VODOLIJA

Vodolija 2024

Teške godine za Vodolije, od kada je Uran ušao u znak Bika, a  i Jupiter, od polovine  prošle godine, pa do kraja maja ove godine u Biku, pravi ozbiljne smetnje, teškoće i stvara nezadovoljstvo i nervozu kod pripadnika ovog vazdušnog, muškog znaka. Većina Vodolija može da se oseća sputano, da ne može da realizuje svoje misli i ideje, pa i zbog lošeg odnosa sa Jupiterom i da izgube novac, ukoliko idu na malo rizičnije poduhvate.

Najteži period ide ove godine u aprilu, tačnije sredinom aprila, kada ove dve planete, Jupiter i Uran budu u konjukciji, a kako obe pripadaju dalekim planetama, taj spoj se zove velika konjukcija i uglavnom donosi i na globalnom i svetskom planu promene i dešavanja u koja su uključene i države i mnogo ljudi. Ovaj velika konjukcija zaista i na ličnom planu Vodolijama može doneti ozbiljne i velike događaje i uneti promene u njihove živote. Obe planete će se tada nalaziti u njihovoj kući porodice, doma ali i privatnog posla, pa nije dobro u tom mesecu da ulaze u bilo kakve projekte, ulaganja i sve što je povezano sa finansijama. Takođe, moguće su promene doma, kupovine stana ili kuće, kao i da mogu da se dese neki iznenadni događaji u porodici. Kako su ovo planete koje mogu doneti i stres ali i preterane reakcije na određena dešavanja, Vodolijama se savetuje da se smire i da situacija nije tako strašna kao što im se čini u startu.

Nije lako Vodolijama ni ove godine i zbog tranzita Plutona, jer od 21. januara ova najdalja planeta našeg sistema, ulazi u njihov znak. Ide vreme velikih promena u njihovim životima. Ipak, još jednom će se Pluton zadesiti u Jarcu ove godine, zbog svog retrogradnog hoda, od 3.9 do 19.11 i od tada definitivno  narednih 20-tak godina gaziti po znaku Vodolije.

Ove godine će ovaj tranzit najviše pogoditi Vodolije koje su rođeni u prvoj dekadi, tačnije na samom početku vladavine ovog znaka. Ali, zbog Urana koji ide ka krajnjim stepenima Bika, i Vodolije poslednje dekade će osetiti udar ovog haotičnog i nepredividog, ponekad i opasnog planeta, koji uglavnom donosi veliko čišćenje svega što je nepotrebno u životu. Zbog toga je Vodolijama vrlo teško, jer moraju razgraničiti koji su im  odnosi potrebni a koji ne, jer uglavnom imaju veliko društvo, mnogo ljudi iz raznih životnih sfera a koje im zapravo smeta da se pozabave sobom i budu mirni u sebi.

Od kraja maja mogu slobodnije da dišu, jer će Jupiter ući u nima sličan, vazdušni znak Blizanaca, pa će, barem u intelektualnom i poslovnom smislu, imati njegovu podršku. Od tada moguća su i emotivna dešavanja, pa iako su dosta nervozni i labilni u emocijama, možda uspeju da se opuste u periodu juna i posvete nekoj novoj osobi koja od tada može ući u njihov život. Pored juna, i avgust je mesec kada mogu da imaju lepe trenutke u ličnom životu, pa i neka putovanja i akciju koja im je uvek dobro došla.

U zdravstvenom smislu, kraj marta i početka aprila, kao i kraj septembra i početak oktobra, mogu da im donesu aktiviranje starih boljki, ali i oni bi trebalo u ovom periodu da se pripaze od virusa ili nekih nezgoda. Problemi mogu biti povezani sa upalama kao i da donji deo leđa na neki način bude  nepovoljno aktiviran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *