VENERA U VAGI

VENERA U VAGI ( 08.11 – 04.12 )

Venera u Vagi,  golubica što u kljunu nosi grančicu masline, ona koja lepim manirima, tihim glasom i otmenom pojavom, dostojanstvenim držanjem i stavom uvek naginje diplomatskim i kompromisnim dogovorima. Skladna, umerena, suzdržana. Venera u Vagi. Dočekasmo da prodje kroz znak Device, u kome se nikako nije snalazila. Pitamo se, gde je ovih godina zakazala, ona koja nosi mir i sklad u naše odnose i živote.

Uran je, kako znamo, pre nekoliko godina ušetao, ili bolje rečeno, razvalio vrata ovog mirnog i tromog znaka i uneo nered u lep, komforan život Bikova. Od kada je Uran ušao u Bika, Venera se, takodje, čudno ponaša. Nije spremna na kompromise, postala je divlja, buntovna i nepraktična. Iz nje izlazi nemir, nervoza, lupa vratima, galami, oblači se neformalno, a grančicu masline je negde izgubila, od kada je Uran napravio svojim razbijanjem vrata, promaju. Sve je oduvao.

Zato, ulaskom Venere, 8. novembra u svoje sedište, možemo očekivati svašta. Iako će biti kao svoj na svome, u njoj čuči Uran, jer on se nalazi u njenom znaku i ona ga nosi, kao alter ego, ovih godina uz sebe. Pored Urana, Jupiter je ove godine, pa sve do kraja maja 2024 godine, takodje u njenom znaku. I on je tu pored nje. Goni je da preteruje u svemu. Kad jede, onda baš jede. Kada kupuje, previše troši. Ljubav je ove godine, dok Jupiter prolazi kroz Bika, hedonizam, strast i preterivanje u svemu. Nema balansa. E to nikako nije dobro, ni za koga lično, ali ni u svetu, kao da nema golubova na našem sivom nebu više.

Venera će prolaziti kroz Vage tokom novembra bez jakih aspekata sa drugim planetama. Ono što najviše zabrinjava, a nju može i da boli je da će se sresti sa južnim mesečevim čvorom koji je trenutno u Vagi ( 27 do 29.11 ). Gubici su neizbežni, njaviše u odnosima. Težak period za Veneru ( Bikove, Vage). Zatim sledi jedini napet aspekt koji će napraviti sa dalekom planetom, Plutonom. Od 2. decembra, pa dok ne izađe iz Vage, imaće gorak ukus ovog napetog odnosa sa Plutonom. I ovo miriše na susret sa krajem, gubitkom i nerazumevanjem. Pluton se sprema da zauvek napusti znak Jarca, te se nalazi na poslednjim znacima ovog karmičkog znaka do 21. januara. Sve miriše na kraj, rekli bi, a kako je ovo zemljani znak, gubici u materijalnom obliku bilo čega, vrlo su mogući.

Nije vreme za nove početke, kupovine, prodaje. Moguće su iznenadne ponude, koje opet zavise od ličnih natalnih karti, što možda i donese dobitke. Ukoliko u natalnoj karti imate napet aspekt između Plutona i Venere, prve dane decembra odmarajte u toplom domu, sami sa sobom. Dozvolite telu, mislima i emocijama, da se pozdrave sa onim što im više ne treba. Bez obzira da li je to neko, nešto ili samo misao koja muči. Aspekt koji tera da se bojimo ljubavi, smrti, života, treba proživeti u sebi, jer sve to se, zapravo nalazi u nama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *