MLAD MESEC U VODOLIJI – POSEJTE NAMERU!

Mlad Mesec u Vodoliji

Kad krene Mlad Mesec iz nekog znaka, on pokreće energiju tog znaka, na kolektivnom nivou diže prašinu, podgrejava atmosferu i  pojačava energiju koju poseduje taj znak. E pa da, opet Vodolija aktiviran. Čak šest planeta dok Mesec bude u zagrljaju sa Suncem u ovom znaku, 11 i 12. februara.

Svi već znamo šta ovaj znak predstavlja. Ali hajdemo malo dublje da analiziramo šta predstavlja i poručuje njegova kuća kojom vlada – jedanaesta kuća zodijaka. I šta aktivira Mlad Mesec u Vodoliji u narednim danima, tačnije do sledećeg Mladog Meseca koji će se desiti u znaku Riba.

Vodolija je znak koji je predposlednji, te zajedno sa Jarcem koji je pre njega i znakom Ribe koji je posle njega predstavlja poslednji kvartal zodijaka tačnije to su tri poslednja znaka koji se odnose na zimski period, na jesen i zimu života, iskustvo i mudrost, koja nas čeka u zrelijim godinama. To znači da su oni daleki za nas.  Ne razmišljamo o njima, dok smo mladi.Treba proći ceo zodijak, od Ovna do Lava, od Lava do Škorpiona i Strelca da bi se došlo do njih. Oni su nam daleki, nejasni i nepoznati. Lako je razumeti Bika i njegove potrebe. Pa i Lava. Ali treba znati razumeti daleke, hladne zimske znake i njihove predstavnike, ljude koji su rođeni u vreme njihove vladavine i pod pečatom njihovog oblikovanja. Oni su uglavnom nejasni, daleki, čudni, imaju svoje principe, zakone i načine funksionisanja u životu, koje retko ko može da razume. Mada i oni sebe ne razumeju većinu života, zapravo.

Ovo su znaci koji u karmičkoj astrologiji opisuju prethodne živote. Opisuju prenatalni period. Opisuju nešto što još nije osvešćeno, realizovano ili nekad davno proživljeno. Ovi znaci su vladari prošlosti i budućnosti, a ono što jedanaesta kuća, kuća koja je pod uticajem Vodolije ili planete Uran, predstavlja u svom esencijalnom smislu  jeste vrlo važna stvar u našim životima  – namera. Sve se stvara iz namere, a namera nastaje tu između prošlosti i budućnosti, između zemlje i vode, u vazduhu, kao misao, vetrić, kao neka ideja koja nas obuzme i kojoj dodamo želju i volju i onda se ona i definiše i materijalizuje. Treba znati kako prepoznati nameru. Nije ona želja niti strast niti ideja. To je namera, nešto neuhvatljivo, nešto što se stvori u nama eto tako, lagano, lakša od ideje a mnogo lakša od bilo koje emocije, želje ili strasti, ona nastaje u našim brzim mislima, kao vetar može i da nestane – ukoliko joj ne udahnemo veru, volju i želju pa i strasti da se ona materijalizuje.

Sve ezoterične škole, new age knjige sa  učenjem o sadašnjem trenutku i moći privlačenja počinju od jedne stvari  i pitanja – koja je vaša namera?  Namera  je svugde bitna i  ako je namera pozitivna i živototvorna, podržava je Univerzum. Iz namere kreću najbolje ideje i zamisli, pa zatim  se sve ostalo zapravo  rađa u našem objektivnom, materijalnom životu.

Pitanje za narednih mesec dana je – šta vam je namera ? U svemu? Postavite ovo sebi pitanje u svim oblastima života, ljubavnom, poslovnom i emotivnom, svakom.  Stvarajte namere tokom ovog meseca i ostvariće se.

Ako ste nezadovoljni bilo čime – trenutnom pozicijom na poslu, u društvu, odnosu i vezi, morate imati nešto što imate da ponudite kao soluciju i rešenje. Ako ste nezadovoljni svojim statusom morate znati koji status želite dostići, tačnije imati nameru da dostignete taj  drugi status. Ako ste nazdovoljni partnerom – razmislite čime ste nezadovoljni konkretno i ponudite drugo rešenje, drugačiji način razgovora, odnosa ili bilo čega što vam smeta. Ne možete samo biti nezadovoljni. To je dosadno. Morate se upitati zašto i čime ste nezadovoljni. U pitanju je promena koju nudite sebi, partneru, u poslu, pa i u zdravstvenom smislu. Ako želite da menjate svoj fizički izgled morate naći drugačiji model ishrane, itd. Znači u pitanju je namera da se nešto menja. Stvorite nameru u sebi, uhvatite je, zgrabite je ovog meseca i naći ćete i način kako da nešto promenite. Namera je esencija svega. Zato je teško sa  predstavnicima ovih znakova. Oni su tu, a i nisu, oni su nejasni i nedefinisani, zato im je bitan neko pored njih ko zna da ih pokrene u nekom pravcu, tačnije u pravcu konkretizacije. I onda su oni neprevaziđeni stvaraoci.  Kad osete da imaju podršku, da njihove ideje, misli, uvidi i sve ono što se ne može opipati a itekako postoji, sve dobija tok ka nekoj formi  pa se sve uvećava, duplira i oni postaju neprevaziđeni u svom poslu ili onome što kreiraju. Pripadnici ovih znakova trebaju druge da bi iskristalisali svoju genijalnost koja se hrani samo jednim talentom  – znaju šta je namera. Sa njom su na ti.

Zato, dragi moji, iskoristite ovaj Mlad Mesec da posejete namere ili barem jednu, koja će da stvori nešto poptuno novo, neku promenu koja će da donese kreativniji, lepši i srećniji odnos, posao, život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *