VENERA U BLIZANCIMA ( 11.4 -7.5 )

Venera u Blizancima ( 11.4 – 7.5 )

Venera na nebeskom zodijačkom krugu od utorka, 11.4 u znaku Blizanaca.

Ovo je znak, prvi od tri u zodijaku,  koji se odnosi na intelektualnost, razmišljanje i komunikaciju i pripada vazdušnim znacima. A Venera je, kao što znamo, planeta koja je simbol ženskog, emotivnog, partnersko-ljubavnog dela nas, ljubavi i emotivnih odnosa, pa onda je vrlo lako, kada spojimo znak i planetu da shvatimo šta nas čeka i šta će aktivirati Venerin tranzit kroz Blizance. Devojke, žene ovih dana, dok bude osnovna planeta ženskog i emotivnog bića prolazila kroz muški, racionalni i intelektualni znak, će previše da razmišljaju. Ovo je dvojni znak, pa će biti sumnji, nedoumica, podeljenosti unutar nje same, ali i pojačane intelektualizacije, analize, proračuna kojima sigurno nije mesto pored planete ljubavi. Ona nije spontana, nema povezanosti sa svojim unutrašnjim emocijama i verovatno ne zna šta želi, duboko u sebi od partnera, ni sama ne prepoznaje svoje emocije, jer one  su potisnute, racionalizovane. Okrenuta je intelektuanim dešavanjima, pisanju, učenju, ekonomiji, jer zapravo u njenoj porodici žene su te koje su radile i privredjivale, fokus je bio na tome da je žena jednaka sa muškarcima i da ona treba da se nosi sa njima u svakom pogledu. Zapravo, ženska energija i princip na taj način je zagušivan u njoj. Važno je da imaš svoj posao i platu, da ne ovisiš ni o kome.. česte reči koje su ponavljane u njenom genetskom kodu.

Ovog puta, dok Venera na nebu bude prolazila kroz ovaj znak, uvek je važno pogledati kako ide Merkur, koji je vladar znak Blizanaca. I oh, od 23.4 on kreće retrogradno ! Uran je već godinama u znaku Bika, pa ova kombinacija tokom burnog proleća, koje sigurno garantuje razna iznendana dešavanja,  i zbog pomračenja Sunca koje će se desiti 20. aprila, najverovatnije da će u ženama probuditi buntovnost, nervozu, stres, jer očito da ne vide, naročito tokom proleća nikakve napretke u odnosima i ljubavi. Ova Venera treba da bude ubeđena da je voljena, kroz razgovore, komunikaciju, šetnje i odlaske na zajedničke večere, gde se intelektualizira, kritikuje društvo, kulturna dešavanja, pa i na kurs plesa. Ona je kreativna samo po pitanju pisanja i intelektualnih radnji ali i kroz talente koje ima u rukama, koji je opet nasledila od neke bake. A kako ovog aprila i maja da komunicira sa onim kojeg simpatizira, kada Merkur ide retrogradno?

Moguće je ovog meseca, dok bude nosila pantalone a možda se odluči i da se ošiša,  ida previše razmišlja o svemu i svačemu, da se vrati i poklekne u komunikaciji sa nekim prošlim..i da se ponada da se nešto promenilo. Moguće je čak da je već sa nekim drugim, ali i to za nju, dok je u dvojnom znaku, nema puno značaja, pa će iz njenog ugla biti na čas sve kao i pre, jer je željna porukica lepih i nežnih, ali i mudrih i intelekutalno zapakovanih,  od njega,  ali vrlo brzo, ova Venera će biti razočarana, naročito kada dođe u lošu poziciju sa Neptunom, tokom prve nedelje maja.

Nije vreme za ljubav, kažu planete. Vreme je za pravljenje planova, pisanje, bavljenje decom i za neka putovanja. Drage devojke, žene i majke, plešite, razdrmajte svoje telo i žensku energiju unutar vas, koja je negde zakočena u kukovima i karlici. Šetajte, kupite sebi cveće, idite na masažu aromatičnim biljkama. Ne razmišljajte puno, ne donosite nikakve zaključke, jer imajte na umu, Merkur je retrogradan u Biku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *