MLAD MESEC U VAGI ( 6.10 )

Mlad Mesec u Vagi ( 6.10 )

 

Drage Vage, i vi ste dočekale svoj Mlad Mesec. Svakih mesec dana ovo, najbliže nam nebesko telo, kreće svoj novi ciklus iz jednog znaka. Kada kažemo Mlad Mesec, uvek pomislimo na nove početke, rast i širenje. Dakle, od Mladog ka Punom, Mesec nas podržava u  razvoju na mesečnom planu i sve što smo pokrenuli od trenutka kada on kreće u novi ciklus ( na svakih 28 dana, kada dodje na Sunce), možemo da očekujemo i da se razvija u narednom periodu. Postoje Mladi Meseci u našem ličnom horoskopu, na godišnjem planu, na unutrašnjem planu, ali uvek je Mesec povezan sa emocijama i našim osećanjima, pre svega pripadnosti, saosećajnosti prema drugima, bliskim ljudima, porodici, naciji. Mesec je noćno svetlo, za razliku od dnevnog Sunca, pa sve što je unutra i što se ne vidi, povezano je sa ovom energijom. Možemo reći da je Sunce otac , a Mesec majka, u primarnom polaritetu, muško – ženski princip, ali onih koji su stariji od nas i koji nam daruju život, pre svega. Zato je važno da znamo da su emocije posle Mladog Meseca u porastu i dok ide ka Punini osetljivost je veća u odnosu sa drugima, u nama i u reakcijama na dogadjaje koji nam se dešavaju. Ali ceo ciklus, do sledećeg Mladog Meseca, opisuje jednu celinu i fokus našeg interesovanja na unutrašnjem planu ide ka konkretnoj potrebi, koja je povezana sa znakom iz kojeg kreće u novi ciklus. Sve što je unutra izlazi van, nakon nekog vremena, pa ono što osećamo i način na koji nosimo tu emociju u sebi i kakav je naš odnos prema toj emociji, formiraće našu stvarnost, u opadajućoj fazi Meseca.

Mesec u Vagi opisuje veliku potrebu za balansom. Unutar odnosa u porodici, u državi ( sudstvo ) ali i u nama i svim unutrašnjim emotivnim oscilacijama, koje  dolaze do izražaja ovog meseca, a zapravo koje treba razrešavati baš sada, dok nas Mlad Mesec podržava u tome. Mesec u Vagi nas poziva da se bavimo odnosima. Iako je teško izbalansirati dva tasa, jer Vaga pripada vazdušnim znacima, pa misli brzo lete  i kao vetar unesu nemir u tasove Vage i onda brzo dodje do poremećaja njihovog sklada. Trepet krila leptira unese nemir  Vagi, a tek misli, koje su čas teške, čas lagane, čas brižne a sve u želji da se ugodi drugima, jer drugi su za pripadnike znaka Vage važniji nego oni sami. Jer oni znaju da kada druga strana ili drugi tas Vage krene u osciliranje, to će uticati na njih.

U pojasu Vage ne nebu se nalazi nekoliko sazveždja. Ovog puta Mlad Mesec kreće sa 13 stepena Vage, iz sazveždja Gavrana. Ta ptica je postavljena na nebu kao opomena za druge. Ne iz poštovanja i zasluge, nego da svi vidimo i zapamtimo šta se desilo Gavranu. Gavran je  ptica Apolona i bio je bele boje. Ali nakon laži kojima je hteo da opravda svoje ponašanje ( pohlepa ), Apolon ga je prokleo.  Od tada je gavran crn. Ovo sazvežđe nosi poruku za sve nas, kao opomena koja nam visi nad glavama, da ne zaboravimo šta se može desiti kada se služimo lažima. Interesantno je da u ovoj mitološkoj priči Gavran, koji može biti i simbol nekoga ko treba da je na usluzi svome gazdi ( ili drugima ) a to nije, zapravo hteo prevariti onoga ko ga hrani i brine za njega.  I na kraju ova priča u sadašnjem trenutku može da liči i na zaveru ( u kojoj učestvuje više ljudi ). Pouka iz mita  je da nijedna laž neće ostati neotkrivena i da će se kad tad laž otkriti. Možda tokom ovog meseca, na globalnom nivou kreću razne teme i događaji koje možemo da povežemo sa ovom pričom, ali i sa kaznama, koje će da stignu sve one koji učestvuju u zaverama protiv onih zbog kojih  su zapravo i stvoreni ( neke institucije na primer ).

Balans koji održava naša planeta Zemlja je, iako možda osećamo da nije tako, osnovni princip Univerzuma. Koliko dajemo energije u nešto toliko nam se vraća. I na kraju, uvek sve dodje na svoje, a Mlad Mesec u Vagi kaže da stiže vreme poravnanja. Zato sedite u omiljenu fotelju, i ako ste u službi istine ovde i sada, uživajte punom dušom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *