STRELAC ( 22.11 – 21.12 )

Sunce u Strelcu ( 22.11 – 21.12 )

Sunce ove godine u znak Strelca  ulazi 22. novembra, u jutarnjim časovima. Srećan rođendan dragi Strelčevi!  Pred nama je vrlo interesantan period koji može da donese velike promene mnogima, eto baš  za vreme rođendana ovih optimističnih i otvorenih ljudi, bez kojih sigurno ne bi bilo dobre zabave i uživanja. Naročito što planeta koja vlada znakom Strelca, Jupiter, u toku ovog  perioda  kreće direktno ( 24.11 ) a zatim menja znak ( 20.12 ) i to poslednjeg dana  pre nego što Sunce uđe u znak Jarca i krene novo godišnje doba – zima!

Već dan posle ulaska Sunca u Strelca, skoro pred ponoć, kreće mlad Mesec iz ovog znaka ( 23.11 ). Mesec i Sunce u zagrljaju na prvom stepenu Strelca je siguran znak da kreće novi ciklus dešavanja u emotivnim životima mnogih. Naročito onih koji su rođeni u vatrenim znacima. Mlad Mesec će pokrenuti nove ideje, uvide i lepa dešavanja u našim životima. Izašli smo iz perioda mraka i teških misli kada je dominirala škorpionska energija. Na nebu od tada  ima dosta planeta u promenljivim znacima. Venera i Merkur su već  nekoliko dana pre Sunca ušli u znak Strelca, pa je atmosfera laganija, pozitivnija, a razmišljanja i emocije su protočnije, potpirene vatrenom energijom, koja vlada znakom Strelca, a koja budi nadu, volju i želju za životom. Pored ove tri planete, zajedno sa Mesecom koji će biti u Strelcu, 23. i 24. 11, Mars koji je već duže vreme retrogradan prolazi kroz Blizance, Neptun i Jupiter na poslednjim stepenima Riba, govore da je sve moguće i da se za čas sve može promeniti, ako nas nešto pokrene ka promeni. Saturn i Uran su jedini u fiksnim znacima do kraja novembra i uglavnom podržavaju promene, one koje su iz srca i iz hrabrosti donesene.

Napetiji aspekti, naročito za Strelce idu od 8.12 kada će Sunce napraviti loš aspekt sa Marsom a tog dana će biti i pun Mesec, pa je moguće da nas preplave jake emocije, čak i bes, a  koje u nama  mogu probuditi nemir, nervozu i potrebu za razrešavanjem konfliknih odnosa. Nepovoljan odnos između Sunca i Neptuna  koji često u realnosti donosi čudne i neobjašnjive situacije, najesnoće i konfuznost, ovog puta može da stvori konflikt u nama samima, naročito  14. decembra kada se dešava egzaktan aspekt  ove dve opozitne planete.  Baš između ova dva loša aspekta Sunca, desiće se i jedan povoljan ( 12.12 ) kada ćemo na objektivnom nivou osetiti  podršku Saturna. Doći će nam njegova pomoć kao pružena ruka prijatelja koji nam nudi pomoć i pomaže nam u stabilizaciji i donošenju ispravnih odluka,  kao glas razuma, ako se budemo lomili između nekih pravaca i puteva, ciljeva, a moguće i ako budemo u emotivnom raskoraku, tih dana.

Nakon već jednog ulaska i izlaska iz Ovna u Ribe, 20. decembra  ovog puta definitivno, Jupiter velikom brzinom uleće u znak Ovna, kojeg će pretrčati neobično za njega, za manje od pola godine ( već od 16.5.2023 ulazi u znak Bika ). Strelčevima kreću velike promene, jer njihov vladar vrlo brzo menja znake. Promene koje im slede mogu biti raznolike, ili pak da ulaze iz promene u promenu tokom naredne godine. Jupiter, ulaskom u znak Ovna, aktivira njihovu kuću ljubavi, kreativnosti, dece. Strasti, uživanja u novim aktivnostima, adrenalin, putovanja i novi ljudi, pa i novi projekti su na vidiku. Poslovno takodje mogu očekivati promene, možda i iznenadne i neočekivane, ali pozitivne. Već od juna mogu se fokusirati na novac, ulaganja i stabilizaciju, pa i konkretne poduhvate koji se tiču, možda i kupovine stana, zemlje, koja će ih koliko toliko naterati da se pozabave mišlju da se ipak neko vreme skrase na jednom mestu!

Dragi Strelčevi, možda trenutno  imate izazove u odnosima, jer  Mars u Blizancima i to u retrogradnom hodu prolazi kroz vašu kuću partnerstva i unosi ratobornu i rušilačku energiju na tom polju, ali  već od početka januara sve kreće na bolje. Velike promene, ako ih želite mogu da se dese, ali ih vi morate i incirati, jer Jupiter u Ovnu upravo to traži od vas – inicijaciju i akciju. Čeka vas vrlo uzbudljiva godina. Sigurno je da ćete biti srećni, jer ono što je za vas najvažnije je da neće biti dosadno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *