Jesen ( 23.09. 2022 )

Jesen 2022

Srećan rođendan Vage!

Ova jesen stiže 23.9 tri sata nakon ponoći. Kao i svakog puta kada Sunce kroči u znak Vage, kreće jesen i rođendani pripadnika ovog znaka. Srećni vam rođendani, drage Vage!

Ali eto ovog puta Sunce ulazi u Vagu i tamo ga čeka Merkur koji je retrogradan. Baš ovog dana, po nekom nebeskom dogovoru, Sunce  će biti u zagrljaju sa Merkurom koji će ceo dan biti na nultom stepenu Vage i već predveče promeniti znak, u Devicu, a Sunce nastaviti plovidbu kroz ovaj znak, do 23.10, kada ulazi u znak Škorpiona.

Neobična jesen pred nama, ne samo zbog zagrljaja, nadamo se, dobrodošlice Merkura sa Suncem, koja se dešava baš u trenutku ulaska Sunca u Vagu, nego i zbog mnoštvo aspekata koje će Sunce napraviti sa ostalim planetama, na neobičnim mestima. Vreme kada se dešavaju aspekti tokom jeseni ali i posle je sve više sinhrociono, jer astrologija ne koristi reč slučajno. Nema slučajnosti, sve se dešava smisleno, pa i sva nebeska dešavanja, aspekti i promene planeta iz jednog znak u drugi se dešavaju po nekom redu i poretku, a taj poredak je sve očitiji i jasniji. Onaj ko zna gledati videće, kaže poslovica, a možda će i ovaj jesen da nam podari jasnoću, koja uvek ide ruku pod ruku sa istinom.

Mlad Mesec će se desiti 25.9 skoro pred ponoć. Sunce i Mesec u ovom slučaju u zagralju, na drugom stepenu Vage. Vrlo su izraženi odnosi tokom ovog perioda, pa i ovaj drugi stepen intenzivira dualnost, odnose, fokus na drugoj osobi. Kada krene Mesec u svoj novi lunarni ciklus iz Vage, to je znak i poziv da se okrenemo rešavanju nekih izazovnih odnosa. Ili će biti toga. Poziv zvezda od sada nama je da se izbalansiramo. Vaga je znak koji predstavlja predmet vagu, koja traži da sve bude u balansu i da se sve izjednači. Bilo kakav disbalans u odnosima, biće naglašen ovih dana, a uz to idu oscilacije u emocijama kroz uznemirenost, nezadovoljstvo, tugu, čežnju i mnoštvo drugih osećanja koje nisu ugodne. Sutradan posle mladog Meseca, Sunce pravi novi aspekt i to opoziciju sa Jupiterom, koji se nalazi u Ovnu i uz to je i retrogradan, pa će ovo intenzivirati želje da krenemo napred a opet ćemo  biti zakočeni i blokirani retrogradnostima planeta.  Sve vreme je, da se podsetimo i Merkur retrogradan, te u ovom periodu, naročito do početka oktobra, ne treba ništa započinjati niti pokretati nove poslove, odnose ili bilo šta, jer osećaj konfuznosti, zakočenosti i teškoće može da unosi i nervozu i sigurno dati loše ishode u novim projektima ili akcijama koje želimo da pokrenemo. Vage koje su rođene u prvoj dekadi mogu da budu na mukama, te da imaju izražene oscilacije u emocionalnom smislu ( svi koji su rođeni do 2.10 ), da im bude teško u razrešavanju odnosa ili nekom trenutnom odnosu.

Vrlo bitan trenutak do kraja septembra je i ulazak Venere u znak Vage. Ona je do tada u Devici, što dodatno otežava opuštanje, kompromise, lepe reči. Venera u Devici je i kruta, preodgovorna, netaktična. Ono što joj je obaveza ima da se odradi, pa iako je Mekrur retrogradan, može forsirati disciplinu i rad, što će uneti nemir i bunt, pa i bes u svakodnevno obavljanje poslova. Dosta nesuglasica i sa kolegama, na poslu, tenzija u komunikaciji ali i na fizičkom nivou, posledica stresa i anksioznosti, mogu imati sve Vage, naročito sa crevima, nervima, kičmom, rukama.

Venera ulazi u Vagu 29.9, ali tek poslednjeg dana znaka Vage, srešće se sa Suncem ( 23.10 ). Tog dana će i Mesec ući u Vagu, pa se može reći da će pripadnike znaka Vage koji su rođeni poslednjih dana i pripadaju trećoj dekadi ( ovog puta one koji su rođeni od 14.10 do 23.10) ogrejati Venerina toplota, pa se iznenada i  upaliti ljubavna vatra koju čekaju već neko vreme da se raspiri.

Od početka oktobra, tačnije od 2.10 kada i Merkur krene direktno, može se reći da ide bolji period za sve nas. Polako ali sigurno Merkur će ponovo ući u znak Vage, 10.10. od kada ćemo  lakše dolaziti do dogovora, kompromisa i pronalaziti sve više kulturnih i lepih reči prema sagovorniku. Venera će napraviti dobre odnose sa Saturnom i Marsom od tada do 23.10, pa je ovo odličan period  za ozbiljnije dogovore u vezama,  donošenju novih životnih odluka, naročito braka. Odgovorniji ali bolji poslovi mogu da se pojave, izlazak u javnost, medije ili prezentacija nekih ličnih poslova može biti dobro dočekana u javnosti u tom periodu. Ko čeka, dočeka rekli bi. I kako Sunce bude išlo ka novom znaku koji treba da poseti, Škorpionu, planete će, kao igrači pred kraj utakmice, iako iscrpljeni, maksimalno da daju od sebe, da ne bi razočarali publiku, da bi pobedili. Zato se pripremite, nakon lepih dana pred kraj rođendana Vage, na grand finale koje nam sledi. Jer do kraja oktobra ide pomračenje Sunca, u kome će učestvovati više planeta, izlazak Saturna iz retrogradnosti ali ulazak Marsa u retro hod. Analiza tih događaja uskoro sledi. Na vreme, da se možemo pripremiti na rolerkoster emocija, dešavanja i uzbudjenja, koje nam planete ove zime nude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *