MARS U BIKU ( 09.6 – 20.7 )

MARS U BIKU  (09.6 – 20.7)

Planeta koja predstavlja osnovni muški princip i  koja je povezana sa preživljavanjem i opstankom, borbom i sirovom snagom u nama, Mars, prelazi iz znaka svog sedišta, Ovna, u znak koji mu uopšte ne prija, znak Bika. To će biti velika promena, naročito za predstavnike Ovna i Škorpiona, jer njihov vladar gubi na snazi, a i oni zajedno sa njim.

Tokom ovog tranzita najvažnije je analizirati tranzit Venere, koja vlada znakom Bika, pa na osnovu njenog položaja proceniti šta može da se očekuje do kraja prolaska Marsa kroz ovaj znak. Interesantno je da će Venera čak tri puta promeniti znak tokom ovih mesec i po dana tranzita Marsa kroz Bika.

Mars će ući 9. juna u ovaj zemljani i vrlo prizemni znak za njega. Kao da će se ogromna snaga ovog vojnika zaustaviti, pa će on postati lenj, opušten i gladan. Već sutradan, 10. juna ali i dan posle, biće u vrlo nezgodnom aspektu sa Plutonom, koji se nalazi na prvom stepenu Vodolije i ide unazad. Ovaj aspekt uopšte nije dobar ni za koga, jer dve vrlo jake energije će se sukobiti. Mars nema kapaciteta za borbu, napad ali ni za odbranu, pa je najbolje da sve što dođe kao neka ozbiljna situacija i problem ovih dana, da se pokuša reši razgovorom i mirnim tonom. Do 17. juna ipak će Mars imati koliko toliko neku stabilnost, zbog Venerinog tranzita kroz Blizance, ali od tada Venera ulazi u znak Raka i to dodatno unosi pometnju u muškim redovima. 

Najteži dani za one koji su na neki način povezani sa ovom planetu idu dva dana ranije, dakle od 15. juna, kada će Mars biti u konjukciji sa Uranom, i to na 26 stepeni Bika! Vrlo neugoda fiksna zvezda se nalazi baš na mestu susreta ove dve vrlo snažne planete, koje su na tom mestu u lošoj poziciji za sebe. Mars i Uran u zagrljaju svakako ne donosi lepe trenutke, nego iznenadne, vrlo traumatične, sa elementima nezgoda, nesreća i loše sreće.

Kao da će promena  Venere u znak Raka, od ovog borca napraviti plačljivog i nežnog dečarca, koji je jako vezan za porodicu, bez imalo snage i volje da ide napred i suprotstavi se drugima, njihovim mišljenjima, obrascima i željama. Nije sve tako crno, naravno, naročito što će do 11.7 dok Venera ne predje u znak Lava, Mars praviti i lepe aspekte sa drugim planetama, i to sa Merkurom (21.6), sa Venerom (28.6), sa Saturnom (5.7). To su dani kada imamo podršku planeta za neke akcije, od kojih anravno ne možemo očekivati najviše, upravo zbog loše pozicije Marsa, kao i njegovog dispozitora. Od 11. jula, kada Venera pređe u znak Lava, kao da će se i Mars i njegova energija malo razdrmati i probuditi. Ako baš nešto budete morali pokretati, onda je savet da to bude od 11.7 do kraja ovog meseca, jer će Mars od 20. jula praviti i jako dobar aspekt sa Neptunom, i to na posledenjem stepenu znaka Riba.

Bik je zemljani, ženski znak. On je vezan za element zemlje, hranu, stvaranje i materiju. Kada se Mars, planeta borbe i agresije, nadje u njemu, može se desiti i da će, na globalnom planu biti loših događaja, naročito u periodu 10. i 11. juna i 15 i 16. jula, kada se Mars suočava sa negativnim i destruktivnim energijama drugih planeta. U ovom periodu nema snage, volje i fer pleja. Ne može se pronaći rešenje kod sukobljenih snaga, jer je energija vrlo slaba, a to znači i bolesna. Kada nemamo snage, znači da treba da se odmaramo. Ukoliko dodje do napada i bilo kakvih akcija one mogu biti rezultat slabosti, sujete, osvete. U ovom epriodu mnogi mogu da nam zabiju nož u leđa, jer ovakvi neprijatelji su oni koji se pretvaraju da su nam prijatelji. Pripazite kome dajete svoje poverenje ovih dana. Možete i vi biti besni, zgroženi, ali ništa ne možete uraditi, jer je energija vojnika u nama vrlo slaba. Odmarajte, družite se sa svojima, idite u prirodu i napunite baterije. To je ono što traži od nas ova pozicija Marsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *