VENERA U STRELCU ( 16.11 -10.12 )

Venera u Strelcu ( 16.11 – 10.12 )

Izronila je Venera iz duboke, mračne, brze reke koja vodi neumitno ka kraju. Teško je bilo. Bolno i tranformišuće. Od 16. novembra, planeta nosač ženskog principa, kreće u tranzit kroz znak Strelca. Da, muški znak. Ali ovaj, vatreni, promenljivi znak, ipak bolje stoji uz nju, nego ovaj prethodni. Kada bilo koja planeta menja znak i ulazi u drugi, treba pogledati gde se nalazi vladar tog znaka, jer to definiše njen prolazak i dešavanja koja nosi dok je u tom znaku. Venera prolazi kroz znak Strelca do 10. decembra, a vladar ovog znaka je Jupiter, i da se podsetimo uskoro menja znak u Ovna, ali još uvek tranzitira znakom Ribe, koji će obojiti ovu lepoticu dubokim emocijama, tajnama i onim što zapravo ženski princip u suštini predstavlja – nežnošću, pasivnošću, harizmom, tišinom i unutrašnjom zavodljivšću, koja pleni muški rod. Jer što se manje pokazuje, to je privlačnije, zar ne. Stidljivost, mir i tiha energija, indirektnost, nagoveštaj, mnogo više govori nego ono što se daje na tanjiru, odmah i sad. Galama, svađa, vređanje, ružne reči i direktnost, akcija, grubost i transparantneost ne ide uz lepu Veneru. Ona je rođena da zavodi kroz pogled, dodir, miris i lepotu. I unutrašnju mudrost, mir, toplotu i davanje, predavanje, stvaranje onog za čime svaki muškarac teži – doma, tople i mirne luke, gde može da se opusti, pa makar to bio samo zagrljaj, koji je iskren i nežan.

Venera u Strelcu je iskrena, možda malo svojeglava, ali vatrena i pravedna. U njoj se bore želje i ideje veće od nje, filozofske, ali i istraživački duh, koji je vodi često, sa jednog mesta na drugo, daleko od svojih predaka. Nekada, ova Venera traži nekoga koji je višeg duha i uma, nekog učitelja, koji nije usmeren samo na stvaranje materije. Kažu da je ova Venera i istraživački nastrojena i u odnosima, pa kako je Strelac promenljivi znak, često ima više veza, pre nego pronađe svog princa, sa kojim će da putuje i živi u lepom dvorcu do kraja života. Naročito ova Venera, koja kao da je probuđena iz lepog sna, tokom kraja novembra i do sredine decembra, želi u stvarnosti da živi bajku. Traži nekoga  da je uhvati za ruku i spusti na zemlju. Ili da je izvuče iz dubine mora, iz školjke kao biser, jer ona to jeste i da je stavi oko vrata i nosi sa sobom svugde i uvek.

Dan posle ulaska Venere u Strelca, pridružiće joj se Merkur, koji može da joj unese nemire i defokusiranost, te od tada može da ima osećaj da jasno ne zna kuda sa sobom, ali i da u svoje emocije umeša i misli i intelekt. Od 22. novembra, u vatrenog Strelca ulazi i Sunce, pa će tokom ovog perioda na nebu biti neobično puno planeta u promenljivim znacima. U decembar ulazimo sa čak sedam planeta promenljivog karaktera, pa svi možemo da osećamo nejasnoću u mislima, željama i aktivnostima. Svakako da nije vreme za donošenje važnih odluka ili odabir bilo čega, jer ćemo se premišljati. Ali ovaj period je dobar za putovanja, istraživanje, kretanje, dublje razmišljanje, filozofiju ali i za druženje i odlazak u prirodu. Dobar period za druženje sa životinjama, kupovinu kućnog ljubimca. Potreban je odmor možda, ali i odlazak u neki manastir, kontakt sa unutrašnjim mirom, duhom, Bogom.

Susreti koji je čekaju tokom ovog perioda su raznoliki i svaki će na svoj način obojiti i uticati na njene emocije. Krajem novmebra, upravo za vreme prelaska iz jednog meseca u drugi, desiće se opozicija Venere i Marsa. Susret dvoje bivših ljubavnika, možda slučajan, obojiće te dane čežnjom, setom pa i unutrašnjim nezadovoljstvom, koje srećom traje kratko, jer tako je to kada se sretnu ove dve planete u promenljivim znacima, jer Mars je trenutno, u znaku Blizanaca na nebu. Reči, misli ali i komunikacija neće biti na zadovoljavajućem nivou između partnera uopšte. Nerazumevanje, neshvaćenost ili osećaj izbegavanja i ne konfrontiranja emocionalnog partnera, može da smeta drugome. Do 5. decembra zapravo desiće se svi susreti Venere sa drugima, koji su joj važni. Biće i napetog odnosa sa Neptunom, pa će svakako u lepezi njenih emocija dominirati razočarenje, seta i tuga. Ono što je dobro za nju je da podržana od planete karme – Saturna, te će je ovaj stari učitelj, a možda i njena unutrašnja mudrost i iskustvo održati u miru i sigurnosti, da ne odleti, kao šareni balon, u nebo pod oblake.

Najintenzivnije udare izgubljenosti, očaja, konfuznosti  ili dilema oko izbora, u ljubavi može biti u periodu kada pun Mesec bude u Blizancima, 8. decembra, ali i dan ranije i posle njega. I upravo najveći nemiri i izazovi mogu da idu iz ovih  tema u ljubavi i ljubavnim odnosima. Zato je savet da se opustite, drage devojke, dame i lepote, jer ljubav ovih dana može da bude neuhvatljiva, da  unese strepnju i nemir u naše živote. Putujte, sanjarite, crtajte, povežite se sa prirodom i sa onim univerzalnim delom sebe koji kao plamičak, dok smo živi, plamti u nama – sa svojim duhom. Pojačajte vatru u sebi sa onim šta volite da radite i sve će biti u redu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *