost, zube ili kičmu, da nađe načina da zaustavi mladu i neiskusnu energiju u naletu snage.  U ovaj utorak i sredu ( egzaktan aspekt se dešava po noći, na prelazu iz jednog dana u drugi) Mars može da se seti lekcija i uzaludnih pokušaja od pre da na silu prevari Saturna. Ovo je slika unuka i dede, pa će biti na snazi ona stara, šta su radili preci to će potomci na svojim ledjima osetiti i iskusiti. Sve lekcije iz prošlosti predaka moguće je da se ponavljaju potomcima, naročito da se osete u narednom periodu ( svi koji imaju natalno ovaj aspekt ili na neki način u natalnoj karti povezane ove dve planete!) – od 27.9 do 12.10, naročito.

Egazktan aspekt se dešava na 25 stepeni Ovna gde se nalazi Mars i na 25. stepeni Jarca gde će biti upravo stacioniran Saturn, te svi koji imaju aktiviran na neki način ovaj stepen mogu biti uključeni u njegovu realizaciju i simobliku. Pripazite se na treninzima, u saobraćaju, u komunikaciji sa konfliktniim osobama. Ovaj aspekt budi vrlo loše emocije, strah, mržnju, bol i patnju. Na globalnom planu izražena loša saradnja između država, mržnja, rasizam, vojni pučevi, atentati,  bombaški napadi, huškanje rata, javne egzekucije, ubistva  itd.

Saturn kreće direktno, to je znak da je zadao lekciju. Ide napred da zadaje nove i veće lekcije, pa ako niste ni ovu poslednju savladali, biće sve teže nositi toliko neuradjenih zadataka na plećima. Saturn je stacionaran u utorak i sredu ( 29.9 i 30.9) , pa savet je za ovaj dan a i za sledeće u nizu  da meditirate, da  ne pravite nagle pokrete, ne reagujete, ne skačete. Ako je moguće ostanite sami, sa svojim vremenom i u njemu, kakvo je vaše vreme i kako ga provodite, obratite pažnju – jer vremenom  vlada ovaj kovač karme. Razmislite koje ste sve korake prošlih meseci preduzeli, pa na današnji dan sumirajte šta je dobro izašlo za vas od toga. Šta ste naučili, šta ste propustili kroz sebe, šta ste otpustili. Jer vreme je da se ide dalje, kaže Saturn,  koji je požurio polako ka znaku Vodolije – ka spoju sa Jupiterom, kad sasvim novo poglavlje dolazi na red, novo poglavlje učenja, iskušenja, stvaranja. Vreme će tada biti više na našoj strani !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *