Bebe i natalna karta, DA ili NE?

Bebe i natalna karta

Bebe i natalna karta, DA ili NE?

Bebe i natalna karta, često pitanje u mojoj astrološkoj praksi je da li tek rođenim bebama praviti natalnu kartu ili horoskop. Ovaj tekst će, nadam se, pomoći  svima koje interesuje ova tema i uopšte dati jedan osvrt na natalnu kartu i funkcionisanje astrologije i njenih zakona.

Jedno od pitanja budućih majki jeste i da li da zakažem carski rez ili pak da odredim termin u određene dobre aspekte ili planetarnu poziciju za koju se smatra da je dobra.  Takođe su mi interesantni iskazi majki koje kažu da se njihovo dete trebalo roditi dva dana ili nekoliko sedmica ranije ili kasnije, ali eto rodilo se baš tog dana kad se rodilo. Ili rodlio se sa sedam meseci, na primer. Pa kažu ono se nije trebalo roditi tada nego za dva meseca…Evo kako funkcioniše astrologija.

Pratite me na mom kanalu

Trenutak kada je beba udahnula prvi udah pri dolasku na svet je jedini validni trenutak početka života na planeti i za taj trenutak tj. vreme se pravi životna natalna karta, koja vredi od prvog udaha do poslednjeg izdaha. To znači da je to jedan trenutak i ne može biti nijedan drugi kad je duša svakog izabrala da se rodi, sa tom pozicijom planeta i  datim aspektima. U ranijim teksotvima sam pisala o povezanosti astroloških zakona i kvantne mehanike i fizike – a ono što ovde hoću da naglasim jeste zakon koji kaže da kada u trenutku napravimo izbor od hiljade potencijalnih mogućnosti – od tog trenutka naš put ide tim smerom, a sve ostale mogućnosti nestaju. Znači, kad smo se rodlili u datom trenutku ne postoji nikakva druga natalna karta za nas osim te. Mi smo već rođeni i ništa drugo nije važno. Kad smo se već rodili u jednom trenutku mi imamo svoj razvoj i on ide putem koji je zapisan u natalnoj karti.

Bebe i natalna karta, DA ili NE?

Da li mame da prave natalne karte za svoju decu?Pre svega,  periodom od trenutka rođenja  bebe do detetove četvrte godine vlada planeta Mesec i od te planete i njene postavke zavisi i taj životni period. To znači, da  ako je recimo Mesec u muškom znaku, u Ovnu, na primer,  u natalnoj karti  devojčica , one mogu biti ratobornije, više vole da jedu meso, igraju se loptom više nego lutkicama itd. Ali, kako je to planeta koja opisuje i naše najemotivnije delove, osećaj bliskosti prema drugima, empatiju ali i majku ( jer je to najbliža planeta nama pa je njen uticaj na nas i najveći, naročito za žene koje su povezane i ciklusom sa njim) to ujedno znači da dete tada zavisi od majke, tj. da je period do četvrte godine deteta veoma povezan sa životom majke, pa samim tim i njenim prognozama. To opet znači da majka,  kad želi da uradi horoskop za bebu, tj. natalnu kartu, koju ću posle objasniti, majka bi trebalo da zna i svoje prognoze i da bude upoznata sa svojim životnim periodom u kome je. Od majke zavisi život i budućnost deteta u tom periodu. Ako je majka, npr. dobila poslovnu ponudu da putuje i promeni grad u prvoj godini detetovog života, naravno da će to uticati na dalji život deteta. Ono što hoću da kažem jeste da su bebe veoma povezane sa majkom u prvim godinama života ali i posle, te uporedni ili komparacioni horoskop majke i deteta je naročito važno pogledati. Beba kupi majčinu energiju kroz dodir, hranu, emocije koje majka proživljava u toku prve četiri godine njegovog života koje itekako na bebu itekako utiču.  Nije samo bitno ( ustvari to je najmanje bitno) da je dete okupano i da ima sve pogodnosti u smislu dobrog kreveca itd.  nego da je majka srećna i zadovoljna. Da ona nema brige za svoje dete. Da se ona dobro hrani i da ta hrana ima dobru vibraciju. Da je ona nežna prema bebi zato što je muž nežan prema njoj. Ona je srećna pored  svog partnera. Itd. Da se vratim na natalnu kartu i zašto ju je dobro napraviti za bebu ili dete.

Bebe i natalna karta, DA ili NE?

Samim rodjenjem dobijamo natalnu kartu i svoj životni horoskop. U tom krugu nalaze se planete koje nose sve naše potencijale i sve naše greške i izazove. Moguće probleme, promašaje, bolesti . Naše mogućnosti u ljubavi i razočarenja u emocijama. Naše poslovne predispozicije, fizičke mogućnosti ali i i ograničenja. Itd. Ali, mi smo definisani planetom koja vlada određenom oblašću ( kao što Venera vlada oblastima ljubavi, partnerstva, emocija i zadovoljstva u odnosu sa jednom osobom) njenom postavkom u natalu, te njenim aspektima, tj. odnosima sa drugim planetama.  Dakle, za sve nas je planeta Venera sinonim za ljubav – ali ako je kod nekoga natalno postavljena u znaku Vage npr. nije isto kao da je postavljena u znaku Škorpiona. To znači da energija znaka umnogome boji tu planetu. Takodje, ta planeta može imati jedan aspekt sa nekom drugom u natalnoj karti a može imati i pet aspekata ( odnosa) , pa će ta Venera npr. koja ima više odnosa sa drugim planetama dati i više emotivne ili partnerske aktivnosti nego kod nekoga gde nema aspekata ili ima samo jedan aspekt. Zato je važno da što pre spoznamo i saznamo kartu naše dece. Imaćemo širu sliku i u svesti sve mogućnosti koje su na rapsologanju  u vezi dečjih sposobnosti ali i ograničenja,  kojim sportom da se dete bavi, koja su intelektulana interesovanja a koje je područje ili oblast života gde mi kao roditelji možemo i moramo više pogurati jer im tu ide teže  itd. To znači da već unapred možemo da se pripremo ili izbegnemo pre svega trošenje energije i deteta i nas u nešto što će biti kratkog daha u njihovom životu, ali i finansijski, kao i to da ne trošimo svoje vreme u stvari koje ne mogu detetu biti od koristi.  Ono što je najbitnije jeste da majke ne budu opterećene  preteranom brigom ili strahom za decu. Mi smo odabrali naš život  pre nego što smo došli na zemlju, izabrali smo naše roditelje –a ne oni nas.  I na kraju da odgovorim na pitanje – da li je moguće namestiti najbolje vreme rođenja za bebu – odgovoriću pitanjem  – da li vi mislite da ste ga vi namestili i ako ste ga zakazali kad mislite da je dobro? Ili je mnogojača sila – sila Univerzuma htela da vi poverujete da ste vi to zakazili ili namestili. Ono šte ne treba da se desi ne desi se, a naši mali umovi ili pak naš ego misli da mi možemo da utičemo na najvažniji  veličanstveni trenutak  našeg života – trenutak kad smo udahnuli prvi udah na planeti Zemlji!

Bebe i natalna karta, DA ili NE?

Ako Vas interesuje kako izgleda budućnost vaše bebe provirite kroz moju Astro Ključaonicu

Profesionalni Astrlog Nataša Panić