VENERA U OVNU ( 20.2 – 16.3.2023 )

Venera u Ovnu  ( 20.2 -16.3 )

Promena Venerinog znaka kroz koji će da ide, tačnije da pali i žari, gde god se pojavi i sa kime god se sretne ovog vodenog meseca, kao da je predpremijera ili uvertira pred velika dešavanja koja nam slede na nebu od početka marta. Venera u Ovnu budi u nama direktnost u odnosima, naglost, a ponekad i manjak vaspitanja i kodeksa u ponašanju. Možemo biti nestrpljivi, grubi, brzi, u svemu. Naročito u emotivnom smislu. Mogu nas svi nervirati, jer su spori, jer su patetični i gube vreme na gluposti, naravno to sve iz našeg ugla, jer naše poimanje sveta emocija je potpuno drugačije od 20. februara. U Ovnu se već nalazi Jupiter, pa kada ove dve planete uskoro budu u zagrljaju ( od 1.3 do 5.3 )  možemo preterivati u svemu. U trošenju, raznim ishitrenim izjavama, oblačenju, koje često dovodi do neukusa ali i potrebe da se izazove reakcija i pažnja drugih. Venera u Ovnu nije na dobrom mestu, jer ova planeta ljubavi u znaku koji je pvoezan sa borbom, ratom i agresijom, sportom i vojskom, ne može da iskaže ženske atribute na lagan način. Često su pripadnici ove Venere u natalnoj karti imali manjak ljubavi u porodici, ili je majka bila vrlo mlada i nije znala iskazati i kanalisati brigu ali i ljubav prema detetu, pa dete oseća bunt i osećaj da treba da se bori za ljubav.

Ovog puta, Mars, koji je vladar znaka Ovna, na nebu ide kroz znak Blizanaca, pa će kod ove Venere to izazivati i verbalne ispade, jer bunt i nezadovoljstvo koja ova Venera nosi u sebi, a opet iz potrebe da se aktiviraju neke stvari pre vremena, treba negde da se istrese i iskali. Ipak, ova dva znaka su skladna među sobom, Mars umoran od velikog puta kroz ovaj intelektualni znak do kraja marta pustiće je da kaže sve što joj je na duši, bez velikih konflikata. Problem ovog puta neće biti Mars, nego Pluton sa kojim se nalazi pred sam kraj ovog vatrenog putovanja i ulazi u vrlo napet aspekt, pa će kao razljućeni zmaj, svu vatru izbaciti van upravo od 13.3 do 16.3, dok ne promeni znak. Umorna, verovatno nesrećna, ali opet ispražnjena od teških emocija, iscrpljena i emocionalno slomljena ući će u svoje sedište, znak Bika, pred sam početak proleća. Ogromne promene kroz koje prolazimo u martu, na generalnom nivou, mnoge će emotivno isrcpiti a nedostatak ljubavi, empatije i nežnosti, zbog ove pozicije Venere, mogu da nas dovedu do ruba nervnog sloma ili barem netolerancije, ali i do osećaja da su sada zaista svi u svemu preterali. Dosta! Reći će ova Venera po sred ovog marta, a na koji način i u kojoj situaciji, zavisi od postavke naših Venera u natalnim kartama.

Dišite, pazite šta jedete, gde se krećete  i koga izazivate, jer vatra iz vas može izaći u bilo kom obliku i možda zapaliti onog što ne bi želeli da izgori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *