VENERA KVADRAT URAN

VENERA KVADRAT URAN ( 9.8 )

Lepo ide ova Venera na nebu unazad. Sve je tajnovitija, a opet kao da izlazi u realnost ono što nam vadi iz dubokih, mračnih pukotina prošlosti. Svakome ponešto. Neki dug iz prošlosti, neku neplaćenu kamatu. Neku davnu povredu, koja boli na promenu vremena. Boli u telu, ali i u duši. Naročito  udara na emocije, koje su, do sada bile prekrivene prašinom svakodnevnih obaveza. Pa kad  krene Venera retrogradno, onda osetimo tupi bol u duši, a emocije koje donosi tranzit kroz Lava, mogu biti povezane sa povređenim egom, sujetom, ljubomorom, neiskrenošću drugih u odnosu na nas. Tajnama, koje postaju transparentnije.

Dolazi ponovo Venera u napet odnos sa Uranom, od 9. avgusta. Već se desio ovaj aspekt kada je išla direktno, početkom jula, ali sad ponovo i mnogo jače udara. Jer drugi put rana jače boli.  Naročito što će i Mesec na nebu od 8. avgusta biti u znaku Bika, vrlo blizu Urana, kada se dešava egzaktan aspekt.

Ove dve planete u lošem odnosu nam donose veliku potrebu za oslobođenjem od ograničenja bilo kakve prirode. Najviše emotivne. Raskidi veza, nagli i neočekivani, a zapravo neophodni prekidi, dešavaju se najčešće kada je na snazi ovaj aspekt. I dešavalo se to i pre, jer Venera ide unazad, pa ponovo donosi tu potrebu da se raskinu veze koje nas koče i mreža u koju smo se upetljali nekad davno, treba da bude raspetljana oko nas i u nama, da bi slobodno plivali, kretali se, otvorenog duha i slobodnih pokreta, udahnuli punim plućima i odlučnim zamahom zaplivali, nakon otpuštanja svega što nas steže i veže, u otvoreno more, čistih emocija, sa iskrenom željom za novim spoznajama i iskustvima.

Šta je to što nas koči i pravi izazove trenutno. Uran, sa Mesecom u noći 9. avgusta se nalazi u znaku Bika, zajedno sa Jupiterom, koji će takođe biti involviran u ovaj aspekt. Uran i Mesec u zagrljaju, stresan momenat, kada se naša duša i osetljivo eterično biće, približava nervoznom Uranu, koji hoće sad i odmah sve da menja. Ali da, Uran je u Biku, u svom padu, i tako sve teže podnosimo nervozu i stres koji dolazi sa neispunjenim željama naše duše. Mi bismo a i ne bi da se menjamo, ili barem  želimo da to ide sporo i lagano. Medjutim, ovih dana, kada Venera ide retrogradno u napet aspekt sa Uranom, sve će biti naglo i vrlo traumatično. Iako je razvoj duše i naših emocija neophodan i nekako nam je jasno da treba da prihvatimo promene, opet ćemo to da osetimo kao nešto strašno i loše za nas, a ustvari na duže staze gledano, vrlo isceljujuće.

Sunce je zajedno sa Venerom. Uskoro će se ove dve planete spojiti. I to je jedan predivan trenutak, kada se stvara novi krak petokrake, one koje tka Venera na nebu kada se spaja sa Suncem svaki put.  Da bi stvorila zvezdu, da bi sinula i bila to što jeste, najsjajnija zvezda na našem nebu, zvezda Danica, ono zbog čega postojimo i čemu svi težimo, istinskoj ljubavi, ona mora proći kroz raskid sa prošlošću, ovog puta, mora doživeti taj teški aspekt sa Uranom.

Šta je to sa čime treba da raskine, samo ona to zna. Ili mi sami. Razmislimo koje su to veze koje nisu dobre za nas  a koje smo odavno trebalo da prekinemo. Možda su prijateljske, emotivne, sa decom ili roditeljima. Trebalo bi da menjamo naše odnose sa drugima, ukoliko nisu dobri za nas. Venera je prvenstveno planeta koja govori o odnosima sa drugima. Kada ide unazad, treba da proverimo ili će nam se samo nametnuti ovih dana, koji odnos nije dobar za nas. I treba da se pozabavimo time.

I na kraju, trebalo bi da čekiramo našu ljubav prema sebi, i drugima. Zavolimo sebe ponovo. Budimo zvezda svog života, glavna uloga i tako da se ponašamo. Stavimo sebe na celu sliku ekrana. Probudimo ljubav u sebi, prema najvažnijom osobi svog života. Prema sebi. Tako ćemo lako da uskladimo sve ostale odnose u našem životu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *