VENERA U LAVU ( 11.8 – 5.09 )

Venera ulazi u znak Lava. Njeno veličanstvo će do 5. septembra biti osvetljeno najvećim reflektorima i u punom sjaju paliti i žariti gde god se nađe. Jer Venera u Lavu to najbolje zna. Neki bi rekli kraljica drame. Pa dobro, kako god, pred nama su dani kada crveni tepih prostiremo kraljici strasti, ponosa i ekstravagancije, pa zlatne šljokice kojim će biti posipana, mogu da nas malo oslepe, jer od tolikog glamura i sjaja, može i da  se pretera, a i mi sa njom da postanemo tašti. Kakav je put čeka, dok bude tranzitirala kroz sjaj i bedu naše sadašnjosti, uskoro ćemo svi doživeti, u zavisnosti gde smo se pozicionirali, sa koje udaljenosti gledamo tu vatrenu figuru, koja može nesebično da podari sve što se od nje može dobiti, strast, neobuzdanu emociju i iskrenu ljubav, ali i posesivne ispade, ekscese i sebičnost, dečje misli, koje plačom, histerijom ili scenskim nastupima može da isprovocira u društvu, na ulici, svugde, jer joj se tako hoće.

U njenom stilu, ulazi u Lava nekoliko sati pre nego bude pun Mesec. Baš tako, otvorenim srcem punim ljubavi, slasti i želje koja gori u njoj da se desi ljubav, nama, običnim ljudima će podgrejati i ustalasti more emocija a pun Mesec naredni dan i posle, oberučke prihvatiti  da  vrelu atmosferu pojača do maksimuma.

Ovu promenu će osetiti Bikovi i Vage, naravno, pre svega, kojima se budi ljubavna strana života. Lav je muški, vatreni znak, pa odmah da se zna, ova kraljica nije mršavi model, ona je rasna lepotica, čije obline ne može obuzdati koktel haljina. Svi možemo, a ne samo pripadnici znakova kojim vlada, Bikovima i Vagama, da osetimo pojačanje  apetita, potrebu za preteranim trošenjem, hirovitošću i pretaranim emocijama koje će se iskazivati  direktnim porukama, gledanjem u oči, transparentnošću . Šta se desilo sa stidljivom Venerom koja je bila u Raku a i nama samima, pitaćemo se  kako bude sve dublje gazila u ovaj znak, jer  je Venera u Lavu žena koja zna šta hoće, odana i požrtvovana do kraja, ali isto tako, kada je povređena, postaje besna, osvetoljubiva, ljubomorna i povrh svega sujetna. Venera u Lavu je Hera, supruga vrhovnog boga Zevsa. Mora da se zna da je ona prva i najvažnija. I to potencira. Svugde.

Osobe koje imaju Veneru u Lavu bi trebalo ogromnu ljubav i posvećenost usmeriti u kreativnom pravcu. Umetnost, scena, gluma, odnosi sa javnošću za njih su idealni  poslovi. Svugde će biti primećeni. Harizmatični. Uspešni. Lepi. Sunce, koje je dispozitor ove Venere, je njen verni pratilac. I podržava je, svojom svetlošću i čistotom. Ipak, bitna je analiza pozicije Sunca u natalnoj karti i kakvi su njegovi aspekti sa drugim planetama.

Ovog puta, Sunce će biti uz nju do 23. avgusta, kada ulazi u znak Device. Do tog trenutka, njen sjaj je najveći. Uspeh zagarantovan. Naročito od 17.8 do 19.8 kada će imati odličan aspekt sa Jupiterom, pa ova planeta sreće i blagostanja daje joj opuštenost, zadovoljstvo i uživanje. U samoj sebi i svemu onome što u našim natalnim kartama potpada pod uticaj Venere.  Dani oko i posle tog datuma najpozitivnije će uticati na Strelčeve i Ribe, naravno po pitanju ljubavi i emotivnih odnosa. Najkritičniji dani idu od 26.8 do 30.8 kada će se desiti okršaj sa dve, vrlo važne i ozbiljne planete, Uranom, egzaktno 27. avgusta i Saturnom sutradan. Ograničenja, nagli i nepredviđeni događaji, situacije i neugodne informacije mogu je vrlo uznemirtiti i prodrmati. Njene emocije, sreću i uživanje. Njene grandiozne planove i ideje. Jer planeta Saturn predstavlja svaki sistem i ugovor. Koji je obavezuje. Devojke i žene mogu tih dana da budu vrlo nezadovoljne i da se osećaju sputane, zbog onoga što moraju da rade ili na šta  su se obavezali, nekada pre.

Uran, ali i Mars, kao i Južni Mesečev čvor se nalaze ovih dana u vrlo jakoj konjukciji, u znaku Bika. To utiče na Veneru, jer je ona, takođe sazdana od njihovih energija. Već duže vreme, planeta ljubavi i zadovoljstva je uznemirena Uranom, koji traži od nje da se menja.  Iskrenost ka sebi i odnosu u kojem je. Ulaskom u vatreni znak Lava, emocije će se pojačati, pa ako postoje nezadvoljstva u vezi, u životu uopšte, doći će do konkretnih događaja koji će trenutnu situaciju intenzivirati. Lavovi,  Škorpioni, Jarčevi, Vodolije mogu imati napet period krajem avgusta. Upravo po pitanjima emocija i odnosa u kojem su. Ostali znaci nisu direktno involvirani u ovu Venerinu promenu. Blizanci a naročito Device imaće podršku ovog  Venerinog tranzita. Otopiće ih, ugrejaće im emocije, telo i glavu. Ovnovi svakako ulaze u velike promene od 20. avgusta, kada njihov vladar, Mars menja znak u Blizance i ostaće neobično dugo zaglavljen u tom vazdušastom, promenjivom, dvojnom znaku, što njima neće baš goditi. Ipak, dok je Venera u Lavu, ona im daje vatrenu podršku i podgrejava strasti, naročito neke stare ljubavi. Rakovi se polako opraštaju od podrške Venere, koja je do neki dan bila u njihovom znaku. Ipak, u nekom drugom smislu imaće itekako pomoć ove planete, koja se odnosi na materijalne dobitke i novac.

Iskoristite ovu iskrenu i strasnu  Veneru da iskažete svoje emocije, onima kojima treba da ih pokažete. Ljubav jeste povezana sa laganošću, iskrenošću i opuštenošću. Ljubav je igra. Ljubav je dete u nama. Pustite ga da izađe van. Igrajte se. Plešite. Zaljubite se. Neka svi vide vašu sreću. I budite nežni, zahvalni i živi. Jer život je ljubav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *