SUNCE U BIKU ( 20.04 – 21.05 )

Bik ( 20.4 – 21.5 )

Sunce ove godine ulazi u znak Bika 20. aprila. Ako znamo da će nekoliko sati pre ulaska Sunca u ovaj znak, biti njegovo pomračenje, te će i Mesec malo pre Sunca ući u znak Bika, predpostavlja se  vrlo interesantna godina za Bikove. Ovog najlepšeg proletnog meseca, dok budu rođendani pripadnika ovog hedonističkog znaka, Merkur će krenuti retrogradno, već dan posle pomračenja i ulaska Sunca u Bika. Ako dodamo da je  i Uran već u Biku nekoliko godina, kao i osa čvorova zbog koje se ove godine dešavaju pomračenja u Biku, da će se desiti i pomračenje Meseca tokom maja,  možemo slobodno reći da ova godina obećava ludi provod, tačnije rolerkoster dešavanja, za ove mirne i nikako spremne za promenu i razna neobična dešavanja,  pripadnike Bikova.

Prvog dana ulaska Sunca u Bika, koji predstavlja i početak slavlja rođendana Bikova, dešava se vrlo jak aspekt između Plutona i Sunca. Pluton je u martu ušao u Vodoliju, pa su dve planete, potpuno različite po svojoj energiji i simbolici, ovih dana u okršaju. Sunce je izvor svetlosti i života na našoj planeti, a Pluton je bog podzemlja, smrti i destrukcije. Ovih dana, tačnije pet šest prvih dana ulaska Sunca u Bika, može se osećati ovaj napeti aspekt na nebu u našem životu ali i u nama samima, u vidu loših dešavanja na globalnom nivou, pretnji, straha koji se nadvija nad nama u vidu svetskih događaja. Sunce i Pluton su život i smrt u najbukvalnijem smislu, pa je moguće da Bikovi, naročito oni koji su rođeni u prvoj dekadi ovog znaka, budu vrlo osetljivi, u strahu i brizi oko svojih najbližih, za svoje zdravlje ili uopšte da njihovo raspoloženje ne bude na zadovoljavajućem nivou, zbog unutrašnjih procesa koji su godinama potiskivani.   Ovo je znak koji najviše voli život, baš kao i svi znaci u kojima dominira dobra pozicija Sunca, tačnije kada Sunce maksimalno daje od svoje toplote, svetlosti i energije ( Ovnovi, Lavovi ). Zato je njima i teže da prihvate činjenicu da je čovek smrtan, da svi nestajemo i da su teme u vezi smrti za njih vrlo teške i odbacuju ih. Upravo ovih dana na neki način će se suočiti sa ovom temom. Merkur ide retrogradno sve do 15.5, skoro do pred sam kraj vladavine ovog znaka na nebu, pa su gotovo svi pripadnici Bikova obuhvaćeni lekcijama koje im ponovo dolaze u život. Te lekcije mogu biti povezane sa njihovim ličnim lekcijama koje treba da uče o sebi i svojim osoobinama, koje im verovatno smetaju za razvoj. Kočenje promena, kontrola svega oko sebe pa i sebe, koje se može manifestovati i u zdravstvenom smislu, zbog težine tela, raznih problema sa kočenjem ( problemi sa vratom, mišićima, nervima) do problema sa varenjem, opstipacijom itd. Ne mogu oni lako otpustiti niti pustiti ništa iz svog života, zato planete na nebu opominju da je krajnje vreme da se nauče lekcije u vezi tvrdoglavosti, grčevitog držanja nekih stavova koji im samo smetaju.  Uran je trenutno na sredini znaka Bika, pa  su i oni na sredini učenja lekcija, a oni koji su rodjeni u drugoj dekadi imaju najveće lekcije, upravo ove godine u vezi prihvatanja novih dešavanja, događaja i iznenađenja, koje oni baš ne vole.

Ovog meseca najjači udari nezadovoljstva i dogadjaja idu od početka maja, jer će baš 2.5 Sunce biti u zagrljaju sa retrogradnim Merkurom. Sledeći napet aspekt za Bikove ide 9 i 10.5 kada će ih konjukcija sa Uranom, baš razdrmati na neki način. Do 7. maja je Venera, njihova vladarka u znaku Blizanaca, pa će sve biti usmereno na intelektualna dešavanja i učenja, ali od tada Venera ulazi u emotivni i osetljivi znak Raka, te i oni sami mogu da se osećaju preosetljivo i da imaju osećaj da ih niko ne razume.

Pomračenje Meseca se dešava 5.maja. i to je vrlo važan dan za njih, jer će Mesec biti u znaku Škorpiona, a Sunce u Biku, te će teme od početka ulaska Sunca u Bika da se ponove. Škorpionske strasti, mržnja, strah mogu da budu na skali do deset, upravo toliko aktivirane u našoj atmosferi i u svakodnevnom životu, a za Bikove ponovo mogu da se aktiviraju teške emocije i da se osećaju loše. Bik/ Škorpion osa je partnerska osa za Bikove, te razna dešavanja u vezi emocionalnih partnera mogu da ih poremete, uzbude, poteraju na promene, aktiviraju strah od gubitka itd.

Vrlo turbulentna godina za Bikove. Učenja još nisu završena za njih, kažu planete na nebu. Promene su neminovne, hteli vi to ili ne, dragi Bikovi. Tvrdoglavost se ne isplati ali i ne toleriše je više Uran, planeta, koja  gromovima udara na vas. Nema više vremena za premišljanje i odlaganje donošenja odluka. Sedenje i mirisanje cveća u travi je završeno. Kreće stampedo, za koji morate biti spremni, inače ćete biti pogaženi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *