SUNCE U ŠKORPIONU

Sunce u Škorpionu ( 23.10.2022 )

 

Jesen stiže dunjo moja, a stižu i rođendani pripadnika znaka Škorpiona. Srećni Vam rođendani dragi Škorpioni! Kakva će vam biti naredna godina, zavisi od postavke planeta ovih mesec dana, naročito za vreme vašeg rođendana, pa evo za sve vas ali i za nas, analiza perioda koji je pred nama, dok bude vladavina ovog ženskog, vodenog, intuitivnog i strastvenog znaka. Niko kao Škorpion ne zna biti lojalan, obuzet jednom temom, jednim bićem ili emocijom. Znaju oni najviše da pate, vole ali i da mrze. Kategorični, tvrdoglavi u svom stavu, ako vas zavole, biće vam posvećeni do krajnjih granica. Ali i obrnuto. Ove godine, interesantno, u isto vreme kada i Sunce uđe u nedelju u podne u ovaj znak, ući će i lepotica Venera. U zagrljaju Sunce i Venera, ona neka tri sata ranije tog jutra, uplivaće u tamne vode crne reke, koja je uvlači u virove dubina, ali imaće uz sebe i Sunce koje je prati sve vreme ovog meseca. Nekoliko dana posle, tačnije 29.10 i Merkur ulazi u Škorpiona, pa će društvo koje polako ali sigurno ide ka tački koju zovemo južni mesečev čvor, koji se trenutno nalazi na 13 stepeni Škorpiona, dodirnuti mesečeva sećanja i prošlost koju zapravo predstavlja južni mesečev čvor. Vrlo intenzivno vreme učenja iz prošlosti. U karmičkoj astrologiji, ova tačka koja predstavlja deo Meseca,  se odnosi na prošle živote, tačnije na sećanja duše iz prošlosti. U toku ovog meseca, tri nama vrlo bliske planete će doći u kontakt sa ovom tačkom i to u periodu od 1.11 do 15.11.  Da je ovo vrlo intenzivan period za sve nas, dodatno je da će se u toku perioda škorpionskih rođendana desiti dve eklipse i to pomračenje Sunca 25.10 i pomračenje Meseca 8.11 ! Tri lične planete, Sunce, Merkur i Venera u znaku Škorpiona sigurno nose duboka proživljavanja i transformacije ega, emocija, strasti ali ta potrebna transformacija ide preko tamne reke u koju treba da zakoračimo, da je preplivamo i pređemo na drugu stranu, onu koja je naša budućnost.

Dragi Škorpioni pripremite se za ozbiljne lekcije, jer pomračenja koje se dešavaju baš na vaše rođendane donose sudbonosne događaje. Naravno, to ne moraju biti negativni i teški događaji. Često se dešavaju tokom pomračenja i sudbonosni susreti, upoznavanja vrlo bitnih ljudi, koji će nam obeležeti odnosom sa njima, naredni životni period.

Ako ste mislili da je to sve, varate se. Mars, planeta koja je suvladar znaka Škorpiona, od 31.10 kreće unazad! Dakle, vreme pred nama ima veliku karmičku konotaciju, jer planete koje idu unazad ili kako ih zovemo retrogradne, nose događaje i dešavanja koja se tiču prošlosti ili nečega nerazrešenog iz prošlih života, prošlog vremena, našeg detinjstva itd. Kakve lekcije će to biti, pitamo se. Odgovor može  da se nađe u zvezdama, naravno i planetarnoj postavci. Uran, planeta koju uvek povezujemo sa iznenadnim i neobičnim dešavanjima, planeta koja donosi potrebu da se oslobodimo tereta prošlosti, jer je ona predstavnik budućnosti, trenutno se nalazi u znaku Bika, što je znak koji se nalazi nasuprot znaka Škorpiona. Ko je to preko puta nas, zavisi od naših ličnih života, ali da će ovaj mesec doneti tektonske promene upravo u odnosima sa onima koji su naša ogledala, to je sigurno. Emotivni partner, muž, advokat, svi ljudi koji nas zastupaju u javnosti. Dok Uran tranzitira kroz Bika i traži iskrenost, hrabrost nas samih u vezi one oblasti u natalnoj karti koja nam pada u Bika, da pogledamo u oči sve što je lažno, sve što trpimo i ne želimo da menjamo iz straha, iz izlaska iz zone komfora, Uran će milom ili silom slomiti i pokrenuti čišćenje. Ovaj mesec, postavkama mnogih planeta u Škorpionu, sa Marsom koji ide unazad kroz vazdušni znak Blizanaca, dva pomračenja, može biti vrlo turbulentan u svakom smislu, kako u ličnom tako i na globalnom nivou. Period između dva pomračenja, od 25.10 do 8.11 je uvek vrlo osetljiv, a naročito za one kojima pada rođendan tih dana. Dragi Škorpioni, koje promene izbegavate ovih godina, zapitajte se. I zašto. Jer to zašto je vrlo bitno i uvek povezano sa prošlim dešavanjima. Nadjite uzrok koji vas blokira u prošlosti, jer vreme pred nama je upravo vreme suočavanje sa prošlošću i strahovima koje smo dobili u toku prošlih dana, vremena, života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *