SUNCE U BLIZANCIMA ( 21.5 – 21.6 )

Sunce u Blizancima  ( 21.5 – 21.6.2023 )

 

Stigli su dani kada dominiraju Blizanci. Sunce ulazi u ovaj vazdušni, intelektualni, dvojni znak ove godine 21.5 i biće u njemu do 21.6, kada ulazi u znak Raka.

Sve je sa pripadnicima ovog znaka interesantno. Pa i nebeska postavka planeta ove godine u trenutku kada kreću njihovi rođendani!  Dan pre ulaska Sunca u Blizance, Mars ulazi u znak Lava. Nekoliko dana pre toga, Jupiter je promenio znak i još uvek je na nultom stepenu Bika. Ako dodamo i da je na nultom stepenu i Pluton, koji je ušao sredinom marta u Vodoliju, jasno nam je da ćemo imati čak četiri planete na nultim stepenima. Opozicija koja dominira između dve vrlo opasne planete, Marsa i Plutona, svakako će osetiti najviše oni koji je imaju u natalnim kartama. Ovaj aspekt uopšte nije lagan, jer su dve destruktivne energije usmerene direktno jedna nasprat druge, Mars u Lavu, Pluton u Vodoliji, na nultim stepenima, a između njih  Jupiter, koji pravi napete aspekte sa obe planete, te se formira tzv. T kvadrat, konfiguracija na nebu, koja je vrlo jaka i izaziva napetost, koja vrlo lako unosi  istu i u naše živote, u komunikaciju i odnose. E sad, dragi Blizanci, srećni vam rođendani!

Ova situacija na nebu naročito će uticati na Blizance koji su rođeni na početku ulaska Sunca u njihov znak. U pitanju su fiksni znakovi u kojima se dešavaju ovi aspekti, te je potrebno pronaći izlaz iz ove izazovne postavke, kroz jednu planetu. U ovom slučaju Venera je ona koja ih povezuje, te je savet svima, a ne samo Blizancima da se okrenemo prirodi, porodici i osećanju koju svi sada trebamo da nadjemo u sebi, koliko god izgleda teško – ljubav i saosećanje.

Važna postavka na nebu, za pripadnike Blizanaca je mesto i hod Merkura,  dok traju njihovi rođendani. On je nedavno krenuo direktno i polako ali sigurno ide napred. Merkur ide do 11. juna kroz znak Bika, što uopšte nije loše. Može se reći da će do tada dominirati jedna energija, pre svega ženska, naročito do 5.6 do kada će Venera biti u znaku Raka.  Fokus Blizanaca, naročito ovih majskih, bi trebalo da bude okrenut porodici, tačnije na razvoju porodičnih odnosa, odnosa sa majkom ali i svega što je trenutno aktuelno i na čemu bi trebalo da porade da bi se osećali lakše i srećnije. Od 5. juna Venera ulazi u Lava, a malo posle Merkur u Blizance ( 11.6 ), kada će njihova promena sigurno aktivirati poslovne teme i aktivnosti vezane za putovanja, trgovinu, komunikaciju i mentalne aktivnosti. Blizancima koji su rođeni posle tog datuma fokus pažnje i generalno cela godina može biti obojena poslom, projektima,  i svim drugim aktivnostima u intelektualnom smislu. Možda ova godina za njih donese i unapređenje, status, učenje i kretanje, kraća putovanja. Mars i Venera će biti u Lavu do kraja njihovih rođendana, pa iako se neće sresti u ovom znaku, ovo može biti signal za njih da će komunikacija u muško ženskim razgovorima biti izražena ali i strastvenija nego inače.

Važno je reći da će pun Mesec biti 4. juna a mlad Mesec 18.6. Blizanci koji su rođeni ovih dana će imati solarne povratke sa punim i mladim Mesecom, što može označavati i neke nove početke u njihovim životima baš ove godine, ali i uspešnu godinu,  tačnije žetvu onoga što su posejali prošlih godina.

Blizanci su pod najvećim uplivom planete Merkur, a kako je ovo vrlo brza planeta, najbliža Suncu, njegovo kretanje na nebu je slično kao i Sunca, te vrlo ujednačeno, u toku godine dane napravi povratak. To za Blizance znači da u toku jedne godine mogu i da promene svoj život, da promene sebe i sve ono čime su nezadovoljni. Zato je i njima lakše nego nekim drugim znacima da svoj fokus interesovanja za čas prebace na nešto drugo. Izazovi sa kojima bi trebalo da se suoče, naročito što smo u ovu godinu ušli sa retrogradnim Merkurom ( a i sledeću ćemo! ) je da ostaju dosledni svojim obećanjima, zacrtanim putem i da ne pokleknu, naročito u emotivnom smislu da ne ponavljaju iste lekcije i vraćaju se starim obrascima, emocijama, odnosima. Ukoliko se to i desi, jer je njihova potreba jača nego volja i svest, onda da budu spremni na ponavljanje lekcija a moguće i povređivanje na emotivnom smislu. Sreća po njih da nisu zlopamtila i da ih emocija ne drži dugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *