MERKUR U RIBAMA ( 15.3 – 4.4)

MERKUR U RIBAMA ( 15.3 – 4.4)

Evo i Merkur menja znak, te se pridružuje društvu koje se već duže brčka u znaku Riba. Za razliku od njih, njemu će se sve zbrčkati u glavi i mislima, pa da se odmah razumemo, nama će njegova promena sesti na vrat i sve pomutiti u glavi, i brojke i slova, jer ova mala ali važna planeta razmišljanja i komunikacije ulazi u konfuzni i za njega nejasan znak, gde se nikako ne oseća dobro. Ako popije koju, sa onim društvom iz separea, sigurno je da će ga policija zaustaviti, pa i kazniti ( vrlo moguće i zbog zanesenosti, pa je jače stisnuo gas), jer Mars već leti znakom Blizanaca i stoji na svakom putu gde krenemo, pa će ove dve planete sve vreme ulaska Merkura u znak Ribe biti u napetom aspektu. Pored policije, svašta će u naletu čudnih emocija ali i zaboravnosti, izletiti u hitrini razgovora, koji će uvek biti na granici konflikta, sa našom drugom polovinom ili osobom preko puta nas.  Zaboravio ovaj Merkur da je slagao nešto drugo, pa onda izvlačenje iz tih sitnih laži koje kopa dublju jamu razdora sa svima. I tako ceo mart.

Evo imamo par dana pred sobom, dok ne uđemo u kreativno ludilo, umetnički nered, kreativni haos, kako god nazivamo stanje kad ne znamo gde se šta nalazi u stanu, gde su nestale neke stvari iz podruma, špajza,  gde su važni papiri, ključevi, jer moramo nekako da obajsnimo sebi i drugima našu rasejanost i zaboravnost. Nemojte se zabrinuti ukoliko zaboravite da dete negde morate odvesti ili ga pak dovesti ( što je gore, svakako!), što ćete biti pospani pa zakasniti na sastanak ( ukoliko se zoomirate, nestaće interneta ili se kompjuter neće moći upaliti!), javiće se svi dugovi iz prošlosti, pa i oni sa kojima smo davno završili sve razgovore..neće biti lako, ali opet za utehu, Merkur vrlo brzo tranzitira ili roni maksimalnom brzinom, kao svetski prvak u ronjenju kroz vodeni znak Riba, sve do 4. aprila, kad se pridružuje ekipi u Ovnu, koja već do kolena u zemlji, šumi i na Suncu, rade, kopaju u bašti ili na planini hvataju prve vrele zrake toplih dana koji nadiru sve jače, pa će sve biti jasnije, preciznije i energija, snažno i naletu elana koje samo znak Ovna može da nam snabde u ogrominim količinama, a mali Merkur će vrcati od snage koja mu je nedostala u martu.

Vlasnici  natalnog  Merkura u Ribama, mogu očekivati vrlo kreativne ali i samokritički nastrojene dane pred sobom. Treba se pripaziti u komunikaciji, sa braćom i rodbinom, da ne bi bilo nejasnoća i uvreda, pripaziti se naročito u saobraćaju. Pospanost, nedostatak energije, rasejanost, konfuznost, baš kao i kod Merkura retrogradnog mogu da nas zaustave u novim projektima. Ove dane bi trebalo iskoristiti za odmor, skupljanje energije, spavanje, meditaciju, odlazak u prirodu, detoksikaciju misli i tela ali i rad sa medijima ( snimanja). Pogledajte koji film, jer kroz kameru, kroz simbole i znake oko nas može da dođe inspiracija i kreativnost. I plivajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *