MERKUR U VODOLIJI (5.02-23.02)

MERKUR U VODOLIJI ( 5.02 – 23.02 )

Pluton se ustoličio na nultom stepenu Vodolije. I kao da proverava karte, stoji na kapiji ovog znaka, mirno čeka da sve brze planete dođu do njega. Da se pogledaju u oči. I da ih proveri, pa prepusti njihovim sudbinama. Nije lako kad vas pogleda bog podzemlja. Niti kada vas proverava. Ali to je neminovno, baš kao što je i to da ćemo svi, kad tad, pogledati ovog boga direktno u oči. Ipak, nismo ni svesni da se više puta, baš kao i planete u svojim tranzitima, i mi pogledamo i dotaknemo u prolazu sa bogom tame, ili da osetimo, na neki način, njegovu energiju u svom životu. Tada doživljavamo velike transformacije. Jer ova planeta to i predstavlja. Ogromnu sabijenu energiju, koja može i da se iskoristi za velike promene, pozitivne i konstruktivne. Samo ako pratimo sebe i svoje unutrašnje procese, on nam može pomoći. Ovog meseca, više planeta će se pozdraviti, rukovati i proći pored ovog neprisnovenog kralja nevidljivih stvari. Prvi u redu da bude proveren je Merkur. On će 5. februara ući u ovaj znak i ceo dan će biti u zagrljaju sa Plutonom.  Rekordno brzo će proletiti kroz ovaj znak, pa će već 23. februara uplivati u znak Riba. To znači da je Merkur u svojoj najvećoj brzini, jer mu uglavnom treba mesec dana da prođe kroz jedan zodijački znak, a ovog puta će se to desiti mnogo brže. To će osetiti Blizanci i Device, najviše, jer je on vladar ovih znakova, te njegov brzi hod može biti dobar za njih, naročito ukoliko im prija, po poziciji natalne karte, ovaj znak.

Tokom ovih osamnaest dana, napraviće i nekoliko aspekata sa drugim planetama, tačnije sa Jupiterom i Uranom, koji se nalaze u znaku Bika. Napete aspekte, preko fiksnih znakova, najviše možemo osetiti 10.02 i 17.02, kada će direktno praviti loše aspekte sa Jupiterom, a zatim sa Uranom. Ti dani nisu dobri za donošenje nekih važnih odluka, dalekih putovanja, saobraćaja uopšte. Intuicija nas neće slušati ovih dana. Ne verujte svojim mislima. Možemo biti i tvdroglavi, brzopleti, a najviše u strahu, jer će ovaj tranzit Merkura, posredno aktivirati Saturna koji je u Ribama, ali i njegov kontakt sa Plutonom, na samom ulasku u ovaj znak,  te to može pojačati strahove od promena, smrti, od novih početaka, bolesti itd.

Ipak, za unutrašnji razvoj i pronalaženje mira unutar sebe, odličan period pred nama. Posvetite se sebi, obratite pažnju kuda idu vaše misli, kontrolišite ih, bavite se svojim strahovima. Naročito je dobar period da se povežemo sa svojom decom, tačnije da obratimo pažnju u ovom periodu na njih, jer će na neki način i oni biti involvirani u rast, koji se dešava i na globalnom nivou. Razvoj našeg života ne može da se dešava ukoliko ne dođe do pobune i nezadovoljstva prethodnim životom. Zato je pred nama vreme velikih promena, burnih dešavanja. Kako u najsuptilinijem delu našeg bića, tako i na objektivnom nivou i kolektivnim dešavanjima. Budite u miru, dok je nervozni, vodolijanski Merkur u najvećoj brzini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *