VENERA U OVNU ( 5.4 -29.4 )

VENERA U OVNU ( 5.4 – 29.4 )

Uverenje je da je Venera u Ovnu u vrlo lošoj poziciji, dok prolazi kroz ovaj prvi znak zodijaka. Može se reći da ovoj vatrenoj lepotici nedostaju maniri, koji se stiču iskustvom, iz porodice, preko ženske genetike. Sigurno je da je Ovan muški, borbeni znak i da tu svakako Venera nema šta da traži. Žene sa ovom postavkom u natalnoj karti imaju dominantne osobine liderstva, borbenosti, snage, fizičke jačine, ali i neiskustva u emotivnim odnosima. Brze su, nagle, jasne i glasne, bez dlake na jeziku. Kao da žele da su uvek u pravu, ljute se i opet mora se podvući, iz svega toga se krije nedostatak mudrosti, koje bi trebalo da se prenosi iz žena u porodici. Često ova pozicija Venere otkriva prošlost žena iz njene genetike –  udavale su se vrlo mlade, žurile su. Majke i bake su bile borci, preuzimale ulogu oca ili muža, kojih nije bilo tu, zbog ratova ili drugih gubitaka, pa su morale zavrnuti rukave i obući pantalone. I odreći se svoje ženstvenosti. Radi porodice, dece, i zbog raznih drugih situacija i nedaća, kroz koje su žene iz njene porodice morale proći. Sve ona to nosi u sebi, pohranjeno, kao teret na srcu i u emocijama.

Dolazimo do toga da je Venera u Ovnu nestrpljiva, brzopleta, bez iskustva oko pregovaranja, dogovaranja, diplomatske komunikacije sa voljenim, smanjenog znanja o mudrosti, one ženske mudrosti.

Već duže vreme na nebu se daleka planeta Uran, nalazi u znaku Bika. Devojkama i ženama, ovih godina nije baš udobno, jer u znak kojim vlada Venera, ušla je planeta haosa. Dešavaju se velike promene u njima samima ali i na globalnom planu. Kao da nema mira, tolerancije, diplomatije. Ili se ona promenila. Možemo reći da je sve ekstremno, da ne pronalazimo lako balans u mišljenjima, razumu, emocijama, logičnosti. Balans je ključna reč za Veneru, koja vlada ovim pojmom i simbolikom u svakom smislu. Balans je poremećen, i od kada Venera na nebu uđe u znak Ovna. Dodatna neuravnoteženost može vladati u odnosima. Ovaj april, vrlo važan po dešavanjima na nebu, začiniće i Venera, jer je ona itekako involivirana u događaje, svojom pozicijom.

Venera će ovog puta, već dan nakon ulaska u Ovna, napraviti prijateljski kontakt sa Plutonom, koji se nalazi u Vodoliji. Kao stari znanci, iz prošlih života, klimnuće glavom u znak odobravanja njenih sledećih poteza, jer ona ide mnogo brzo, pa će do 29. aprila već proći ovaj znak. Ipak, do tada, napraviće konjukciju sa Merkurom i naravno, brzo će ga preći, jer je on vrlo spor, nakon nedavnog izlaska iz retrogradnosti. Ovo znači da Venera neće gubiti snagu na odnose sa drugim planetama, nego da će očigledno imati važniju ulogu u aprilskim dešavanjima. Ona će za vreme pomračenja Sunca, koje stiže 8. aprila, biti na četrvtom stepenu Ovna, i ipak biti u ekipi koja učestvuje u pomračenju ( severni mesečev čvor, Sunce, Mesec, Hiron i retrogradni Merkur!), a posle biće i involvirana u veliku konjukciju koja se dešava 21.aprila između Jupitera i Urana.

Ipak, prolazeći kroz Ovna, imaće lepu dispoziciju. Odlazi u Ribe, preko Marsa, koji se sve vreme njenog tranzita nalazi u Ribama. Iako će kroz konjukciju Marsa i Saturna koji će biti duže vreme spojeni u ovom poslednjem znaku, i ona osetiti hladnoću učitelja Saturna i na svojoj koži, biće neuhvatljiva, eterična i zapravo tajnovita. Venerin hod kroz Ovna ovog puta je vodi u svoju egzaltaciju. Nadamo se da će njeno dizanje do egzaltacije kroz nebo, dovesti i nas do rešenja raznih konflikata u kojima jesmo. Za Ovnove lep period za ljubav, ali i za neke ozbiljnije odluke i korake u vezi ljubavi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *