VENERA U BIKU ( 16.03 – 11.04 )

VENERA U BIKU ( 16.03 – 11.04 )

Planeta koja u natalnoj karti predstavlja naše emotivne veze, odnos prema ljubavi, ženski princip, generalno odnose sa drugima, kako  naše oko vidi lepota sveta, pa i hrane, ali i mode, estetski momenat, kulturu i način na koji nosimo našu žensku prirodu, koju svi u sebi imamo, bez obzira na pol,  16. marta pola sata pre ponoći ulazi u svoje sedište, znak Bika. Dočekaćemo i prve dane proleća sa maksimalno potentnom Venerom. Jer, ova Venera unosi zadovoljstvo, zaljubljenost  i uživanje u naše živote. Eh, sve na svetu ima i dobru i lošu stranu. Pa i Venera u Biku. Sama je sebi dovoljna, kažu, i ne zadovoljava se prosekom. Istančanog nepca, probirljiva, zahtevna, iako je sinomim za ljubavne dogodovštine, ova se teško predaje u zagrljaj drugih, ima dostojanstvo, suzdržanost, pa kako je u zemljanom znaku i obe noge na zemlji. Druga simbolika ove planete se odnosi na novac. Venera vlada drugom kućom zodijaka, koja se odnosi na materiju, materijalnu vrednost,  novac. Zato je ovoj Veneri vrlo bitno da definiše odnose, stvari, materiju. Zna se čije je šta, ko kosi a ko vodu nosi.  Žene koje je imaju u natalnoj karti su vrlo praktične, znaju šta žele, znaju svoju vrednost, imaju svoj novac. Njima ne treba tuđi. Mogu biti vrlo tvrdoglave u odnosima, pamte kao slonovi i treba im čista emocija, ona koja dolazi od vodenih znakova. Zato se slažu sa vodenim znacima, naročito ako druga osoba ima neku emotivnu planetu u vodenom znaku. Jer ova Venera je tvrd orah, treba vode da se smekša a pripadnici vodenih znakova znaju kako da je opuste, omeškaju, zadovolje.

Mnogo fiksnih zvezda iz sazvežđa Perseja pada u ovaj znak, a nekoliko njih su vrlo neugodne, pa zodijački pojas  od 24 do poslednjeg stepena ovog znaka, mogu doneti velike probleme svima koji imaju neku planetu u ovom delu znaka Bika, a naročito Veneru, koja može biti obojena pričom iz dela mita o Gorgoni Meduzi, kojoj je Persej odsekao glavu. Zato je važno analizirati upravo Veneru u Biku u natalnoj karti podrobnije, jer nije isto da se ona nalazi na početnim i poslednjim stepenima ovog znaka.

Ovog puta, nekoliko dana pred ulazak  severne hemisfere u proleće, Venera ulazi u Bika. I dalje je čeka u ovom znaku Uran, koji već nekoliko godina tranzitira Bikom, i pravi joj od tada dar mar u glavi, a naročito u srcu a bogami i u venama. Uran i Venera, retko dobra kombinacija, naročito za partnerstvo. Traži se ogoljena istina, potpuna iskrenost i otvorenost, ljudska i čista, inače ova kombinacija donosi raskide, prekide, stres u vezama, vraćanje, bežanje i tako u krug. Nestabilan je Uran, nije navikao da bude u ženskom, zemljanom znaku, pa od kada je ušao u Bika, hara po zemlji, donosi pošasti, bolesti, zemljostrese, ratove..a sve zbog promene u našim glavama, koja je neminovna, milom ili silom. Ako nije milom, Uran donosi silom uvide pred naše oči, da moramo da se osvestimo, da se menjamo. Tako je i u vezama. Pre direktnog, ful kontakta Venere i Urana, koji će se desiti 30 i 31. marta, Venera će, čim uđe, u znak Bika ( 18.3 )  napraviti sekstil, tačnije pružiti prst pomirenja Saturnu, koji je ovog meseca, malo ranije ušao u vodeni, ženski znak, koji joj odgovara ( tačnije u znak koji je vodi u egzaltaciju). Kao da se razumeju, stari supružnici, samo pogledom jedno na drugo sve se dogovaraju, bez puno reči i drame. Venera i Saturn, ljubav i vreme, što u prevodu može značiti brak, ali i iskustvo u odnosima. Prvi dani, od kada Venera promeni znak, mogu zračiti poverenjem ali i dosadom, predvidljivošću, pa do kraja marta mogu da se dese razni događaji koje iz znatiželje mogu biti provocirani od razigrane, proletne Venere. Ako imate u planu voditi ozbiljnije razgovore oko vaših odnosa, najbolje je iskoristiti upravo period do 29.3 da bi razgovori bili konstruktivni. Od početka aprila do 7.4, ide vrlo miran i lep period, a upravo 7. aprila Venera pravi odličan aspekt sa Neptunom, pa će inspiracije biti svugde. Lepota, umetnost, snovi, ideje, kreativnost, uživanje i opuštanje tokom par dana kada bude aktuelan ovaj aspekt, biće veoma izraženo. Sve do 11. aprila kada Venera menja znak u Blizance,  ostaje svoja na svome, bez velikih oscilacija, pa možemo slobodno reći da će biti vrlo stabilna i konstruktivna ( izuzev par dana kad iima konjukciju sa Uranom ). Ovaj period dok Venera prolazi kroz Bika, možemo iskoristiti i u poslovnom smislu, naročito za pregovore oko povećanja plate, novih projekata i slično.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *