Sunce u Ribama ( 18.2 -20.3) Srećan Rođendan drage Ribe!!!

18 . februara 2021. godine Sunce ulazi u znak Riba. Kreću rođendani pripadnika poslednjeg znaka zodijaka. Srećan vam rođendan drage Ribice!

Poslednji mesec dana, pred ulazak u Novu astrološku godinu, tačnije pred buđenje novog prirodnog ciklusa planete Zemlje, uvek se osećamo nekako čudno i nedefinisano. I vremenske prilike nas podržavaju u tom stanju. Nekada pada sneg, a sutra je već kiša i bljuzgavo vreme, pa onda blatnjavo, pa Sunce i tako sve dok najedared ta vatrena lopta koja znači život ne zagreje svom silinom i  nastavi da jače sija iz dana u dan. Već tada osećamo da smo ušli u proleće a Sunce kroz zodijak prešlo u znak Ovna. I tada smo srećniji, živahniji, energičniji. Spremniji na nove akcije, jasnije nam u glavi gde ćemo i šta želimo. Upravljamo našu energiju i fokus na jednu tačku, na konkretnu akciju.

Dok Sunce tranzitira kroz znak Riba ( 18.2 – 20.3), poslednji znak zodijaka, a koji se odnosi na psihičke procese, podsvesni deo nas ali i na završetke bilo kojih ciklusa, možemo biti nejasni sami sebi, konfuzni, emotivniji nego inače, nerazumljivi, uplašeni. Ako želimo da uporedimo ovaj godišnji period sa ostalima, možemo ga opisati kao period kad već imamo neke ideje ali još nismo sigurni u kojem pravcu da krenemo, šta je početak i teško je zapravo pronaći početak, jer Ribe znaju da je sve krug, da riba ribi grize rep i da ne postoji kraj, pa samim tim ni početak. Pripadnicima ovog znaka je teško odvojiti nešto od nečega. Jer sve je voda zapravo, jer svi okeani, mora i sve vode u kojima one plivaju su povezane i Ribe lako prelaze iz jednog okeana u drugi. Oni ne poznaju granice, za njih je sve jedno. Teško im je napraviti definiciju, konkretizaciju nečega, analizu ili ići korak po korak do nekog ostvarenja, jer je u njihovim glavama sve već povezano, oni imaju holistički princip gledanja na stvari i često zbog toga imaju česte situacije nerazumevanja sa drugim. Voda je, kao i Sunce, potrebna za život. Zato je vreme pred nama period kad se baca seme onoga što želimo da nikne, u vodu. Jer iz vode nastaje život. Sunce dolazi posle, da daruje energiju semenu koje se razvija.  Bačeno seme se ne vidi  u ovom periodu. Bačeno je u vodu, blato, zemlju koja je pod snegom ili bljuzgavicom. Iz haosa nastaje red. Jer kako bi znali šta je red ako nema haosa. Haos u glavama pripadnika ovog znaka opisuje ceo kosmos u njima, sve osobine ostalih znakova koje su se slile u njihov poslednji. Sve želje, ideje, misli sad trebaju da se provare, isfiltriraju, da bi ušle u konkretizaciju, kad Sunce krene u znak Ovna.

Zato ovaj znak upravlja našom podsvesti. Pripadnici znaka Riba su vrlo intuitivni i više kroz snove, simbole i znake, kroz osećaj u stomaku ili uvide u sebi, donose zaključke i vode se nepogrešivošću svojih unutrašnjih impresija, utisaka, unutrašnjeg znanja, koje je teško dokučivo gotovo većini drugih znakova a koje samo oni znaju protumačiti  a koje ih vodi do rešenja, zaključaka, odgovora, bez puno reči, bez drame i teških dijaloga.

Vrlo su osetljivi na druge ljude i njihove energije. Često su vidoviti, unapred mogu da osete nevolje, ali i sve druge događaje. Mogu da budu uplašeni, jer znaju da je svet oko nas samo Maya, da ništa nije stvarno toliko da ne može da se promeni. Da je ceo život satkan od promena. Lako se menjaju zbog drugih, uklapaju u odnosima, vrlo su prilagodljivi, fleksibilni i dok su oni rukovođeni svojim unutrašnjim verovanjem da treba da budu gde jesu, neće puno obraćati pažnje na sitnice i ulaziti duboko u ozbiljne  dogovore, nego prepustiti drugima da vode ozbiljne poslove, teške teme znajući da je sve dobro dok imaju osećaj da je dobro, tačnije dok veruju drugima. I onda, dođemo do zaključka, da naša vera, naš podsvesni deo, naše unutrašnje biće koje je satkano od osećaja, utisaka, impresija snova, kroz blato i sneg februarskih dana, stvara i kreira ono što će se desiti ispred nas. Šta je to što će se konkretizovati I realizovati, dok Sunce prži , šta je to čemu ćemo dopustiti da prođe kroz filter zvani podsvest da iznikne, da se pojavi i naraste. Sada je vreme sejanja i iako je sve konfuzno, sve je i moguće, jer ništa nije rečeno, pokrenuto, nego se samo sve nazire, naslućuje, izranja, sporo i apstraktno. To što treba da iznikne a šta ne, sada se filtrira.

Ono što se ne vidi upravlja nama. Ono što je unutra kreira ono što je vani. Šta mislite to vam se desi. U šta verujete to ćete i prizvati. I sve kreće od trenutka kad imate nameru da bacite seme, za koje verujete da će dati plod koji želite da iznikne. Pazite šta mislite, kakve emocije gajite u sebi. Kojeg vuka hranite u sebi. Jer vrlo brzo, kad Sunce počne jače da peče, kreiraće se mali plodovi vaših misli, ideja, želja i vašeg verovanja. A zatim i ljudi i događaji koje ste prizvali da se sve realizuje. Mislite o tome.

Drage Ribe, spavajte, kreirajte, maštajte, uživajte, jer na samom početku vaših rođendana, Venera, planeta ljubavi će ući u vaš znak i podržavati vas u vašim željama i vašoj veri, jer kad se udruži želja i ljubav samo slatki plodovi izrastaju. Drage Ribe, vi itekako znate da jedino ljubav može spasiti svet. Jedino ljubav može sve da pobedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *