DEVICA ( 23.8 – 23.9)

Devica ( 23.8 – 23.9 )

Kada Sunce počinje da manje prži, kada su žitna polja, vinogradi i bašte nabubrele od plodova koje nam daruje zemlja, ulazimo u poslednji znak koji pripada letnjim znacima. Devica je promenljivi znak, jer kao i svi poslednji znaci jednog godišnjeg doba, i ona nagoveštava promene koje nam dolaze. Prelazimo iz leta u jesen, u vreme rođendana pripadnika ovog znaka. To znači da imamo vremena da se pripremimo za novo godišnje doba koje nam donosi hladnije dane i oskudnije darove prirode. Vreme je za žetvu. Pripadnike znaka Device krasi radinost, požrtvovanost, potreba  za svrsishodnošću i odgovornošću. Oni će vredno da sakupe te plodove i da naprave zalihe, zimnicu i da prištede. Zato su uglavnom skromni, jednostavni i imaju veliku potrebu da pomažu drugima.

 Ali leže im  i poslovi  koji su povezani za materijalizaciju, proračune, analizu i preciznost, ima ih u službama za podršku, socijalnim ustanovama, poštama, bankama, bolničkim, laboratorijskim i medicinskim ustanovama, organizacijama za pomoć ugroženim i svugde gde treba dati sve od sebe da bi pomogli svojim radom, savetima i konkretnim koracima, malim, nevidljivim u velikom sistemu, bez kojih se zapravo, ne može.  Vredne Device su najveći radoholičari zodijaka. Bitno im je zdravlje, brižni su po pitanju tela i hrane. Zapravo najdominantnija emocija u njihovom životu jeste briga. Stalno na oprezu, često opterećeni tuđim mišljenjem, pomalo nesigurni u  sebe i svoju vrednost, najviše energije troše na analizu i intelektualizaciju emocija, pa zbog toga se kaže da im razum i logika uvek idu ispred emocija.  Ovaj znak vlada šestim poljem zodijaka i pripada zemljanim znacima. Ženski, promenljivi znak ukazuje na potrebu za konkretizacijom, ali i davanjem sebe za druge. Znak Device, kojom dominira brižnost i požrtvovanost gde god padne u natalnoj karti pojačaće ove osobine, te ako je u pitanju polje posla, karijere i novca ove  osobe mogu očekivati upravo veliki fokus  svoje energije ne intelektualne analize i pripreme do u tančine svih planova, pa  eventualni rizici  će biti smanjeni na minimalni nivo. Uvek na oprezu, to je njihov moto, često i nesvestan, jer i oni se možda bore protiv tih svojih duhova koji od njih traže da budu perfektni u svemu i da imaju kontrolu nad svim. Teško je biti Devica, mnogi kažu.

Znakom Device vlada planeta Merkur. Od njegovog hoda, dok budu rođendani Devica, će zavisiti i njihova cela godina. Zato je najvažnija informacija za njih ali i za sve ostale, kretanje ove planete po nebu. Merkur je uglavnom tri puta godišnje retrogradan, po 24 dana. U vreme retrogradnosti se ne preporučuje ulazak u nove projekte, potpisivanje novih ugovora, kupovine ili prodaje bilo čega. Ne bi trebalo u tom vremenskom razdoblju da idemo na oepracije, hirurške intervencije ili bilo kakve aktivnosti i akcije za koje želimo da se dobro završe. Merkur je planeta koja vlada našim mišljenjem, učenjem, komunikacijom, odlukama. Uvek se nalazi blizu Sunca, od koga se najviše može odvojiti jedan znak ili 30 stepeni. Zato kažemo da je Merkur planeta koja vlada našim mentalnim i intelektualnim delom, koji je blisko povezan sa našim egom. Kako ćemo se snalazati u saobraćaju, putovanjima, komunikaciji sa drugima, da li znamo lepo pisati, da li smo rečiti, načitani i kako zračimo u intelektualnom domenu, zavisi od postavke Merkura u natalnoj karti.

Ulaskom Sunca u Devicu svi uvek osetimo energetsku promenu i fokus prebacujemo sa lenjosti i uživanja na nešto drugo.Vraćanje na stare obaveze, učenje, rad, uvek se dešavaju upravo u ovom trenutku prelaska leta u jesen, u koji nas uvodi znak Device. Uvek treba obratiti pažnju da li je u toku prodjendana pripadnika ovog znaka baš retrogradan Merkur, jer to je znak da nam slede  lekcije koje se ponavljaju u  životu, ali i na globalnom nivou. Trebalo bi ih ovog puta završiti. Potrudimo se, baš kao prave Device, jer one nas lepo uče tome.

Od 23. avgusta eto, baš kad kreću njihovi rodjendani ove godine, kreće i retro Merkur. Neće biti laka godine za pripadnike ovog znaka, naročito one koji su rodjeni u prvoj dekadi, od 23.8 do 3.9, jer će ovog puta u vreme njihovih solarnih rodjendana biti i Venera retrogradna na nebu. Dve vrlo važne planete idu unazad, pa je to znak da će i oni da biti suočeni sa starim lekcijama. Ispiti će pljuskati sa svih strana, životni ispiti, koje nisu položili u prethodnom periodu.

Saturn, vladar karme, naš učitelj ali i mučitelj, upravo ide kroz znak Riba, i to kroz prve stepene ovog znaka, koji je opozitan znaku Device. I to može biti poteškoća za njih, jer ovaj strogi učitelj direktno gleda u njihovu kuću i prati svaki njihov korak, naročito u vezi odnosa, koji su sada na testu. Pored Saturna, u njihovoj kući odnosa se već duže vreme nalazi i planeta Neptun, pa je poslednjih godina, vrlo teško za njih da uspostave ozbiljnu i realnu vezu, da izbalansiraju odnose ne samo emotivne, nego i sve ostale. Neptun unosi potpuno nerazumevanje, maglu, nejasnost i pod njegovim velom tajni, kao da ne mogu da vide, jasno procene i iz jasnog srca osete koja je prava osoba za njih, gde je istina u mreži intriga, nesporazuma i svega ostalog što donosi Neptun u Ribama. Sve do 2025 ( 30.3.2025) godine, kada Neptun napokon ulazi u znak Ovna, naročito Device rodjene poslednjih dana ovog znaka, mogu da se osećaju teško po pitanju odnosa, naročito što sami sebi ne mogu da objasne neverovatne okolnosti pod kojima se dešavaju čudnovati odnosi, koji su sigurno povezani sa karmom i učenjem jedne vrlo važne životne lekcije.

Ipak, tokom ovog perioda, Jupiter će ima pružiti podršku, jer on tranzitira kroz znak Bika, pa lepo gleda i pruža velikim osmehom i pozitivizmom pomoć, sreću ali i neverovatne prilike, naravno, povezane sa novcem, poslom, inostranstvom ali i daje mogućnost za nove ljubavi, koji u periodu od 7 do 11.9 mogu biti najviše aktivirane. Sunce, prolazeći kroz Devicu pravi i dobar odnos sa Uranom, od 15.9 do 17.9, i sa Plutonom od 20.9 do 22.9. Lepa podrška dalekih planeta, može da svima nama donese plodonosne ponude, dobre odluke i iznenadne susrete, ljude i događaje, koji mogu ostati u našim životima mnoga leta. Od 15. septembra i mlad Mesec, pa je to period koji pokreće dobar period novih početaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *