POMRAČENJE MESECA ( 05.5.2023 )

POMRAČENJE MESECA  05. maj, 2023

Pun mesec svako oseti. Nerovozniji smo, preplavi nas emocija koja dominira tih dana. Tuga, seta, ali i neka jača emocija. Ako smo zaljubljeni, sigurno je da će emocije biti izraženije i želja da budemo sa drugom voljenom osobom dominiraće  u našem životu dan pre ali i tog dana kada je na nebu okrugli žuti mesec potpuno vidljiv.

Ali, najmanje dva puta na nebu, kada je pun mesec dešava se njegovo pomračenje. Pomračenje Meseca, za razliku od pomračenja Sunca, svi osetimo u našem podsvesnom delu bića. Emotivno. Dešavaju se događaji na koje mnogo više reagujemo, ali na koje mi ne možemo uticati,  unutrašnje biće našeg sopstva se aktivira, naša podsvest i emocije. E sad, zamislite da se pomračenje dešava još usred proleća, u mesecu maju, kada su naše emocije na vrhuncu, jer se naše telo budi, proleće je i sve oko nas raste, buja, budi se život. Kada se pomračenje Meseca dešava u maju, to znači da se Mesec na nebu nalazi u suprotnom znaku od njega, dakle Sunce i Mesec su u opoziciji, na suprotnim stranama neba. To znači da će Mesec na svoje pomračenje biti u znaku Škorpiona, i to na 14 -tom stepenu ovog znaka. Sve ukazuje na vrlo izražene strasti koje mogu da podignu prašinu u nama i uskovitlaju je visoko, oko nas. Na globalnom nivou vrlo intenzivan period. Strasti, mržanja, posesivnost, želja da imamo nešto po svaku cenu, ljubomora, ali i zaljubljenost, seskualnost, buđenje i smrt, u krajnjoj instanci možemo opisati  osu znakova koji su aktivirani tokom pomračenja, 5. maja 2023 godine.

Pre dve nedelje, desilo se pomračenje Sunca. Vrlo interesantna tačka na nebu, tačnije fiksna zvezda koja je aktivirana tada, tamo gde je palo pomračenje Sunca ( TEKST O POMRAČENJU SUNCA NA LINKU http://astronatasapanic.com/2023/04/12/pomracenje-sunca-20-04-2023/ ) Ovog puta Mesec za vreme svog pomračenja aktivira takođe vrlo jaku fisknu zvezdu, iz sazvežđa Škorpiona, a koja se nalazi u klještima ove zverke. Opis ove zvezde uopšte nije lagan niti pozitivan. Odnosi se na aktiviranje nasilja, kriminal, osvetu, teške emocije, koje mogu da budu zavijene u oblandu ljubavi, kao što je posesivnost, ljubomora i žudnja za drugom osobom. Pretnje, rivalstvo i nesigurnost, kao i ugroženost od drugoga mogu biti izražene u našim ličnim emotivnim životima ali i na svetskom planu. Takođe je bitno naglasiti da ova zvezda kao i sazvežđe koje je povezano sa mitološkom pričom o Škorpiji, koju je poslala boginja zore da ubije Oriona, zbog ljubomore i osvete, može doneti i na političkoj sceni razne neprijatne događaje ali i naručena ubistva..

„..Artemida je poslala Škorpiona da ubije Oriona, koji se hvalio da može da ubije bilo kog stvora na zemlji, te da će da ubije sve divlje životinje. Nadmetanje je bilo živahno i privuklo je pažnju Zevsa, vrhovnog boga, a on je obojicu stavio na nebo da bi večno podsećali čovečanstvo da obuzdava svoju obesnost. Takvo neobuzdano rušilaštvo nije dozvoljeno ni jednom čoveku, a zbog toga ni većini bogova…( isečak iz knjige o Fiksnim Zvezdama, Stubovi sudbine, Imširagić )“

Za pripadnike Bikova i Škorpiona prvi deo maja može da bude vrlo stresan i intenzivan. Potrebno je dobro analizirati naredne životne korake, ne ići iz strasti i nekih teških emocija u nove poduhvate, naročito ne iz osvete. I ostali fiksni znaci – Lavovi i Vodolije neće ostati imuni na ovo pomračenje, naročito ako im  Sunce pada na srednje stepene njihovih znakova ( od 12 do 18 stepeni ).

Obuzdajte svoje emocije, barem ovog 5. maja. Ne reagujte. Umirite se, utišajte, razmislite šta bi vam donelo bilo kakvo reagovanje ili napad na drugu osobu. Imajte na umu da sve ono što vas muči sada je zapravo emocija u vama i da je ona samo aktivirana nekom drugom osobom. Radite vežbe za kičmu, naročito donji deo leđa,  jer ovaj deo može biti naročito ugrožen kod svih ovih dana.

Na svetskoj sceni bićemo očevici, sledećih šest meseci, raznih događaja ali i elementarnih nepogoda, koje Gea, boginje zemlje uvek sa razlogom šalje. Karma u svom najjačem obliku će se dešavati pred našim očima, pa će biti interesantno da vidimo ko je zaslužio udar karmičkih lekcija na našoj planeti zemlji. Budite u miru, jer onaj koji šalje karmu je neko iznad nas, a ne mi. Samo se opustite i gledajte. I dišite kroz prekrasne dane na planeti Zemlji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *