VENERA KVADRAT URAN (3.3)

                                            VENERA KVADRAT URAN ( 3.3.2024 )

Venera tranzitira kroz znak Vodolije, i u nedelju, trećeg marta, dolazi u kontakt sa Uranom, planetom koja vlada ovim znakom. Sve bi bilo lepo, da one među sobom ne prave vrlo napet aspekt, jer se Uran nalazi u znaku Bika, već duže vreme. Ove planete će biti  u recepciji,  a to znači da bi volele da budu na mestu gde se ova druga nalazi. Venera bi volela da bude u ljubavi, opuštena, pasivna, lenja, u Biku. Uran bi da pravi revolucije, da bude u pokretu, da se nešto bitno dešava, da juriša sa podignutim pesnicama u budućnost, da menja svet, da je u znaku koji mu najviše odgovora, u Vodoliji. Ali, ovog puta, njihove energije i uloge će se zameniti. Nijednoj planeti ne odgovara mesto gde se nalazi. Pored nervoze i stresa zbog lošeg mesta gde se nalaze, one će se među sobom sukobiti. Pašće teške reči. Venera će biti hladna, gruba, bezobrazna. Uran će biti loše volje, izgubljen, bolestan. Već duže vreme ga drma besparica, ima pad samovrednosti i mrzi ga da izlazi napolje i viče protiv sistema. I tako, baš na ovu nedelju, izbiće ozbiljna svađa, u kojoj Venera, devojka, žena, zahteva promene, želi slobodu i samostalnost, a on, sedi na kauču, sa daljinskim upravljačem i nema snage ni da se ustane. On ne bi ništa dirao. Nek bude još malo ovako, verovatno misli, iako oseća da u njoj već duže vreme, sa pravom, kipti bes, nervoza i nezadovoljstvo. Šta će biti dalje, pitamo se?

Još jedna svađa u nizu. Iako je ona u boljoj situaciji od njega, jer joj se smeši tranzit kroz znak Riba, uskoro, pa će verovatno i da tajno pobegne u neku avanturu, na poslovno putovanje, na put sa onim koji je tu već neko vreme (Jupiter u Biku!). Uranova pozicija u Biku je loša, naročito od kada je i Saturn, kao suvladar ovog znaka ušao u Ribe, pa ga ova aspektura na nebu, sve više vraća u prošlost, sećanja, kafanu, piće.

Ipak, mora se reći da u ovoj Veneri, od kada je Uran ušao u Bika pre par godina, čuči potreba za promenom. Ona samo čeka najpovoljniji trenutak da je i pokrene. Verovatno se on nazire, dobrim aspektima koji joj slede. Ako ovih dana vidite devojke koje popravljaju izduvane gume pored puta, izlaze na ulicu i viču, postaju proste, jednostavne, nemoguće, baš kakav je i neuračunljivi Uran, dolaze i nestaju kad im se prohte, one su pod velikim uticajem osobina ove čudnovate planete. Te devojke ne mogu biti u odnosu, nisu sklone uživanju, niti bilo kojim dionizijsko hedonističkim stvarima. Ako i dalje imate želju da stanete i pomognete im, imajte na umu, da pomažete ženi koja je jača od vas, neobuzdana, divlja i nepredvidiva. Nemojte da kažete da niste na vreme obavešteni oko toga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *