MERKUR U DEVICI ( 04.08 -26.08 )

Merkur u Devici ( 4.8 – 26.8 )

Brz Merkur. Od kada je izašao iz retrogradnosti sve je brži a  sada je u najvećoj brzini, čak će za naredna 22 dana preći jedan znak. I to baš svoj znak, onaj kojim vlada. Za situaciju na globalnom nivou to baš nije dobro, jer sve osobine koje Merkur pojačava, logično razmišljanje, objektivnu analizu, svesnost brzo će doći i proći. Ipak,  od danas pa skoro do kraja avgusta, moguće je i da se donesu neke racionalne odluke, da se sagleda sva situacija realno i objektivno, pa da se iz tog svesnog dela donesu konstruktivne odluke i promene, a ne iz onog iracionalnog, podsvesnog, obojenog emocijama.. Od 20. avgusta Mars menja znak, u Blizance, pa će od tada biti  ozbiljnijih reči, poruka, prepirki pa i uvreda koje su obojene pretnjama i agresivnošću. Ali situacija nije nimalo lagana, naročito što znamo da se približavamo poslednjem aspektu Saturna i Urana, koji se sreću od početka 2020 godine ( znamo šta su doneli ) i svoje najbliže suočavanje završavaju do 10.oktobra. Ne možemo svu krivicu svaliti na ove dve planete, jer velike promene tek kreću ( od kada Pluton uđe u Vodoliju, sledeće godine u martu!). Ipak, analiza globalne situacije zavisi od mnogih faktora, ali jedan od najvećih jeste upravo taj, Plutonov ulazak u znak Vodolije. Sve odavno miriše na ogromne transformacije koje nas, milom ili silom čekaju do 2025. godine kad Uran uđe u, takođe ljudski znak, Blizanaca.

Merkur u Devici na ličnom nivou traži od nas da pristupimo konkretnom planu i programu za naredni period. Iako se za njega kaže da on ne vidi šumu od drveta, dobro bi bilo da se fokusiramo na naš, recimo, tromesečni plan. Dobro bi bilo zacrtati ciljeve, planove i put kako da dođemo do njih. Trebalo bi da raspremimo svoje domove, da se psihički pripremimo za novu školsku ili poslovnu godinu. Očistiti svoje radne stolove i zaoštriti olovke. Za rođene u znaku Device idu odlični dani. Poslovni ali i oni drugi. Naročito dobri dani za rad na sebi i prihvatanje sebe. Radu na svojoj sigurnosti i vrednosti.

Dok Merkur bude prolazio kroz ovaj znak, najlošiji aspekt će praviti sa Neptunom, koji mu može uneti defokusiranost, nejasnoće i sumnju da plan nije dobar. To je period od 20.8 do 23.8, kada će biti i drugih promena na nebu ( Sunce ulazi u Devicu, a Mars u Blizance).

Merkur je planeta koja vlada našim razumom, donošenjem odluka i svesnim akcijama. Uvek je vrlo blizu Sunca i prati ga. Merkur je sin Sunca. Merkur je dete. Pa kao što je mali Hermes pravio nestašluke u dvorištu bogova, tako i mi možemo pustiti naše dete u nama da se izrazi. Dete treba podržati, pustiti da se izrazi njegova autentičnost. Vrednovati ga.

Previše analiziranja, ulaženja u detalje, cepidlačenja može biti ovih dana, ali barem to ograničite na posao. Svi zemljani znaci ( Bik, Devica i Jarac ) mogu da iskoriste povoljne vetrove na kojima može da poleti ovaj mali Merkur, u poslovnom ali i u ljubavnom smislu, naročito ako treba da se definišu neki datumi ili stavi tačka na dosadašnji život, koja najavljuje novi i ozbiljniji korak za budućnost.. I za Rakove i Škorpione može biti lep period, naročito u vezi poslovnih ideja, ali i prijateljstva i druženja. Ostali znaci neutralno prolaze kroz ovaj period, izuzev  Strelčeva i Riba, koje će imati intenzivan period u vezi partnerstva, ali i svog psihičkog stanja, koje im često sklizne u neke dubine i mreže im se zapetljaju  u glavi pa da ih nevidljive niti Neptuna povuku na dno okeana i  da potonu na par dana ( od 20 do 23.8 ).

I na kraju imajte na umu da  ono što nas čini ljudima i što nas približava božanskoj iskri, koja je sažeta u simbolu duha, jesu reči i komunikacija.  Merkur je onaj koji vlada grlom, jezikom, govorom, on je most koji povezuje našu ljudsku i božansku prirodu, baš na tom grlenom centru. Ovaj period možete iskoristiti da kažete sve što želite. Napred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *