SUNCE U OVNU ( 20.03 )

SUNCE U OVNU ( 20.03 )

 

Proleće ove godine dolazi 20. marta nekoliko sati pred ponoć. Pored Sunca, koje će od tada jezditi znakom Ovna, u ovom znaku se nalaze već Merkur i Jupiter i oni dočekuju Sunce sa nestrpljenjem, koje je karakteristično za pripadnike ovog vatrenog, muškog znaka.
Ovan je prvi znak zodijaka, pa kada Sunce uđe u njega, astrolozi kažu da kreće novi ciklus na planeti zemlji, tačnije kreće nova astrološka godina. Ako se po jutru dan poznaje, onda bi trebalo podrobnijie opisati ovaj period, naročito analizirati tranzite  ovog marta i aprila, jer to utiče na celokupna dešavanja ove godine.

Biće vrlo interesantna, odmah da se kaže. Tokom perioda kada Ovnovi slave rođendane, Pluton će ući u Vodoliju, nakon 15 godina! Mars će promeniti znak u Raka, nakon više od 7 meseci, Venera će ući u Blizance, a desiće se i pomračenje Sunca ! Vrlo interesantna godina i za Ovnove, jer naredni par pomračenja, koja se dešavaju za šest meseci, tačnije u oktobru, takođe će aktivirati njihov znak i važna, sudbinska dešavanja, za one koji budu imali neku tačku ili planetu blizu stepena na kojoj se dešava eklipsa!

Prvog dana Sunca u Ovnu se dešava i mlad Mesec, na nultom stepenu. 21.3 Sunce i Mesec u zagrljaju, vrlo jaka simbolika novih početaka. Dva dana posle možemo krenuti u potpuno nove životne korake koje želimo da nam uspeju i budu dugoročni, jer od tada i Mesec počinje rasti. Mesec dana posle, tačnije 20. aprila desiće se ista konjukcija dva svetla na nebu, na poslednjem stepenu Ovna ( 29 stepen Ovna) ali ovog puta biće pomračenje Sunca! Za pripadnike Ovna koji slave poslednjih dana znaka Ovna rođendane, ovo može biti vrlo važna životna godina, po nekim pitanjima. Ali, takodje i za celu zemlju, planetu Zemlju, jer novi počeci na globalnom nivou kreću ovog ranog proleća, već nakon par dana dominacije znaka Ovna. Pluton ulazi u znak Vodolije 23.3 i to je prvi nagoveštaj ogromnih transformacija u našoj realnosti.

Nagoveštaji promena idu kod Ovnova od 25.3 kada Mars, vladar ovog znaka menja znak u Raka. Mekani, vodeni, ženski znak nikako ne prija ratobornom Marsu, pa će Ovnovi od tada biti u velikim emotivnim oscilacijama, sve u zavisnosti kako Mesec bude išao i menjao znak na svaka dva dana, tako će se i kod njih menjati energija, fokus interesovanja, emocije. Pun Mesec može da im donese velike turbulencije u emotivnom smislu, jer će se desiti na osi ja i partner, tj. u odnosima, pa u periodu oko punog Meseca, od 5.4 do 7.4 mogu imati i poznate im ispade besa, nervoze i histerije. Savet je da idu na sport redovno i da  više spavaju, a naročito da počnu raditi na svom spiritualnom delu, jer  je Saturn od početka marta ušao u njihovu poslednju kuću, kuću psihe, podsvesnog i  njihovog unutrašnjeg stanja, a to znači da lekcije i teškoće mogu upravo ove godine da im dolaze iz prošlosti,  iz psihičke nestabilnosti, emocija koje nisu preradjene, trauma i slično. Suočavanja sa svojim ponašenjem kroz osvešćenje i pronalaženja uzroka njihove plahe prirode, naglosti i nestabilnog ponašanja u odnosima ili u vezi svojih sopstvenih stavova, ove godine dolaze na red da se osveste ali i da se prevazilaze kroz rad na svom psihičkom delu bića.

Jedan period ovog proleća za njih može biti izvrstan. A to je period od 10. aprila do 14.4 kada Sunce prilazi Jupiteru, sa kojim će se egzaktno spojiti u ponoć 12. aprila. Ovo je odličan period za njih, te u raznim životnim oblastima mogu imati pomoći od ovog najvećeg benefika od svih planeta, pa će ih sreća pratiti u svim akcijama tokom tih dana.

Kao što vidimo burno proleće, vrlo emotivno i neuravnoteženo po pozicijama planeta. Pomračenje koje stiže poslednjeg dana Ovna, na poslednjem stepenu može da se protumači na dva načina, baš kao što se tumači i uticaj fiksne zvezde koja se na nebu baš tu i nalazi. Ukoliko se pomračenje dešava, kao i ovog puta, na fiksnoj zvezdi, uticaj  mitološke priče kao i njene simbolike na nas je veliki, te mitološka pozadina te priče, dela mita, potpuno oboji dešavanja, događaje pa i ljude koji su učesnici dešavanja. Ovog puta u pitanju je fiksna zvezda iz sazvežđa Riba, a ona se zove Alriša – a predstavlja čvor koji vezuje dve ribe koje tvore ovo sazvežđe. Čvor koji ih veže, naravno možemo proumačiti u pozitivnoj konotaciji, on ih veže da budu zajedno, pa dve suprotnosti ili dve ribe koje plivaju u različitim pravcima, ovim čvorom su ujedinjene, povezane. Suprotnosti koje imaju jednu  zajedničku tačku, što predstavlja ovaj čvor  na nebu, može i da bude nada da se osvesti zajedničko u nama svima na planeti zemlji, te iako smo svi drugačiji i plivamo u različitim pravcima, imamo jednu zajedničku crtu sa kojom svi povezani, a to je život u ovom trenutku, sa svim ljudskim bićima koji dišu sada i imaju istu realnost. Duhovnija konotacija takođe može da se izvuče iz ovog mita i priče, za one koje si su spremni da idu u dublja istraživanja. Negativna konotacija upliva uticaja ove fiksne zvezde na događaje na globalnom nivou mogu da idu u pravcu je da ovaj čvor predstavlja nešto što ne može da se otpetlja, da se svi nalazimo u čvoru u koji smo se zavezali, kako na svetskom tako i na ličnom nivou. U svakom slučaju pomračenje će se odigrati poslednjeg dana rođendana Ovnova, pa svi koji su rođeni u poslednjoj dekadi Ovna, mogu očekivati velike promene i događaje koji mogu biti sudbinski, životno važni za njih, u nekom smislu. Otpetljavanje čvora stiže ove godine, ili bi trebalo da se desi, a da li će se desiti spretnošću ruku i korišćenjem makaza, videćemo.

Iskoristite proleće da u simbolici ove priče raspetljate sve ono što vas veže, bez obzira da li su to odnosi, vaš grč u stomaku ili neka životna situacija koja je zapravo stvorena vašim komplikovnim mislima. Budite jednostavni i pragmatični. Postavite sve i svakoga na svoje mesto i doći će do laganom otpetljavanja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *