VENERA U RIBAMA ( 27.1 – 20.2 )

VENERA U RIBAMA ( 27.1 – 20.2 )

Skliznula sa oblaka u more. Uronila u beskrajno plavo, sakrila se na dno, gde joj prave društvo šarene ribice, morske zvezde i njeni prijatelji, delfini. Kao da nije sa ovog sveta, ova Venera. Privlači svojom tihom energijom. Ne zna da tiha voda breg roni. U njoj je nesaglediva snaga vode. Ne zna, jer živi u snovima. U bajkovitoj priči, gde dolazi  princ na belom konju i odvodi je u dvorac. Sazdana od snežno bele pene morskih talasa, čežnje, snova o savršenoj ljubavi i hepi endu. Veruje. Snažno veruje u svoje snove. Ona veruje kao dete. Ipak, realnost nije takva. Često je košta ta idealizacija svega, a za sve su krive te ružičaste naočale na njenom prćastom nosu. Onda je razočarana i ne veruje više, a suze se pretvaraju u more tuge.

Ona je nesvesna svojih moći, svoga tela i  magičnosti koju seje oko sebe. Ostavlja snažan utisak na druge, naročito na one suprotnog pola. Sva je satkana od nečega tajnovitog, ona se skriva, stidljiva je i zapravo ta njena mističnost mami  druge. Kod nje je sve nagoveštaj. Kao kad ribari bace mrežu i čekaju, tako i njene neodređene reči, pokreti i pogled očaraju i oni lako ulete u tu mrežu neodređenosti. A kada ništa nije određeno, sve je moguće. Ne radi ona to smišljeno, jer ona i ne razmišlja puno. Emocije vladaju njenim kompletnim životom. Ne zna gotovo nikad da li da se potpuno prepusti ili  da pobegne i ta nesigurnost zapravo joj daje trenutačne reakcije. Nikad ne znate na čemu ste sa njom, jer i ona ne zna.   A to bežanje je njeno drugo ime. Ona je neuhvatljiva. Sklizne, kao prava riba iz ruku. Sva eterična. Često kažu oni koji pričaju sa njom da se uopšte ne sećaju razgovora, ne sećaju se njene odeće, nego mirisa, pogleda i sjaja i iskrica u njenim očima. I kada se dogovorite sa njom, ne znate da li će doći.  Često kasni. Ne pamti. Zaspala je, zanela se u pravljenju kolačića, koje vam sva zajapurena sa radošću i iskreno donese. Ima običaj da nestane. Ode na daleki put. Zamrači sobu i gleda filmove. Jer, za ovu Veneru u Ribama vreme ne postoji. I sa njom morate, ako želite da se družite sa ovom neobičnom devojkom,  da imate debele nerve, bujnu maštu kao i ona, da joj praštate, jer će vas svaki put omadjijati svojom dečjom iskrenošću, bezazlenošću, a vi nećete moći da poverujete da postoji tako biće na ovoj planeti, jer ona ne živi u sadašnjosti i ona nije iz modernog doba. Ona živi u svom filmu, svojim snovima, ona živi svoju idealnu ljubav, iako je još nije ni upoznala. Dobro došli u svet Riba, a prethodnica vladavine ovog eteričnog i vanvremenskog znaka, je Venera, koja ulazi 27. Januara, u ovaj puteni, ženski, plodni, vodeni znak. Dobro došli u vreme ljubavi.

Ove godine, Venera će plivati kroz Ribe do 20. februara. Tokom ovog perioda, napraviće 5. februara loš aspekt sa Marsom, pa ljubavni odnosi neće biti na zavidnom nivou. Ovaj aspekt može da se oseti i dan dva ranije, pa su konflikti u komunikaciji vrlo mogući između ljubavnika. Mars je u znaku Blizanaca, brzoplet je i brz. Venera uspavana, željna mira i nežnosti. Energije će se sudarati,  a možemo reći da će emotivni parovi biti na različitim talasnim dužinama. Od 8. februara lepotica Venera pravi dobar, drugarski odnos sa Uranom, pa su ovi dani dobri za umetnike, neobične ideje i iznenadne susrete i ljubavi. Sve do 15. februara, Venera pliva u dobrim vodama, a baš ovog dana ulazi u zagraljaj kralju mora, Neptunu ! Ovi dani mogu biti vrlo neobični, bajkoviti i nerealni. Platonske ljubavi, iznenadni susreti sa neverovatnim obrtima, suđenim, sa ljubavima iz daleka, tajnim vezama, dugo čekanim ljubavnikom, dragim, ove dane može da oboji najšarenijim osećanjima, vatrometom emocija, ljubavi, zaljubljenosti. Ono što je nemoguće može da se desi, zaista, ovih dana. Sve do 19. februara, kada se Venera susreće i dobija podršku od Plutona, koji će tog dana, baš kao i Venera biti na poslednjem stepenu Jarca, a Venera Riba, atmosfera oko nas može odisati euforijom, egzaltiranom verom, a dan pre nego što uđe u Ovna, i fatalnim susretima, događajima i ljubavima! Mora se napomenuti da je Jupiter, koji je vladar znaka Riba i ove Venere  u Ovnu, pa sve može biti prenaglašeno i možda ići u preterivanje u svakom pogledu, te na kraju ovu Veneru odvući u dekadenciju, ali i u onu njenu poznatu emociju – razočarenje. Sve u zavisnosti kojom kućom hodi kroz vašu natalnu kartu ova Venera može da donese preterivanje u trošenju, jelu  pa i u svemu  što Veneri može pasti na pamet.

Vreme čuda je pred nama. Čuda su moguća ukoliko verujemo u njih. Ali i vera mora biti vođena intuicijom i unutrašnjim osećajem smisla.  Šta je dobro za nas a šta ne, uvek moramo imati na umu. Prepustite se osećanju ljubavi. Jer jedino postoji  ljubav. Druge emocije su samo prikrivene ljubavi. Dajte ljubav i dobićete je. To je ovih dana, dok je Venera u Ribama moguće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *