VENERA U VAGI ( 29.09 – 23.10 )

Venera u Vagi ( 29.9 – 23.10 )

Ušli smo u jesen. Znak koji dominira prvim delom jeseni, Vaga, je vrlo aktuelan i aktiviran tokom oktobra. Vaga ima svog vladara među planetama, a to je Venera. Možda se ne zna, ali Venera vlada i znakom Bika i znakom Vage. To su dve različite priče ili životne razvojne faze, koje su povezane sa Venerom. Prva se odnosi na buđenje proleća, života, strasti i uživanja, putenosti i hedonizma. Druga faza, koja se vezuje sa jesenjim znakom Vage, se odnosi na smirenje emocija, balansiranje, bračni odnos, javne odnose i status u društvu. Ovo je Continue reading “VENERA U VAGI ( 29.09 – 23.10 )”

Jesen ( 23.09. 2022 )

Jesen 2022

Srećan rođendan Vage!

Ova jesen stiže 23.9 tri sata nakon ponoći. Kao i svakog puta kada Sunce kroči u znak Vage, kreće jesen i rođendani pripadnika ovog znaka. Srećni vam rođendani, drage Vage!

Ali eto ovog puta Sunce ulazi u Vagu i tamo ga čeka Merkur koji je retrogradan. Baš ovog dana, po nekom nebeskom dogovoru, Sunce  će biti u zagrljaju sa Merkurom koji će ceo dan biti na nultom stepenu Vage i već predveče promeniti znak, u Devicu, a Sunce nastaviti plovidbu kroz ovaj znak, do 23.10, kada ulazi u znak Škorpiona. Continue reading “Jesen ( 23.09. 2022 )”

RETROGRADNI MERKUR ( 10.9 – 2.10 )

Retrogradni Merkur ( 10.9 – 2.10 )

Merkur ponovo zvezda meseca. Na svim portalima, u svim vestima, ozloglašeni hod ove planete ponovo aktuelan. Top tema. Merkur kreće retro. Šta li će kome doneti ili možda uzeti, treba sada da detaljnije analiziramo. Za sve je kriv retro Merkur, možda bi bio dobar naslov za početak radne sedmice, a eto, daće nam vikend da se malo pripremimo na ono što nam donosi kada je u retrogradnom hodu – konfuznost, uspavanost, defokusiranost, nervozu, naročito u odnosima, netaktičnost, nedostatak diplomatičnosti, a onda probleme sa instalacijama, Continue reading “RETROGRADNI MERKUR ( 10.9 – 2.10 )”

VENERA U DEVICI ( 5.9 – 29.9 )

Venera u Devici ( 5.9 -29.9 )

Venera, simbol ljubavi, mira i sklada. Venera, boginja lepote, uživanja i zadovoljstva. Poznata po ljubavi sa Aresom ili Marsom koji joj je bio večiti ljubavnik. Čulna, zavodljiva, neobuzdana u strastima, bez ograničenja i blokada, Afrodita, proglašena za najlepšu onda kada je bačena jabuka razdora među boginje na kojoj je upravo to pisalo – najlepšoj. Sve to jeste primarna energija žene, devojke, ženskog principa u nama. Ali planeta Venera menja iz meseca u Continue reading “VENERA U DEVICI ( 5.9 – 29.9 )”

MARS U BLIZANCIMA ( 20.08 – 25.03.2023 )

MARS U BLIZANCIMA ( 20.8.2022 – 25.03.2023 )

 

Mars je planeta koja  na  svake dve godine, okvirno, obiđe krug oko zemlje. Ako govorimo o zodijačkom krugu, povratak  Marsa se dešava na svake dve godine, a na svaka dva meseca menja znak u kome se nalazi. Ovog puta, Mars će neobično dugo biti u jednom znaku, tačnije u znaku Blizanaca, u kome  će biti više od osam meseci, jer će ga retrogradnost uhvatiti tokom tranzita kroz ovaj znak. Od 31.10 do 12.1.2023 godine Mars će zaokrenuti svoju putanju i krneuti retrogradno a kao što vidimo, i novogodišnju noć i Novu, 2023 godinu ćemo Continue reading “MARS U BLIZANCIMA ( 20.08 – 25.03.2023 )”

VENERA U LAVU ( 11.8 – 5.09 )

Venera ulazi u znak Lava. Njeno veličanstvo će do 5. septembra biti osvetljeno najvećim reflektorima i u punom sjaju paliti i žariti gde god se nađe. Jer Venera u Lavu to najbolje zna. Neki bi rekli kraljica drame. Pa dobro, kako god, pred nama su dani kada crveni tepih prostiremo kraljici strasti, ponosa i ekstravagancije, pa zlatne šljokice kojim će biti posipana, mogu da nas malo Continue reading “VENERA U LAVU ( 11.8 – 5.09 )”

MERKUR U DEVICI ( 04.08 -26.08 )

Merkur u Devici ( 4.8 – 26.8 )

Brz Merkur. Od kada je izašao iz retrogradnosti sve je brži a  sada je u najvećoj brzini, čak će za naredna 22 dana preći jedan znak. I to baš svoj znak, onaj kojim vlada. Za situaciju na globalnom nivou to baš nije dobro, jer sve osobine koje Merkur pojačava, logično razmišljanje, objektivnu analizu, svesnost brzo će doći i proći. Ipak,  od danas pa skoro do kraja avgusta, moguće je i da se donesu neke racionalne odluke, da se sagleda sva situacija realno i objektivno, Continue reading “MERKUR U DEVICI ( 04.08 -26.08 )”

RETROGRADNI JUPITER ( 28.07 – 23.11 )

Jupiter ili Zevs po grčkoj mitologiji predstavlja najvišeg boga. Vrhovni bog, iznad njega samo sudbina, koja je jedina jača od njega. Na prestolu vlada svim prirodnim pojavama, snovima i proročanstvima,  najavljuje budućnost. On je vrhovni sudija a pored njega sedi  boginja slučaja i boginja mira.  U astrologiji Jupiter predstavlja naše više ja. Našu intuiciju, dobrotu, pravednost, veru. Continue reading “RETROGRADNI JUPITER ( 28.07 – 23.11 )”

SUNCE U LAVU ( 22.07 -23.08 )

Sunce u Lavu ( 22.07 – 23.08 )

Kada dođu najtopliji dani  u toku godine,  stižu i rođendani Lavova! Srećan rođendan, dragi Lavovi!

Idemo na analizu  ovog perioda kako za njih tako i za sve ostale znakove. Na početku može da se kaže da Lavovima koji su rođeni u prvim danima njihove nebeske vladavine ( od 22.7 do 3.8 ) ide lep period, a onima koji su rođeni u trećoj dekadi, tačnije od 10.8 ide vrlo intenzivan period, pun lekcija, napetosti i ograničenja. Continue reading “SUNCE U LAVU ( 22.07 -23.08 )”

VENERA U RAKU ( 18.07-11.08 )

Venera u Raku ( 18.07 – 11.08 )

Pozicije planeta na nebu, na dan kada Venera ulazi u znak Raka, ukazuju na dominaciju vodenog elementa u nama i oko nas. Voda – element koji povezujemo sa ženskim, intuitivnim i pasivnim principom u nama,  jer iz vode nastajemo, mi jesmo voda i život je tok, koji ide neminovno od izvora ka ušću i stapanju sa svime, voda predstavlja  element stvaranja, kreiranja i ideja. Voda su emocije, krv, suze i znoj. Pred nama nekoliko dana dana pojačanih izliva jakih Continue reading “VENERA U RAKU ( 18.07-11.08 )”

JULI 2022

Julska planetarna dešavanja

Ulazimo u mesec koji nam garantuje svakim danom sve više vreline, ali i odmora, opuštenih druženja i događaja. Šta li nam donosi ovaj sedmi mesec ove godine po pitanju planetarnih dešavanja, pitali ste. Evo detaljnije analize za svaki znak ali i uopšteno, opis situacije astroloških pozicija na nebu i šta nam ona može doneti na globalnom nivou! Continue reading “JULI 2022”

MLAD MESEC U RAKU ( 29.06 )

Mlad Mesec u Raku ( 29.06 )

Ove srede, pred izlazak Sunca u novi dan, desiće se mlad Mesec. I to u znaku Raka. Znak Raka u zodijačkom krugu predstavlja prvi vodeni, ženski znak. Vlada emocijama, porodicom i kućom. Našim domom i korenima. Četvrto polje kojim vlada Mesec u natalnoj karti predstavlja i mesto naše duše. Jupiter, planeta koju vezujemo za sreću, blagostanje, našeg anđela čuvara i više dobro je egzaltiran u ovom polju, a to znači da ova planeta najviše voli biti u ovoj zodijačkoj kući i da nam donosi najveću radost i sreću kad udje u ovu, četvrtu Continue reading “MLAD MESEC U RAKU ( 29.06 )”

VENERA U BLIZANCIMA ( 23.6 – 18.7 )

Venera u Blizancima ( 23.6 – 18.07 )

Devojke u letnjim haljinama volim…baš ovaj stih me podseća na ovaj naslov. Venera ulazi u promenljivi, vazdušni znak Blizanaca. Letnji dani pred nama, ali ima vetrića koji nas ipak još uvek malo osvežava, jer dani kada ostajemo bez daha od vrućine i od mnogo čega su tek pred nama,  kada Venera udje u Raka a posle i u Lava! Planeta ljubavi, Venera, onu koju vezujemo za čulna uživanja i Continue reading “VENERA U BLIZANCIMA ( 23.6 – 18.7 )”

PUN MESEC (14.06 )

PUN MESEC U STRELCU ( 14.06 )

 

Pun Mesec u Strelcu, 14. juna! Kao i svakog meseca i  za vreme ovog punog Meseca maksimalna plima emocija i unutrašnjih previranja a bogami i prelivanja na druge, može da nas preplavi  ovog utorka! Sreća za mnoge pripadnike znakova da je oluja prošla za vikend, kada se Venera spojila sa Uranom, ali za neke tek počinje ovim aspektom Sunca i Meseca. Kao što znamo, pun Mesec se dešava svaki put kada je u opoziciji sa Suncem, pa će kod Rakova i Lavova biti emotivnih oscilacija. Ipak, dobre promene su se desile malo pre  punog Meseca, jedna od njih je da je Merkur ušao u znak Blizanaca. Continue reading “PUN MESEC (14.06 )”