POMRAČENJE SUNCA ( 25.10 )

Pomračenje Sunca ( 25.10 )

 

Stigosmo do drugog para pomračenja ove godine. Ovog puta pomračenje Sunca, koje ide prvo, a nakon 14 dana pomračenje Meseca, se dešava u znaku Škorpiona.  Analiza pomračenja je  vrlo važna u okviru tumačenja godine, kako na ličnom tako i na opštem, globalnom nivou. Upliv pomračenja u naš život je ogroman i vrlo dubok. Pomračenje Sunca, koje se dešava 25. oktobra, znači da će u tom trenutku Sunce i Mesec biti u jednoj tački, astrološki na drugom stepenu Škorpiona. Za vreme pomračenja mesečevi čvorovi moraju biti blizu svetala, pa što su oni bliži ovim tačkama, pomračenje je jače. U toku ove eklipse koja nam sledi, interesantno je da će i Venera biti upravo na istom stepenu, što znači da će i ona učestvovati u ovom pomračenju. Sunce, Mesec i Venera na istom mestu, blizu južnog čvora, nosi ogromnu energiju i jaku poruku u astrološkom smislu  te poručuje da je period ispred nas vrlo važan, a mnogima i sudbinski. Period između dve eklipse je uvek vrlo intenzivan, pa smo gotovo svi osetljiviji u dvonedeljnom periodu od pomračenja Sunca do pomračenja Meseca, koji se dešava 8. novembra.

Pomračenje Sunca donosi dešavanja na objektivnom nivou, za razliku od pomračenja Meseca, koje uvek osetimo na unutrašnjem planu, emotivnom i eteričnom delu. To znači, da prvo pomračenje, gde učestvuju tri planete može da donese ogromne promene u svetu, politici, diplomatiji i uopšte odnosima na globalnom planu. U našim ličnim životima, Venera, koja se upetljala u ovo pomračenje, u znaku Škorpiona, sigurno ne sluti na dobra dešavanja, te strahovi, nedostatak empatije i ljubavi može da se oseti ovih dana najviše u odnosima sa bliskim ljudima. Škorpion je znak koji je povezan sa osmom astrološkom kućom, koja se odnosi na velike transformacije, u krajnjem slučaju na smrt, ali i na ratove, borbu, strah i bolest. Venera u Škorpionu je vrlo strastvena, obuzeta jakim emocijama, koje, ako idu u krajnost se pretvaraju u patnju i mržnju. Tamna reka neminovnosti zapljuskuje obale naše planete, to je sigurno. Da li smo na svetskom nivou svesniji da prevaziđemo ciklična ponavljanja pošasti i bola koje ovog puta Venera u Škorpionu u pomračenju nosi, veliko je pitanje. Ali da ćemo biti očevici aktiviranja tih ponavljanja, u toku ovih eklipsi, to je sigurno.

Ko ovu eklipsu može najviše da oseti i da očekuje velike promene u životu? Naravno Bikovi i Škorpioni. Pored predstavnika ovih znakova ( i to oni koji su rođeni u prvoj dekadi ovog znaka te i oni kojima pada podznak u ove astrološkove znakove ) koji mogu da osete i na fizičkom nivou određene izazove i tegobe, uticaj ove eklipse mogu da osete na svojoj koži i Vage, ali i drugi fiksni znakovi, Lavovi i Vodolije!

Jedan od vladara znaka Škorpiona, planeta Mars, upravo u periodu između dve eklipse kreće retrogradno! Od 31.10 Mars će sa poslednjih stepeni Blizanaca krenuti unazad, što dodatno opterećuje i pojačava simboliku dubokih i nesvesnih događaja, tačnije sudbinskih, koji treba da se dese, ukoliko nisu već osvešćeni u prošlosti, pred našim očima.

Vrlo jake poruke na nebu tokom ovih eklipsi. Sve ono što nije osvešćeno i prihvaćeno, svi odnosi koji nisu razrešeni, zaokruženi i koji nas muče, biće aktivirani emocijama koje će biti vrlo jake i uznemirajvajuće tokom ovog perioda, da bi nas naterale da se bavimo neraščićenim poslovima. Prolazimo kroz vrlo osetljiv zemaljski period koji nas tera da nađemo zajednički jezik sa sobom i drugima. Sve u zavisnosti gde pada ova eklipsa u vašoj natalnoj karti, ona će probuditi duhove prošlosti ili zaboravljenih emocija, da izađu napolje i da se ižive i propuste, da budu oslobođene.

Ukoliko imate neke planete na prvim stepenima fiksnih znakova, bićete izazvani iz oblasti kojom vlada kuća u koju pada eklipsa. Trebalo bi pogledati gde se vama u natalnoj karti nalazi škorpionski znak, ili da li imate neku planetu u ovom znaku. Što su planete bliže tački gde pada eklipsa, događaji koji slede su jači, tačnije ne mogu se odložiti niti prespavati. Oni su sudbinski. I već odavno dogovoreni da se dese. A to što smo nekad radili,  što smo nekad jako emotivno doživljavali sada nam dolazi kao karma. Zato je ovo vrlo važan period prelaska sa jednog nivoa na drugi. U našim životima, u našem učenju, u kolektivnom rastu, isto tako.

Kako sebi pomoći u danima koji slede, pitanje je. Škorpion je fiksan znak. A to znači da treba da uči da bude fleksibilan. Da pusti, prepusti se, propusti kroz sebe, kako god. Pokušajte sve emocije i sve što se dešava da pustite da prođe kroz vas. Nemojte se emotivno involvirati i pridavati svoju pažnju, koja je zapravo svesnost, u događaje koji će se dešavati oko vas. Jer energija koju dajete fokusiranjem na nešto, ide nekome. Ne vama. Vi ostajete kao probušeni balon. Zato pažnju i energiju zadržite za sebe. Budite sa sobom. Ne ulazite u rasprave, ne morate davati sudove o svemu, jer vaša pažnja, reči i misli idu u nešto što se ne tiče vas. Obratite pažnju na svoje telo, dušu i misli. Mislite o onome što vas zaista zanima. Što želite da raste i razvija se u vašem životu. Tamna reka koju predstavlja znak Škorpiona je reka predaka. Ne dozvolite da upadnete u vode onih koji su pre vas ratovali, mrzili ili patili. Ne predajite se prošlosti. Jer to je vir koji usisava u ono što je duboko i davno proživljeno. Budite sa sobom. To je najbolja osoba na svetu za vas. Ona koja vas uvek bezuslovno voli. Bez koje ne bi postojali. Pronađite je ponovo, evo baš na pomračenje Sunca. To vam želim!

35 Replies to “POMRAČENJE SUNCA ( 25.10 )”

  1. Pozdrav Mira,
   Ovnovi su zahvaćeni ovom eklipsom manje nego sotali znaci, ali kako je njihov vladar Mars od 31.10 u retrogradnom hodu, ovaj period može doneti napetost i nervozu, osećaj blokade i nemogućnosti aktivacije u nekom smislu. Vraćanje na stare lekcije su vrlo moguće a najviše izazova može biti u komunikaciji i odnosima sa decom, braćom i sestrama i rođacima, kao i sa komšijama.
   Sve najbolje,
   Nataša

 1. Gde će se videti pun krug(prsten) pomračenja…?!
  Iznad koje države?!
  Uvek to jave!
  Recimo: Pomračenje Sunca od 11.avg.1999.god. najjasnije će se videti t.j. Pun Prsten iznad Srbije.
  Što znači: Pomračenje Sunca u Astrloškom smislu predstavlja pomračenje i odlazak s vlasti vladara one zemlje iznad koje se vidi Pun Krug t.j. Prsten pomračenja! Što je i bilo Apsolutno tačno i naravno ode nam drug LEO S. Milošević.
  Pa vas s toga zato sada i pitam da li imate informaciju iznad koje države sveta će se ovoga puta moći videti to potpuno pomračenje Sunca tog 25.okt.2022.god.

  Unapred zahvalan Dušan Ilić iz Leskovca grada na veternici.

  1. Pozdrav Dušane,
   ovo pomračenje će pasti preko istočne Evrope, severa Evrope i dela Azije koji je bliže Evropi ( Turska je takođe zahvaćena ). Pomračenje koje spominjete je bilo totalno pomračenje i ta pomračenja su bitna. Ovo nije totalno pomračenje Sunca, nego parcijalno, te njegov uticaj nije toliko veliki kao kada su totalne eklipse u pitanju. Naravno i ovo nosi, upravo zato što se dešava u Škorpionu, mogućnost dešavanja u političkom smislu u zemljama koej su obuhvaćene eklipsom.
   Sve najbolje,
   Nataša

 2. Kako ce uticati na duplu skorpiju ,8.11.83. i asc na 3′ skorpije , Pluton 0′,Saturn 8′,Sunce 15′,Merkur 20′ sve u prvoj kuci?Vec je na izmaku snage od silnih i iznanadnih dešavanja.

  1. Pozdrav Andjelija,
   na Škorpione, naročito što ste i podznak Škorpion te imate dosta planeta u ovom znaku, uticaće duboko i jako, tačnije moguća su sudbinska dešavanja i događaji koji će promeniti tok vašeg života, u narednih šest meseci. Sve u zavisnosti od natalne karte i vaših godišnjih prognoza, jer bi trebalo analazirati natalnu kartu i predstojeći period, da bi se moglo tačno reći iz koje oblasti idu promene.

  1. Lavovima generalno je aktivirana kuća doma i porodice, kao poslova oko kuće. Moguće su selidbe, renoviranja, kupovine nekretnina, ali kako je u pitanju napet aspekt i određeni razgovori oko podela imovine. Moguće je da je jedan od roditelja bolestan ili ima neke životne izazove.

  1. Pozdrav Ivana,
   vi ste u podznaku, dakle, Škorpion, pa će ovo pomračenje direktno da utiče na vašu ličnost, vaše promene na unutrašnjem planu i identitetu. Kako je pokrenuta i opozicija sa Venerom, koja vlada vašom kućom partnerstva, znači da je ispred vas, narendih šest meseci, zapravo, period učenja odnosa i aktiviranje partnerstva. Da li ste već naučili lekcije koje su povezane sa tom opozicijom, zavisi od vašeg godišta i iskustva, ali ako niste, onda su pred vama izazovi u partnerskim odnosima a na ličnom planu suočavanje sa strahom od bliskosti, prepuštanja i verovanja drugoj osobi.

  1. Vodolije već duže vreme imaju opterećenje, zbog Saturna koji je u ovom znaku, a koji donosi karmičke lekcije. Podznak Rak ima lekcije to je sigurno, uglavnom iz porodičnog kruga. Sve zavisi od ostalih postavki u natalnoj karti, kao i analiza godišnjeg horoskopa, koji mora potvrditi da li eklipsa aktivira neku kuću koja je pvoezana sa jednim od roditelja.

  1. Pozdrav Mara,
   Uran u Vagi nema veze sa ovom eklipsom, jer se ona dešava u znaku Škorpiona. Posredno možete osetiti neki uticaj, sve u zavisnosti gde vam pada Venera ali i od mnogih drugih faktora. Za detljanije prognoze trebalo bi uraditi analizu godišnjeg horoskopa, koji se plaća.
   Sve najbolje,
   Nataša

 3. Dobar dan,
  ja sam dupla vaga,i meni je mesec na 15 stepenu skorpije u drugoj kuci koji je u konj sa uranom,kvadratom sa marsom(koji je na 0 stepeni lava-11 kuca) i sestil jupiter (koji je na 29 stepenu lava)…ja pretpostavljam da ce da me snadje neka finansiska katastrofa.Rado citiam vase testove,hvala unapred na odgovoru i pozdrav

  1. Hvala Marta,
   kako ste dupla Vaga, potrebno je da se zna gde je Venera u natalnoj karti. Pored finansija, druga kuća predstavlja i vrednost i samovrednost, te je moguće i na unutrašnjem planu budjenje vašeg identiteta i svoje vrednosti, te da počnete da delujete u realnosti sa tim stavom. Više vrednovanja svojih ulaganja i energije u nešto.
   Sve najbolje!

  1. Pozdrav Nevena,
   uticaj ove eklipse je veći za ljude koji su rodjeni u znaku Škorpiona, ali ništa više ne mogu da znam detaljnije reći za vas, jer bi trebalo uraditi analizu natalne karte i godišnje prognoze, koje se plaćaju.
   Sve najbolje,
   Nataša

  1. POzdrav Zorice,
   Vodolijama je već duže vreme vrlo intenzivan period, ali ovog puta moguće je da bude promena u karijeri, na poslu, ali i u vezi sa jednim od roditelja, sa kojim možete imati određene izazove.
   Sve najbolje,
   Nataša

 4. Zanima me kako će se ova eklipsa odraziti na nekog ko je rođen 25.10. i kome je u solaru eklipsa sa vrnerom za celu godinu? I u solaru ta eklipsa mu pada u osmu kuću?

  1. Pozdrav Nina,
   kako ste opisali eklipsa pada na vaše Sunce, pa je bitno da znate kojom kućom vlada Sunce ( ona kuća koja kreće iz znaka Lava). Sigurno je da je ovo za vas lično vrlo važna soalrna godina, a osma kuća uvek aktivira velike promene i transformacije u životu. Detaljnija analiza solarnog horoskopa, ali i analiza natalne karte je potrebna da bi se precizno videlo šta je u pitanju. Sve najbolje, Nataša

  1. Bikovi su takođe zahvaćeni ovom eklipsom, koja uvek donosi promene u životu. U vašem slučaju, kako ste opisali, škorpionska natalna kuća pada u četvrto polje, što govori o promenam vezane za dom, porodicu, jednog roditelja, ali i mogućnost kupovine nekretnine itd. Sve zavisi od analize godišnjih prognoza, koje su neophodne za uraditi da bi se napravila precizna prognoza.
   Sve najbolje,
   Nataša

 5. Ja sam Bik jarac ur u skorpoji exlipsa 3 kuca bik gde su sunce i mesec i skorpija deveta gde je uran nesto sededava oko posla…. Gde da pripazim da zakocim…. Hvala

  1. Pozdrav Nado,
   bitno je pored eklipse koja aktivira vašeg Urana koji uvek donosi promene i iznenadne događaje, pogledati tačnije analizirati tranzit Saturna, koji je vladar horoskopa ( Saturn je vladar Jarca). Kako ste opisali, mada je potrebna analiza godišnjeg horoskopa, koji daje uvid u preciznija dešavanja, vi imate konjukciju Sunca i Meseca ( da li ste rođeni na mlad Mesec?) sa Uranom, pa je sigurno da će ovom eklipsom biti zahvaćene sva polja kojim vlada Mesec, Sunce i Uran, što je sigurno velika životna promena koja vam sledi, zbog aktiviranja više životnih polja.
   Potrebno je uraditi detaljniju analizu progresivnog horoskopa.

  1. Rak je znak kojim vlada Mesec, a kako on učestvuje uvek u pomračenjima, svako pomračenje će dublje uticati na Rakove, kao i na ljude koji su rođeni u podznaku Raka. Detaljnije prognoze ne mogu dati, jer bi trebalo uraditi analizu godišnjeg horoskopa.
   Sve najbolje,
   Nataša

 6. Rak, podznak takođe rak. Sa Plutonom na 2° Skorije u 5.kući, u konjukciji sa Fortunom i sekstilu sa Neptunom. U znaku škorpije su mi i Saturn i južni čvor. U kom smeru će me odvesti ovo pomračenje? A lomim se debelo da li da se upustim u neko učenje…Bukvalno sam danju u fazonu da, to je to, onda noću ma to nema svrhe….

  1. pozdrav Anka,

   analiza uticaja pomračenja umnogome zavisi od vašeg vladara hrooskopa, Meseca. Mesec učestvuje u pomračenju Sunca kao i Meseca, pa su svaka pomračenja bitna za vas, a naročito ovo, koje aktivira vašeg Plutona. Kojom kućom on vlada, takodje je bitno u analizi, te gde se nalazi vaš Mars,koji je suvladar znaka Škorpiona. 5 kuća koja vam se aktivira zbog stelijuma planeta u njoj u Škorpionu, može da donese novo učenje, te potpuno drugo usmerenje u ljubavnom smislu, ali i poslovnom, ako krenete u nova istraživanja.
   Sve najbolje
   Nataša

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *