VENERA U RIBAMA ( 11.3 – 5.4)

                                                    

Eh, Ribe! Poslednji znak zodijaka. Pasivni, ženski, vodeni znak. Kao i vreme kojim vlada. Sve nam je nekako mutno, bljuzgavo, sivo, a zemlja tvrda, grane ogoljene i suve, mi pospani. Čekamo da nas neko probudi i razdrma. Čekamo proleće, Sunce u Ovnu, da se pokrenemo. Ali, uglavnom nismo svesni da se sada, upravo u ovoj kaši od misli, vremena i dešavanja, kad vlada jedna totalna defokusiranost i nezainteresovanost, stvara budućnost. Dok smo u zimskom snu, ušuškani pod toplim ćebetom i šoljicom čaja ili vina, koje nam dušu greje, stvaramo slike bliske budućnosti. Maštamo, sanjamo, razne ideje nam padaju na pamet. Šta bi hteli, šta želimo, šta bi da nam se desi. A opet, ništa nam se neće desiti ako nemamo želju i volju za to. I dok stvaramo namere i želje, mi kreiramo. Ovo je jedna od najvažnijih kuća zodijaka. To je kuća u kojoj sejemo ono što ćemo požnjeti u bliskoj budućnosti. E tu se Venera najlepše oseća. Sakrivena od ljudi, od pogleda i dešavanja, ona dominira ovim beskonačnim prostorom svih mogućnosti. Njen osvajačko nežni pogled, dok je ovde, svoj na svome,  samo nagoveštava, ali se ništa ne podrazumeva. Ona flertuje, pa nestane, potone u duboki morski san, pa se opet poajvi kao fantazma. Ona je eterična, nestvarna, vila. Ona je nedostižna, neuhvatljiva, ona je san. Venera u Ribama, od 11. marta, budi u nama mističnost, želju za jednom apsolutnom ljubavi, bajkom, koja se živi u stvarnosti. Vreme pred nama obojeno umetničkim impresijama, nadahnućem, tajnama. Venera u Ribama će mnoge da ulovi u mrežu tog neuhvatljivog osećaja blaženstva, koje će prvo da začara, a onda uvuče u duboko more, do dna. Ko se upeca, može da doživi nedosanjani san. Sve u zavisnosti kako je postavljena ova planeta u natalu, pružiće fantaziju i realnost više neće biti nikada ista, ali mreža kojom ova Venera hvata, može da odvede mnoge u mrežu intriga, tajni, da prizove razočarenje i patnju, nostalgiju, neopisivu tugu i želju za drugom osobom, koja nam, možda sada, užasno nedostaje.

Prvih dana ulaska Venere u Ribe, ona će biti mirna. Kao da smišlja, sanjari, mašta, šta će i kud će. Sve vreme ona ima podršku oba vladara znaka Riba, Jupitera i Neptuna, pa će maksimalno zavoditi, biti lepa, nestvarna, zračiće. Imaće udvarača kao nikad. Može lako uploviti u avanturu, tajnu vezu, jer ona želi da iskusi ljubav i da je da. Prvi aspekt koji pravi sa drugim planetama na nebu desiće se 21. marta te jak spoj Venere i Saturna koji se tada dešava osećaćemo i narednih dana. Ovaj susret može označavati i neku ozbiljnu ponudu ovoj lepotici. Ili naglo osveštenje, da ne može baš tako lako da se igra, bez posledica, sa suprotnim polom. Još tri aspekta će ona napraviti dok ne izađe iz mesta koje obožava svim srcem. Prvi aspekt će se desiti sa Jupiterom, 24. marta, kada zaista može preterivati u svakom smislu, ali će to preterivanje biti slatko i nevino. Proći će dobro, jer su ipak ove dve planete u dobrom odnosu, prijateljskom. Drugi, takođe dobar aspekt, desiće se sa Uranom, 28.3, a zatim direktan susret sa Neptunom, 3. aprila.

Vrlo neobične ljubavi mogu da se dese. Susreti starih ljubavnika, nastavak tajnih veza, neostvarni ljubavni san, nemoguće može postati vrlo moguće, naročito početkom aprila, kada Venera bude u konjukciji sa Neptunom, i to vrlo blizu mesta njene egzaltacije, na 27 stepeni Riba. Umetnici će imati pune ruke posla, jer će ih podržavati ovaj tranzit, u svakom smislu, najviše u inspisraciji, eteričnim i neuhvatljivim osećajima sveprisutne i sveprožimajuće ljubavi.

Mora se naglasiti da krajem marta, tačnije 25.3, kreće period pomračenja, te će se  tog dana na nebu odigrati pomračenje Meseca, a 8. aprila pomračenje Sunca. To znači da će jedan od mesečevih čvorova, južni čvor, biti u znaku Vage, te će posredno kroz njega, i Venera biti involivirana u ovo pomračenje. Za Bikove i Vage, kao i za ljude koji imaju ovaj podznak, mogući su i nagli prekidi, raskidi i gubici nekih voljenih osoba. Svakako da nije dobar za njih u vezi bilo kakvih ulaganja, finansijskih transakcija, kupovina itd. Pomračenje Meseca će se desiti u znaku Vage, te se taj trenutak može označiti kao početak osvešćenja nekih osećanja i emocija koje treba da se otpuste, završe i zaokruže. Vreme nakon ulaska Venere u Ovna je vreme raspleta ali i akcija u vezi definisanja mnogih odnosa.

 Pre toga, Venera u Ribama će nas uljuljkati, ušuškati i okrenuti ka unutra. Uronite u beskrajnu vodu svog podsvesnog. Izronite to što vas muči, sa čime treba da se pozdravite, i ka čemu treba da idete, narednih meseci. I na kraju, volite sebe i zagrlite sve svoje mane, loše odluke i događaje iz života. To je odličan način da dođemo do isceljenja svoje duše i otvorimo bezuslovnu ljubav u sebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *