DEVICA ( 23.8 – 23.9.2022 )

Devica ( 23.8 – 23.9 )

 

Kada Sunce počinje da manje prži, kada su žitna polja, vinogradi i bašte nabubrele od plodova koje nam daruje zemlja, ulazimo u poslednji znak koji pripada letnjim znacima. Devica je promenljivi znak, jer kao i svi poslednji znaci jednog godišnjeg doba, i ona nagoveštava promene koje nam dolaze. Prelazimo iz leta u jesen u vreme rođendana pripadnika ovog znaka. To znači da imamo vremena da se pripremimo za novo godišnje doba koje nam donosi hladnije dane i oskudnije darove prirode. Vreme je za žetvu. Pripadnike znaka Device krasi radinost, požrtvovanost, potreba  za svrsishodnošću i odgovornošću. Oni će vredno da sakupe te plodove i da naprave zalihe, zimnicu i da prištede.

Ali leže im  i poslovi  koji su povezani za materijalizaciju, proračune, analizu i preciznost, ima ih u službama za podršku, socijalnim ustanovama, poštama, bankama, bolničkim, laboratorijskim i medicinskim ustanovama, organizacijama za pomoć ugroženim i svugde gde treba dati sve od sebe da bi pomogli svojim radom, savetima i konkretnim koracima, malim, nevidljivim u velikom sistemu, bez kojih se zapravo, ne može.  Vredne Device su najveći radoholičari zodijaka. Bitno im je zdravlje, brižni su po pitanju tela i hrane. Zapravo najdominantnija emocija u njihovom životu jeste briga. Stalno na oprezu, često opterećeni tuđim mišljenjem, pomalo nesigurni u  sebe i svoju vrednost, najviše energije troše na analizu i intelektualizaciju emocija, pa zbog toga se kaže da im razum i logika uvek idu ispred emocija.  Ovaj znak vlada šestim poljem zodijaka i pripada zemljanim znacima. Ženski, promenljivi znak ukazuje na potrebu za konkretizacijom, ali i davanjem sebe za druge. Znak Device, kojom dominira brižnost i požrtvovanost gde god padne u natalnoj karti pojačaće ove osobine, pa i ako je u pitanju polje posla, karijere i novca ove  osobe mogu očekivati upravo veliki fokus  svoje energije ne intelektualne analize i pripreme do u tančine svih planova, pa  eventualni rizici  će biti smanjeni na minimalni nivo. Uvek na oprezu, to je njihov moto, često i nesvestan, jer i oni se možda bore protiv tih svojih duhova koji od njih traže da budu perfektni u svemu i da imaju kontrolu nad svim. Teško je biti Devica, mnogi kažu.

Znakom Device vlada planeta Merkur. Od njegovog hoda, dok budu rođendani Devica, će zavisiti i njihova cela godina. Uh, loša vest za njih, ali i za sve nas je, da Merkur od 10.septembra Merkur kreće retrogradno, pa će Device treće dekade, naročito, biti osetljivi za svoje rođendane, jer će ih proslavljati sa retrogradnim Merkurom. Merkur kreće unazad iz znaka Vage, pa će lekcije koje on donosi svaki put kada ide natraške, biti povezani sa odnosima, ovog puta, jer Vaga je znak koji intenzivira lekcije iz ove oblasti. Emotivni odnosi, odnosi sa javnošću, sa advokatima, sudovima, ljudima koji su preko puta nas biće ponovo aktuelni i konflikti koji su se već jednom javili, ponovo će isplivati na glavna tema ovih dana, ako nisu rešeni. Merkur će ići unazad do 2.oktobra, a nekoliko desetak dana pre nego zaokrene u direktan hod promeniće znak u Devicu. Dakle, veliki uticaj na pripadnike ovog znaka imaće tokom cele godine ova situacija na nebu, jer ima pada baš za njihove rođendane, tačnije u solarnim horoskopima.Dok Sunce bude prolazilo kroz Devicu, prvi važan aspekt će napraviti sa Mesecom, 27.8 kada kreće mlad Mesec iz njihovog znaka, a zatim  istog dana Sunce će ući u kvadrat sa Marsom, pa je preporuka da taj dan bude što manje aktivnosti i akcije, putovanja ili važnih poslovnih sastanaka, kao i donošenja važnih odluka ili važnih razgovora. 5. septembra Venera, planeta ljubavi, ulazi u Devicu na nebu, što može lepo da osveži i na neki način pomogne Devicama. Naredni dani koji su aktivirani su 10. septembar kada se dešava pun Mesec u znaku Ribe, a sutra dan Sunce će praviti dobar odnos sa Uranom  i to će dati  Devicama vetar u leđa, probuditi mnoštvo ideja i poleta, naglih i brzih pozitivnih promena, pa bi bilo dobro da taj dan iskoriste za promene koje žele da pokrenu. Još jedan aspekt će Sunce napraviti, dok bude tranzitiralo kroz Devicu, i to s Neptunom opoziciju, 17.9. Ovaj aspekt unosi nejasnoće, defokusiranost i razne prevare u dane pre ali i posle egzaktnog aspekta. Poslednjeg dana vladavine Device, 23.9 Sunce će se spojiti sa Merkurom koji će biti na nultom stepenu Vage i od tada krenuti retrogradno u Devicu, a Sunce svojim ulaskom u Vagu najaviti dolazak jeseni.

Ulaskom Sunca u Devicu svi ćemo osetiti promenu. Vraćanje na stare obaveze, učenje, rad uvek se dešavaju upravo sada. Ali ovog puta, pozicije planeta na nebu nas vraćaju sa nekom težinom. Kao da se breme prošlosti spušta na nas i kao da nam kaže da nešto nismo dobro uradili, naučili ili sve obaveze, za koje smo mislili da su ispunjene, nisu završene. Težina retrogradnog Merkura će biti pojačana  tokom septembra jer će se on pridružiti društvu planeta koje već idu unazad. Ukupno, šest planeta će biti retrogradno u septembru, pa koje su to lekcije koje se ponavljaju u vašem životu, ali i na globalnom nivou, saznaćete uskoro. Trebalo bi ih ovog puta završiti. Potrudimo se, baš kao prave Device, jer one nas lepo uče tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *