MLAD MESEC U LAVU ( 16.8 )

Mlad Mesec 16.8

Mlad Mesec u Lavu. Pred kraj znaka Lava kreće novi lunarni ciklus. Pre nego što napravi spoj sa Suncem, što označava novi mesečev ciklus, dotaće se i sa retrogradnom Venerom. Vrlo su izražene strasti ovom postavkom vrlo ličnih planeta na nebu. Venera, Sunce i Mesec u Lavu, sigurno se odnose na nove početke u ljubavi, samoodnosu, kreativnom delu nas, deci, unutrašnjem detetu. Na neki način svakom od nas će se aktivirati kuća Lava, naše Sunce i peto polje naše natalne karte. Ne može se sa sigurnošću reći da ovaj stelijum u Lavu donosi nove ljubavne priče ili  da pokreće nove stastvene, avanturističke ili romantične emotivne teme, ovo više liči na  aktiviranje našg sopstvenog unutrašnjeg bića, aktiviranje ljubavi prema sebi. Ipak, svakome je drugačije postavljeno polje ljubavi, kreativnosti i emocija.

U isto vreme tog dana, Merkur i Mars najbliži jedan drugom, u znaku Device. Posle toga će Merkur polako da posustaje  pa kreće retrogradno istog dana kada i  Sunce udje  u Devicu ( 23.8 ). Venera i Merkur od tada u retrogradnom hodu, što je veliki znak vraćanja prošlosti u mnogim oblicima, oblastima i događajima, u naše živote.

Zašto ne možemo da pustimo kreativnost iz sebe. Nekada znamo da možemo više, da imamo dar ili želju da nešto pokrenemo, ali smo zakočeni. Često se pronadje razlog  u  prošloživotnim teškim lekcijama, koje nas koče da se ponovo pokrenemo u nekoj oblastu u kojoj smo omanuli u prošlosti. Ne moraju to biti prošli životi, nego obrasci iz porodice, teret porodične karme koji nosimo. Ovih dana, naročito od trenutka kad Mesec krene u novi ciklus, pa narednih nekoliko dana, pokušajte otkriti kamen spoticanja, fokusirajte se na sebe i svoj unutrašnji monolog, koji držite sami sebi i šta vam on govori. Pokrenite se, u onome  što volite, jer Lav je znak koji je povezan sa Suncem, onim jednim jedinim, jedinstvenim, povezan je sa našim duhom. Po čemu ste jedinstveni, pronadjite tu iskru u sebi, pokrenite se u onome što vam ide lagano. Ako i dalje osećate težinu i teret koji sigurno nije vaš ili ne iz ovog života, radite na otklanjanju istog. Postoji mnogo načina, samo je pitanje da li želite da ga se otarasite.

Jasno razmišljanje i rasudjivanje ne zahteva toliko inteligenciju koliko samu hrabrost ( Tomas Sas).

Evo jednog lepog perioda ispred nas,  kada smo podržani zvezdama da probudimo hrabrost u nama.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *