PLUTON U VODOLIJI ( 23.3.2023 )

PLUTON U VODOLIJI ( 23.3 )

Pluton ulazi u znak Vodolije, nakon 15 godina tranzita kroz znak Jarca !

Ovog  23. marta, nakon promene Saturna iz znaka Vodolije u Ribe, koja se desila malo ranije ovog meseca, Pluton ulazi u Vodoliju, i tu će se zadržati narednih dvadeset godina! Velika promena male planete ima ogromnu važnost i značenje za nas zemljane, jer, iako je ovo najudaljenija planeta našeg sistema, ona itekako ima uticaj na globalne, svetske društvene, ekonomske, socijalne promene ali i na duboke unutrašnje transformacije na ličnom nivou. Pluton je planeta koja vlada potpuno nesvesnim procesima u našem telu. Ova mala planeta ili planetoid kako su ga preimenovali, nosi ogromnu, sabijenu energiju koju povezujemo sa atomskom energijom. Pluton je vladar znaka Škorpiona, koji se vezuje za ogromne životne transformacije, na smrt pre svega, kada se čovekova energija menja iz jednog stanja u drugo. Pluton ili Had je bog podzemnog sveta, on je vladar svega nevidljivog, a sve što je nevidljivo, nas uglavnom plaši. Ogromna energija, koja može biti i rušilačka ali i pokretačka, sve u zavisnosti ko je koristi a u natalnim kartama kako je postavljena ova planeta u odnosu na lične planete, može doneti potpune životne obrte, transformaciju kompletnog života, tela, a sigurno i društva, sistema, života na planeti zemlji. Dakle, ulazimo u novi ciklus, koji možemo uvek da poredimo sa onim kada je zadnji put Pluton bio u ovom znaku. 4.4.1777 godine poslednji put Pluton je ušao u ovaj znak i dvadesetak godina bio u njemu, pa na svetskoj sceni može doći do sličnih dešavanja. Naravno, u duhu sadašnjosti i trendova kojim ide naša civilizacija mora se protumačiti i ovaj tranzit. Kao što je rečeno, Pluton je planeta koja vlada ogromnim transformacijama, kako energija tako i društva, pa promene koje se mogu očekivati nisu više usmerene na sisteme ( Jarac ) nego na ideje, vizije, budućnost, tehnologiju, ali i humanizam, kojim vlada znak Vodolije. Ovo je muški, vazdušni znak, pa strukture koje je trebalo da transformiše tokom tranzita kroz znak Jarca, sada nastavlja kroz intelektualne pokrete. Uvek postoje dva puta ili bolje dva tumačenje bilo kog znaka ali i tranzita. Jačanje humanističkih ideja ili onih drugih, pitanje je koje treba da postavimo svako za sebe, jer svi mi učestvujemo u promenama koje vidimo oko sebe. Svaka individua prolazi kroz ličnu transformaciju a ujedno i kroz društvenu. Koliki je uticaj nas na društvo, i to treba da se zapitamo. Koliko svesno učestvujemo u promenama, i samim tim direktno utičemo na ono što želimo da se menja i u kom pravcu, ili pak smo samo alat kojim neko drugi upravlja i koristi za dostizanje svog cilja i pravca. Zapitajte se da li ste samo nečija alatka kojom ta osoba  dobija  ono što želi ili ne. Od toga zavisi i celokupni tok dešavanja u svetu.  Koje su vaše ideje i za šta sve vi, na koji način širite svest o tome šta vi želite da bude kao krajni rezultat transformacija kroz koje prolazimo. Humanizam ili transhumanizam, pitanje je.

Znak Vodolije za simbol ima čoveka koji sipa piće besmrtnosti, kome drugom nego bogovima na Olimpu. Vodolija ili vodonoša zna kako napraviti nektar besmrtnosti i zadobiti poverenje bogova da im on lično sipa piće. Interesantno je da Pluton, bog podzemlja i sinonim za smrt ulazi u znak koji ima u rukama ključ za besmrtnost. Vrlo neobičan spoj, koji aktivira raznu simboliku i objašnjenja ove kombinacije a koje mogu da idu u raznim pravcima. Ipak, sigurno će nam biti jasnija simbolika od 2025 godine kada i ostale daleke planete pređu u druge znakove, što je takođe vrlo zanimljivo. Naime, od ovog marta pa u naredne tri godine ostale transcedentalne planete ( Uran, Neptun, a i Saturn i Jupiter ) će promeniti znake na nebu nakon dužeg vremena i sve ući u muške znake, te od 2026 godine kada i severni mesečev čvor uđe u Vodoliju, pred nama je vreme ozbiljnih aktivnosti koje su obojene vrlo konkretnim aktivnostima, pre svega muškom snagom koja nas tada već uveliko usmerava u onom pravcu koji smo, kao ljudski kolektiv, izabrali, verovali ili ne upravo ovih meseci koji su pred nama.

Tema smrti, uvek aktuelna. Za vreme Plutona u Jarcu, imali smo konkretno i nikad plastičnije smrt pred očima, u glavama, u porodici, društvu, u medijima. Bili smo bombardovani strašnim ishodima bolesti, virusa, a zatim i svim pošastima, koja su uvek najjača pred sam put jedne planete kroz  znak. Dakle, Pluton ulazi u Vodoliju 23.3  i tranzitira nultim stepenom ovog znaka. Zatim kreće unazad, te 11.6 ponovo ulazi u Jarca. Kao poslednji i najjači udar straha, a strah je najlakše povezati sa smrću, možemo i osetiti upravo do 20. januara 2024 godine, kada konačno i za stalno ulazi u Vodoliju. Kao da nas Pluton ispituje svojim ponovnim povratkom u Jarca tokom leta da li zaista verujemo u sebe, da li želimo promenu ili ne, jer fizička smrt jeste promena, a ta promena može da se desi i na unutrašnjem planu, u mnogim slojevima našeg bića koja nisu vidljiva kao fizičko telo. Pluton traži transformaciju, novo ja. Kao Feniks koji sagori i iz pepela izađe potpuno regenerisan, tako i mi u periodu pred nama to treba i da napravimo. Na ličnom planu bitno je zaokružiti transformaciju koju smo započeli tokom prethodnih godina.  Pluton u Jarcu je rušio strukture, razne. Jarac je zemljani znak, vlada fizičkim delom nas. Zato i jeste bilo ovako kako je, naročito zadnjih godina, kada je Pluton krenuo poslednjim stepenovima ovog znaka da ide. Nazire se kraj, kaže Pluton. Koji kraj, svako za sebe može da spozna.

Pojam smrti je za nas najveća nepoznanica. A ipak, najizvesniji događaj u svačijem životu. A opet ne verujemo ili nismo svesni većinu života te činjenice. Da li je to činjenica, vrlo moguće da ćemo se pitati a moguće i saznati dok Pluton bude išao kroz znak Vodolije. Jer pitanja oko smrti mogu da se promene i izmene dok ovaj planetoid bude išao ovim znakom. Tehnologija koja nas vuče ka jednom toku, a kratko rečeno, to je onaj koji traži od nas da živimo meta život, da stavimo 5D naočale i posmatramo  virtuelni život. Drugi je onaj koji nas vodi ka simbiozi sa prirodom i odnosom sa drugim fenomenima i ljudima, uživo, kontaktom. Pluton u Vodoliji će doneti restruktuiranje odnosa između ljudi, transformaciju humanizma, na jednu ili na drugu stranu.

U toku ove godine od 23.3 do 11.6  Pluton će biti na nultom stepenu znaka Vodolije. Naravno da će ovu promenu osetiti, pre svega fiksni znaci ( Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) i  svi oni koji imaju neku planetu  na početnim stepenima ovih znakova ( od nule do petog stepena, naročito ). Sve u zavisnosti od prirode planete, kao i od aspekata koje pravi  sa drugim planetama, mogu se dešavati promene i događaji u pozitivnoj konotaciji ili onoj drugoj.  Od 12.6 do 20.1.2024 Pluton će ponovo ući u znak Jarca i kretati se po poslednjim stepenima ovog znaka. Ovo može biti poslednji ali i najjači udarac Plutonovog prolaska kroz Jarca, na globalnom nivou označavati finalni završetak   jednog ciklusa vladavine, sistema i svega onoga što više ne služi ničemu i  kraj svega što je izgubilo smisao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *