SUNCE U OVNU (20.3 – 19.4)

                                             SUNCE U OVNU ( 20.3 – 19.4 )

Dragi Ovnovi, srećni rođendani! Ulazimo u novi ciklus rađanja na našoj planeti, jer stiže proleće!

Ove godine, vreme dominacije ovog vatrenog muškog znaka biće umnogome ugušeno i potopljeno vodom, zbog znaka Riba u kojima će se nalaziti Mars, vladar Ovna, tokom marta i aprila. U toku ovog perioda, desiće se pomračenje Meseca (25.3) i pomračenje Sunca ( 8.4). Da bude interesantnije, tokom vladavine Ovna, krenuće i Merkur retrogradno! Dakle, biće mnogo planetarnih dešavanja i fenomena koje bi trebalo u skladu sa ostalim postavkama planeta objasniti, pa da krenemo u analizu ovog ranog proleća!

Sunce u Ovna ulazi u sredu 20. marta i tamo zatiče Merkura, koji će krenuti retrogradno od 1. aprila. Merkur kreće u hod unazad skoro sa poslednjih stepeni znaka Ovna, što znači da će sve vreme dok bude išao retrogradno prolaziti kroz ovaj znak, pa će ovaj period do 25. aprila, kada kreće direktno, biti vrlo izazovan za pripadnike ovog znaka. Merkur uvek donosi lekcije koje u prethodnom periodu nisu naučene, ljude sa kojima se nismo pozdravili, završili odnos i sve ono što nismo završili kako treba. Pre bi rekli da je ovo vreme završetaka, a ne nekih početaka, jer vladar znaka Ovna, Mars, ide kroz pasivni, ženski znak Riba. Ovo je znak koji se odnosi na prošlost, sećanja i neke prošle živote, što nikako ne odgovara Marsu, jer mu nije blisko da bude osetljiv i senzitivan, ganut sećanjima, plačljiv i defokusiran, a to mu sve ovaj znak Riba upravo budi i intenzivira. 

Prvih dana ulaska u proleće, možemo biti mirniji nego inače. Kao da još uvek nismo svesni da ulazimo u novi ciklus rađanja i stvaranja. Jedan dobar aspekt će se desiti već u četvrtak uveče (21.3), a osetićemo ga i dan posle. To je dobar odnos Sunca i Plutona, pa kao da ova najdalja planeta našeg sistema ovim susretom daje podršku i bodri nas, i kao da hoće da nam kaže – Evo dočekujem vas i dajem vam snage za promene, koje vam uskoro slede. Promene nam sigurno slede na globalnom nivou, jer pored dva pomračenja, koja su vrlo intenzivna i aktiviraju važne tačke na nebu, dolazi nam i 21. aprila  tzv. Velika konjukcija, između Jupitera i Urana, što je siguran znak da dolaze dešavanja koja se ne tiču samo pripadnika jednog znaka, nego će da utiču na sve nas. Sunčevi aspekti ovog puta su minimalizovani, pa pored pomračenja koja će se odigrati, Sunce će napraviti samo još jedan aspekt, i to sa retrogradnim Merkurom, 11. aprila i to na 22. stepeni Ovna. Za sve Ovnove treće dekade ovo može biti znak da će se suočiti tokom ove godine sa odlukama koje su doneli na brzinu, ali i sa onima koje nisu doneli, a trebalo je da ih donesu, i da ih isprave ili da karmu zbog tih akcija prihvate i reše.

Period između dva pomračenja, od 25.3 do 8.4, za Ovnove može biti vrlo intenzivan. To je osetljiv period, naročito za one koji su rođeni tada. Prvo pomračenje je lunarna eklipsa, i desiće se na petom stepenu Ovna i Vage. Aktivirana je osa ja i drugi, tačnije ja i moj partner. Za Ovnove ovaj period je vreme kada treba da se suoče sa izazovima koje imaju sa partnerom, mužem ili uopšte u odnosima sa drugim ljudima. Biće izražene emocije, strasti i mogući konflikti, pa ne bi trebalo u tim periodima da donosimo nikakve odluke i zaključke. Naredno pomračenje je solarna eklipsa, te će u tom trenutku Mesec zakloniti Sunce, na 19 stepeni Ovna. Ono što je važno istaći je da će u tom trenutku i asteroid Hiron biti na istom stepenu, što govori o vrlo važnoj godini za Ovnove, u kojoj će, ukoliko su radili zadnjih godina na otklanjanju raznih izazova, biti i isceljeni i doći do svog cilja, koji su zacrtali.

Pomračenje Sunca na stepenu njegove egzaltacije možemo protumačiti na razne načine, a jedan od njih je i da od tada može biti izraženo nestrpljenje i strast da se reši sve što treba da se završi. Vrlo moćan stepen je aktiviran, a to može da se objasni i kao da stiže vreme raspleta u našem svetu, raznih polariteta, sukoba između dve zaraćene strane itd. Sunce je naš izvor života, te kada je zamračeno na mestu odakle najjače sija, moramo se zapitati kakvo nam vreme dolazi.

Ovnovi od jula prošle godine, od kada je severni mesečev čvor ušao u njihov znak, imaju podršku u koracima ka uspehu i napretku. I ova godina im može biti baš uspešna, naročito onima koji su rođeni u prvoj dekadi. Ono na čemu bi trebalo da rade jeste fokus i upornost, strpljenje. Ne bi trebalo da odustaju od svog cilja. Defokusiranost koju Mars u Ribama može da produbi tokom ove godine bi trebalo da odagnaju tako što će biti lojalni svojim idejama. Moguće je da dobiju prinovu ove godine mladi Ovnovi, ali i ostali da kupe stan, nekretninu, da nešto vrlo važno završe tokom ove solarne godine, te da baš ovu godinu pamte kao jednu od najvažnijih u životu.

Od 5.aprila u njihov znak ulazi i Venera, pa će, što se tiče ljubavnih tema, Ovnovi  od tada podržani planetom ljubavi i zadovoljstva. Do kraja njihove vladavine, do 19. aprila, Venera će im grejati srca i aktivirati ih na razne ljubavne avanture, ali i lepe romanse, ako ih njihov lični horoskop podržava u tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *