MERKUR RETROGRADAN ( 21.4 -15.5 )

Merkur retrogradan od 21.04 do 15.5 !

Kreće vreme nesporazuma, nejasnoća, zaboravljanja, defokusiranosti, gubljenja novčanika, kišobrana, krađa, kvarova…ipak od znaka kojim ide ovaj retrogradni Merkur, zavisi odakle ide udar nepovoljnih dešavanja. Ovog puta Merkur ide od sredine znaka Bika unazad, i do 15.5 kada staje i kreće dikretno, će se nalaziti na petom stepenu ovog znaka. Dakle, dragi Bikovi, lekcije koje treba da se ponove stižu vam u ovom periodu! Bik je vladar drugog zodijačkog polja koje se odnosi na materiju, vrednost, novac, hranu i konkretne stvari. Bik je ženski zemljani znak, pa sve u kontekstu ovog znaka tokom retrogradnosti Merkura biće usporeno, otežano i komplikovano. Novac neće stizati na vreme. Čak može i njegov protok biti usporen. Ne preporučuje se nikakav kontakt i poslovi sa bankama, naročito dizanje kredita. Finansijski tokovi mogu biti prekinuti, na globalnom nivou, može doći do raznih blokada novca, prekida dostave i hrane, koja takođe potpada pod vladavinu ovog znaka. Ipak, Bik jeste povezan sa novcem, ali više sa strukturama kao što su banke ili ministarstva, kao i neke organizacije, koje mogu osetiti udar karme, jer je vrlo moguće da dođe do otkrivanja pronevera ili lošeg rada u prethodnom periodu. Ako govorimo o velikom novcu uvek treba pogledati Jupitera, a ne Veneru, koja je vladarka znaka Bika. Interesantno je da će baš dan posle retrogradnosti Jupiter na nebu ući u Bika, te ceo maj nije dobar ni za bilo kakve velike poduhvate, projekte u kojima je potreban veliki novac itd, ali i po tom nebeskom redu možemo naslutiti i šta se dešava u svetskoj ekonomiji, što svakako ne ide u dobrom pravcu, tokom ovih meseci.

Hrana će se teže variti, problemi sa varenjem biće izraženi, naročito kod ljudi koji već imaju neke zdravstevene probleme ovog tipa. Mogući su problemi i sa grlom i celim aparatom gutanja. Biće učestalija davljenja, gušenja, ali i trovanja hranom. Pazite šta jedete ovih dana, pogledajte datum na pakovanju.

Naravno, ovo su prognoze, u vezi retrogradnosti Merkura na opštem  nivou. Ipak, tokom ovog perioda Venera ide kroz znak Blizanaca, do 7. maja, te pruža podršku ovom retrogradnom Merkuru, jer ga vraća u znak koji je dobar za njega. Takođe treba imati na umu da je i Uran već nekoliko godina u Biku, te će Merkur u svom hodu unazad biti blizu njega, mada neće praviti egzaktan spoj, a najviše će uticati na Merkura  tokom prvih pet dana retrogradnosti, kada mogu biti pojačani saobraćajni udesi, problemi sa strujom, internetom, kvarovi aparata, instalacija, ali i nekih elementarnih nepogoda, naročito zemljotresa.  Od 7. maja do 15.5 možemo osetiti veće udara ove retrogradnosti, jer će od tada Venera biti u znaku Raka, te oscilacije u emotivnom smislu, kao i fokus loših dešavanja i ponavljanja  seli se u oblast kuće, doma i porodice. Naravno da ovaj period nije dobar za polaganje ispita, nekih velikih, važnih  ispita, venčanja, potpisivanja ugovora oko kupovine kuće, stana ili pak nasledstva. U periodu od 7. maja trebalo bi pripaziti više na decu, naročito u kući, lomova ruku te izbegavati razgovore i dogovore oko kuće, u porodici, sa decom.  Interesantan dan je i 2. maj, kada retrogradni Merkur pravi konjukciju sa Suncem u Biku, pa je za pripadnike ovog znaka, naročito ako su rođeni u drugoj dekadi Bika, oko ovog datuma, vrlo važan ispit pred njima, lekcija koja im se ponavlja, najverovantije u emotivnom smislu.

Ovom retrogradnošću mogu najviše biti pogođeni Bikovi i Blizanci, Device, Škorpioni  ali i Rakovi,  od 7. maja. Svakako da je ovo vrlo osetljiv period za sve, naročito ako znamo da će se desiti u periodu između dva pomračenja. Na globalnom, svetskom nivou, takođe vrlo važan period, kada može doći do zastoja ekonomije, komunikacije i dogovara, manjka diplomatije i tolerancije, pa je vrlo važno ostati, koliko god se može, fokusiran na svoje lične zadatke, obavljati ih što mirnije, dok ne prođu lekcije i ponavljanja sličnih situacija i događaja ali i emocija u toku ovog perioda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *