Mars u Biku – Vežite se, slećemo! ( 6.1- 4.3.2021)

Velika promena na nebu ! Mars 6.1 izlazi iz znaka Ovna i ulazi u znak Bika, u kojem će se zadržati do 4.3.2021.

Moramo osetiti veliku energetsku promenu od tada, jer je Mars, relativno brza planeta ( ide dva meseca kroz jedan znak) ovog puta bio čak čest meseci u znaku Ovna (  jer ga je uhvatio retrogradan hod kroz ovaj znak) i nakon pola godine  menja znak!

Takođe se treba naglasiti da se ovom promenom obrati pažnja i na hod Venere pa i na  njenu promenu znaka, koja se  dešava neposredno nakon Marsove  (  Venera 8.1 menja znak u Jarca). Dan nakon toga ove dve planete će napraviti odličan aspekt, a to sigurno ide u prilog svim ljubavnicima i emotivnim partnerima jer će imati strast, dobru komunikaciju i mogućnost realizacije konkretnih koraka u zajedničku budućnost.  Pa realizacija i vatreni spoj Venere i Marsa se dešava tokom leta!  Ona će ga do jula, kad se dešava egzaktna konjukcija i to u Lavu, pratiti u stopu, te će zajedno menjati znake dok se ne sastanu u strasnom vrelom zagrljaju  tokom leta! Zato, može se reći da će ovo biti ljubavno – strastveno leto, pa zagrljaj u koji idu ova dva ljubavnika, sprema se od početka godine, tačnije od 6.1. kad Mars promeni znak u ženski, zemljani, u kome je Venera kraljica – u znak Bika. Sve dok prolazi kroz znak Bika, dakle, mora se pratiti i hod Venere, jer je ona njegov dispozitor sada, tačnije na osnovu njenog hoda pratimo reakcije Marsa, kako ga ona podržava, dok bude prolazio kroz ovaj, za njega težak znak.

 

Možemo slobodno reći da se Mars ne snalazi u ovom znaku. Sigurno je da je potpuno sputan, da nema snage,  trom je i lenj,  ali može se isto tako reći, na osnovu toga što ide u zagrljaj prema svojoj ljubavnici, da se ne snalazi na polju koje se zove ljubav ili zavođenje, recimo. Možda je nakon dužeg vremena osetio emocije ili neke naznake u stomaku ili glavi, koje mu pale emotivne alarme a kojih se možda boji, ne oseća se siguran,  ne  vlada ovom temom, ima loša sećanja i iskustva, pa je moguće da pokušava i da pobegne…

Pre svega, on ima vrlo traumatičan put  kroz ovaj znak tokom januara, jer dolazi u vrlo napete odnose sa drugim planetama – sa Saturnom od 11.1 do 15.1, sa Uranom od 20.1 do 25.1. a u isto vreme praviće i napet aspekt sa Jupiterom, te sa Suncem 29 i 30.1. Ovo su vrlo opasni i napeti aspekti, koji u Marsu mogu probuditi teške emocije i strasti, a on sam u lošoj poziciji za sebe nema načina da se brani. Što se tiče Venere, ona menja znak već 8.1 u znak Jarca i tako mu pruža podršku. Obe planete prelaze, kao što vidimo iz vatrenih u zemljane znake, pa dolazi do konkretizacije i osvešćenja ( spuštanja na zemaljski nivo) svih emocija, situacija gde oboje shvataju da su u  istim emocijama, u isto vreme zatečeni trenutkom i  kreću da razmišljaju kako da konkretizuju svoje korake koji vode, a gde drugo nego u zagrljaj.

Mars u Biku je usmeren na novac, materiju, udobnost i uživanje. Često, dok je Mars u Biku, na globalnom planu, potežu se pitanja oko novca, finansija i ekonomije, te borba za bolje uslove radnika, ljudi i života uopšte kreću upravo kad je ovako pozicionirana ova ratnička i borbena planeta. Ovog puta, zbog opterećenosti u odnosima sa drugim planetama, biće to teška borba, u kojoj se nazire početak ozbiljnih materijalnih i egzistencijalnih a takodje i realnih problema. Mars u Biku nam donosi ozbiljno suočavanje sa posledicama  iz prošle godine u smislu najegzistenacijalnih potreba koje sad dolaze na videlo i sve su veće – potreba za hranom, vodom i osnovnim potrebama nas kao ljudskog roda ( zagrljajem, druženjem i slobodom) . Mars inače vlada i vitalnom, sirovom snagom koja nam služi za opstanak i kada smo životno ugroženi da je i aktiviramo, pa buđenje ove energije u domenu opstanka je sad ljudima i neophodno, ali kroz osvešćenje situacije i konkretne korake po pitanju rešenja istih, ali veliko je pitanje da li ovaj oslabljeni Mars može da ih sprovede do kraja.

Sve do 4.marta Mars će tranzitirati ovim znakom. Do 1.februara će imati podršku Venere, koja od tada kreće u znak Vodolije koji mu ne odgovara. Uhvatiće ga, što mu isto tako ne ide na ruku i retrogradni hod Merkura po znaku Vodolije od početka februara, što mu unosi nervozu i pritisak da mora nešto da uradi i da se pokrene, pa upravo zbog  pritiska iz okoline donosi pogrešne odluke, pravi loše poteze i ulazi u nerentabilne i destruktivne poduhvate.

Tokom januara imaće probleme sa drugima ali od tada i sam sa sobom. Nezadovoljstvo koje oseća svojom pozicijom može da mu smeta, pa potisnuti bes koji gura pod noge, može da eskalira kroz nezgode, konflikte pa i dešavanja u okolini koje će ga dotaći, kad budu napeti odnosi na nebu sa drugim planetama.

Ovaj Mars nema snage. Ovnovi i Škorpioni mogu imati padove imuniteta, slabe trenutke ulaska u stare veze, koje će ih još više umoriti, pa onda dodatno pojačati osećaj krivice, griže savesti jer iz dosade, bez cilja i želje, samo zato što treba nešto da urade – ulaze u potpuno nekonstruktivne odnose.

Muška energija u padu, štrajkovi neuspešni, vitalna snaga slaba – na generalnom nivou. Od 26.2. Venera po treći put menja znak dok je Mars u Biku i ulazi u znak Riba, koji ipak donosi promenu energije, najviše po pitanju pokretanja, jer u pitanju je vodeni, promenljivi znak,  koji može da aktivira tajne i čudne događaje, ali skladnost ova dva znaka ( Bika i Riba) uneće malo duha i snalažljivosti kod tromog Marsa, da se iskobelja iz totalnog pada i tvrdoglave bikovske stamenosti i pokrene u  znak Blizanaca, kad koliko toliko počinje i da razmišlja. Od 4.marta, Mars će ući u intelektualni vazdušni, dvojni znak, kad može i da se kreće brže, donosi brže odluke i razmišlja pa i pokreće u skladu sa svojim odlukama.

Evo i saveta – ako vam treba snaga i volja da se pokrenete u nekom novom pravcu, nije vreme da se pokrećete. Ako mislite da ćete imati podršku muškaraca i njihove domišljatosti i intelektualnih sposobnosti – nećete je imati. Ako želite ući u novu vezu, najverovatnije niste završili sa starom ( jer Merkur ide u retrogradan hod od 30.1 do 22.2), pa ćete imati i izazove da uđete i u neku staru neinventivnu vezu. Jedino za šta je dobar ovaj Mars u Biku je za pravljenje strategije za neke sledeće poteze, za hedonizam i opuštanje!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *