VODOLIJA (20.01 -19.02.2024)

VODOLIJA ( 20.01 – 19.02 )

Ove godine za vreme vladavine znaka Vodolije, desiće se velike nebeske promene. Od prvog dana ulaska Sunca u ovaj znak, a od tog trenutka kreću rođendani ovih neobičnih ljudi, pa do poslednjeg dana, koji će se desiti 19. februara, od kada kreću rođendani Ribica, na nebu će Venera, Merkur i Mars i Pluton promeniti znake u kojima su bili na početku ovog perioda i ući će u znak Vodolije. To znači da će zadnjih dana vladavine Vodolije biti čak pet planeta u ovom znaku, te je to siguran znak da Vodolije zadnje dekade očekuje intenzivna godina i mnoštvo događanja! Ipak, krenimo redom.

Nakon ulaska Sunca  u znak Vodolije,  i Pluton sledeći dan menja svoju poziciju. Nakon 18. godina, Pluton će promeniti znak u Vodoliju i definitivno zagaziti u novo polje kojim će da vlada narednih dvadesetak godina. Za Vodolije, naročito one koje su rođene u periodu od 20. do 25. januara, dolaze velike životne promene. Naravno, ne samo za njih, nego za sve ljude koji imaju neku planetu, podznak ili neku važnu tačku u natalnoj karti na ovom stepenu ili bolje rečeno na početnim stepenima ovog znaka. Pluton će ove godine doći do drugog stepena Vodolije, a onda će krenuti retrogradno, te će još jednom, u periodu od 3.9 do 19.11 preći na poslednji stepen Jarca, ali od tada on polako ali sigurno kreće u pohode kroz ovaj znak. Ove godine, dakle, Vodolije prve dekade mogu da osete velike promene u svom ponašanju, u odlukama, i svim oblastima života koje su aktivirane njihovom natalnom kućom u kojoj se nalazi Sunce u Vodoliji.

Prvi konkretan aspekt u Vodoliji dešava se sa Mesecom, tačnije biće pun Mesec, i to 25. januara. Dan posle, napet aspekt očekuje nas zbog lošeg odnosa Sunca i Jupitera tog dana. I dan posle možemo osećati napetost, pre svega nezadovoljstvo unutar nas samih, zbog lošeg aspekta između dve svesne planete, koje pre svega utiču na naš ego. Nezadovoljstvo statusom, na poslu, zbog toga što se ne prepoznaje naš rad i zalaganje, preterivanje u emocijama, pretplaćivanje i neke kazne zbog brzine ili zbog neprihvaćanja nekih obrazaca, sistema ili zakona, mogu nam doći na naplatu ovih dana. Ovo nisu dobri dani za ulaganja, posuđivanja novca i razgovore sa nadređenim. Ne preporučuje se odlazak ni u bilo kakve državne institucije, kao ni u banke. Ne bi trebalo da pravimo nikakve grandiozne planove ovih dana, jer nećemo biti objektivni, nego zaneseni svojim egom.

Prva promena na nebu u toku februara ide od Merkura, koji će 5. februara ući u Vodoliju i odmah nabasati na Plutona koji se taman lepo smestio na nultom stepenu ovog znaka. Ovi dani na neki način mogu da unesu fatalizam u naše razmišljanje i komunikaciju. Nije dobar period za putovanja, naročito sa decom. Naredni period koji je negativno aktiviran, naročito za Vodolije ide od 8. februara, jer tog dana će Sunce doći u loš aspekt sa njihovim vladarem, Uranom. Uran se već duže vreme nalazi u znaku Bika, a tu se ne oseća nikako dobro, jer je to mesto njegovog pada. Kada Sunce dođe u loš odnos sa Uranom, koji se ne oseća dobro, to može doneti vrlo uznemirujuće i nagle prekide, raskide, konflikte koje mogu buknuti iz čista mira, naročito tog dana. Uzdržavajte se  bilo kakvih konflikata, naročito sa muškarcima, ocem, šefom, u vožnji, na mestima gde ne očekujete da može doći do svađa. Napetost u ljudima će biti izražena ovog dana, pa će se svako svađati sa sobom, a neko ko nema veze sa time, biti povređen ili biti uvučen u  taj konflikt. Dan posle, 9. februara, kreće novi mlad Mesec iz znaka Vodolije, i to u kasnim večernjim satima. Noć bez Meseca ne sluti na dobro, pa je svakako i ovo znak da su ti dani napeti, a svi koji imaju neke probleme isprovocirani ovom pozicijom na nebu, u najmanju ruku biće nervozni.

Mars će ući u znak Vodolije 13. februara a Venera će mu se pridružiti 16. februara. Obe planete tog dana kada promene pozicije doći će u konjukciju sa Plutonom, koji ih tu dočekuje, kao da otvara vrata svima nama, u novi svet i nove životne promene. Ipak znamo da je Pluton bog podzemlja, pa ta vrata mogu i da se na drugi način shvate, ali jedno je sigurno, promene su neminovne. Vrata koja otvara Pluton su vrata unutrašnje transformacije, ali i društva i kolektivne civilizacije u kojoj se trenutno nalazimo. Humanizam, koji je pod vladavinom znaka Vodolije, ulaskom Plutona u taj znak, mora da promeni našu percepciju prema humanosti, čoveku i odnosu prema njemu. Možda da vrata koja otvara ulazak Plutona u Vodoliju obeležimo kao vrata drugačije percepcije. Kada čovek jednom prođe kroz neka vrata, ne izlazi isti kad izlazi, kaže pisac knjige koja se upravo tako i zove, pa i mi kao pojedinci treba da razmislimo kako da menjamo taj obarazac u sebi i odnos prema drugima oko sebe.

Drage Vodolije, u toku vaših rođendana, naročito onih koji će da se slave od 13. do 19. februara, biće sve važne planete u vašem znaku. Ovo može biti vaša godina ekspanzije, ljubavi i otvaranja onog dela vas koji vas povezuje sa božanskim. Jer Vodolija, čovek koji je predstavljen kao simbol ovog horoskopskog znaka, je čovek koji je blizak bogu. To je onaj koji sipa vodu znanja, nektar besmrnosti koji se nalazi u znanju. Protumačite ove tranzite i pozicije planeta u skladu sa trenutnim dešavanjima u vašem životu. Imate podršku severnog i južnog čvora ove godine, a to znači da prosperitet možete da osetite u raznim životnim poljima, pa i u materijalnim dobicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *