SREĆAN ROĐENDAN DRAGE VODOLIJE!!!!

Srećan rođendan drage Vodolije!

19.1 u večernjim časovima, Sunce na nebu će ući u znak Vodolije, pa od tog trenutka kreću rođendani pripadnika ovog znaka. Sve do 18. februara, dok Sunce ne uđe u novi znak, poslednji znak zodijaka – Ribe, Vodolije će biti u fokusu našeg interesovanja. Ovo jeste godina kada će prelaskom dve planete Jupitera i Saturna u Vodoliju, biti  intenzivirani događaji i dešavanja koja su u simbolici tog znaka i pokrenuti pripadnike ovog znaka ( ali i ljude koji imaju ovaj podznak i Mesec u ovom znaku u natalnoj karti ) da u svom ličnom životu mnogo toga poredaju. Što, kao što znamo,  za sve njih može biti teško.

Saturn je planeta koja traži uspostavljanje sistema i reda ali i ograničenje slobode, u vidu uozbiljavanja i većih odgovornosti koje mogu da im se pojave u životu preko posla, zdravlja ili pak u ljubavnoj sferi života. Ova planeta – Saturn pozanti učitelj i mučitelj, u znaku Vodolije će biti dve godine i nešto više, pa je važno da Vodolije uspostave upravo u onim oblastima života koji su već na neki način aktivirani, red i disciplinu milom, tj. u skladu sa događajima koji su već i krenuli,  da im se ne  desi da nakon dve godine odbijanja promena, budu morali uraditi neophodne promene na kraju ovog prolaska, jer Saturn ne prašta, ne posustaje i ne može se pobediti ni na koji način osim prihvatanjem i poštovanjem njegovih lekcija koje svima jednom postavi u životu. Za Vodolije su došle te lekcije. Ne moraju one biti negativne. Naprotiv. I Jupiter je ušao u ovaj znak,  a kako je Jupiter sinonim za sreću i blagostanje, širenje i ekspanziju svega što je aktivirano ( a vama drage Vodolije aktivira lično vas ali i kuću kojom vlada u natalnoj karti, pa u zavisnosti od toga šta ste u podznaku treba izračunati u koju kuću vam je ušao!) ovo može biti vrlo dobra i plodonosna godina. Ovo npr. može da znači da ćete se venčati i ući u ozbiljnije vode nekog odnosa ( Saturn ograničenje slobode i uozbiljavanje a Jupiter donosi sreću zbog toga!), dobijanje deteta, dobijanje ozbiljnijeg i odgovornijeg posla i statusa na poslu ( šef, direktor) itd.

E sada, dok budu vaši rođendani drage Vodolije, desiće se, da ne bude sve tako jednostavno, fenomen na nebu zvani retoradan Merkur  i to od 30.1 do 21.2. U tom periodu dakle, Merkur kreće unazad upravo kroz vaš znak, pa će to pokrenuti dosta nedoumica, vraćanje na stare obrasce ili stare, neraščišćene veze ali i na ponavljanje lekcija. Kao što vidite, pored Sunca, Jupitera i Saturna, u igri će biti i Merkur koji ide unazad tokom cele retrogradnosti kroz vaš  znak, a već 1.2, da začini i u igru unese i emotivni i dramatični momenat, Venera ulazi u vaš znak. Venera će, doduše vrlo brzo proleteti kroz Vodoliju, ali dovoljno da uzburka emocije, da sve digne na dramatičniji nivo, pa dešavanja koja vam slede, ne samo da će biti životno važna i ozbiljna, nego će uvesti mentalnu i intelektualnu borbu kroz Merkurovo kretanje unazad i preispitivanje da li su ti koraci dobri, da li su ispravni i  da li se ovo isto sve dešavalo kao i nekad i da li ćete povno pogrešiti. Dok bude trajala agonija  sličnih razmišljanja, Venera će dodatno raspirivati emocije, pa razum neće moći videti pravo rešenje, a Venera će u igru uvesti ljubavne teme, pa i emotivno mučenje. Neće biti uopšte dosadno, pa i svima nama, drugim pripadnicima znakova, dok budemo razmišljali o bivšim partnerima, o prijateljskim ljubavima i kako uspostaviti mentalnu stabilnost u emotivnom delu i izbalansirati sve emocije prema drugovima, kolegama, društvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *