VENERA U RIBAMA ( 25.2 -21-3) PROBUDITE SIRENU U VAMA

VENERA U LJUBAVI  – PROBUDITE SIRENU U VAMA ( 25.2 -21.3)

Od 25. februara do 21. marta Venera, planeta ljubavi će biti u znaku Riba. Od ove Venere treba da učimo. Da naučimo kako jedna žena da se ponaša. Jer ona zna sve tajne zavođenja, maženja, strasnog davanja, traženja i zahtevanja ljubavi, pažnje, nežnosti. Upravo dolazi vreme za apsolutno predavanje i uživanje u svim čarima onoga što zovemo ljubavni odnos. Ako znamo tajne koja ova Venera zna.

Da, Venera je egzaltirana u ovom znaku. To znači da se ona tu veoma lepo oseća. Čak i preterano lepo, jer je ovde stavila ružičaste naočare i kroz njih gleda na ljubav, odnose, život. Ova Venera je sinonim zaljubljenosti, maštovitosti, idealizacije ljubavi i svega što nosi ovo osećanje. Ona živi u bajci i čeka princa. Živi u snovima, mašti, zamišlja kako šeta duž plaže i nailazi, eto sasvim slučajno na prekrasnog muškarca, baš onakvog kakav joj se sviđa, bez ijedne mane, idealnog. Eh, pusti snovi, rekle bi ostale Venere, naročito ona u Devici ili nekim drugim znacima, koje mnogo racionalnije gledaju na ljubavne odnose. Ali one ne odustaju, nikada, naročito kada žele da osvoje.

Ko god ima Veneru u Ribama u natalnoj karti, sigurno ima barem jedan umetnički talenat. Devojke i žene su prave umetnice, impresije mogu lako da pretoče u sliku, notu, boju. One žive za umetnost. One su umetničko delo, same po sebi. Izrazito su talentovane za sve vrste uredjivanja prostora, modu jer imaju ukus, osećaj za lepo, prirodne su estete. Sve što obuku ima smisla, sve što kažu izgleda romantično. Snenim pogledom, tihim i stidljivim nastupom sve očaraju. One su glumice, lepotice, povezane su sa mirisima, prirodom, morem, snovima i dalekim i dubokim unutrašnjim procesima.

Iznad svega one su sirene, zavodnice, jer najveći talenat leži u njihovoj laganosti i nadarenosti da opčine i zavode druge.  Ali zavode na vrlo tih, nežan, stidljiv način, pa njihova krhka pojava odmah zagolica maštu jačem polu, jer žele da ih zaštite i da se brinu za njih. I navode druge da počnu sanjariti  o njima, o nedostižnosti savršene ljubavi. One se igraju i uvek su na granici flerta ali i straha da ih neko ne uhvati u mrežu i zauvek zarobi ili izvuče na surovu obalu realnosti. Zato se sakrivaju i beže od stvarnosti i grubih životnih udaraca, od muškaraca koji nemaju osećaj za nežnost i pažnju. Odmah da se razumemo one mogu svakog da očaraju i začaraju, jer one znaju tajnu ljubavi. One imaju ključeve odaja gde se sakrivaju sve alhemijske bočice i lako barataju čarima i činima, niko nije imun na njih!

A najveće znanje koje imaju o ljubavi je da je ljubav tiha. Da se niko ne osvaja napadnošću i silom.  One znaju da budu tihe i nežne ali istrajne u svojoj želji da budu sa svojim muškarcem i uvek u tome i uspeju. Kada žele.

E drage moje devojke, kćerke, žene, majke i ljubavnice, od 25.februara dolazi vreme tihovanja i mudrovanja. Sve iz vode nastaje, a kada je planeta ljubavi u poslednjem vodenom znaku, sve se već nazire ali ne otkriva, sve je tajna ali vama nije,  jer već znate kojim putem do srca onoga idealnog. Sada je vreme da osvajate. I uvek sa onom mudrom rečenicom koju je sigurno neka lepa žena sa Venerom u Ribama i smislila – Nikad ne možete biti previše edukovani i previše obučeni !

Ono što privlači pozornost suprotnog pola na ženi je njena krhkost, nežnost, stidljivost ali i obazrivost u davanju svog tela, duše i ljubavi. Zapamtite da muškarci treba da se izbore za nju kod vas. Tako i krenite u osvajanje!

Sunce u Ribama ( 18.2 -20.3) Srećan Rođendan drage Ribe!!!

18 . februara 2021. godine Sunce ulazi u znak Riba. Kreću rođendani pripadnika poslednjeg znaka zodijaka. Srećan vam rođendan drage Ribice!

Poslednji mesec dana, pred ulazak u Novu astrološku godinu, tačnije pred buđenje novog prirodnog ciklusa planete Zemlje, uvek se osećamo nekako čudno i nedefinisano. I vremenske prilike nas podržavaju u tom stanju. Nekada pada sneg, a sutra je već kiša i bljuzgavo vreme, pa onda blatnjavo, pa Sunce i tako sve dok najedared ta vatrena lopta koja znači život ne zagreje svom silinom i  nastavi da jače sija iz dana u dan. Već tada osećamo da smo ušli u proleće a Sunce kroz zodijak prešlo u znak Ovna. I tada smo srećniji, živahniji, energičniji. Spremniji na nove akcije, jasnije nam u glavi gde ćemo i šta želimo. Upravljamo našu energiju i fokus na jednu tačku, na konkretnu akciju.

Dok Sunce tranzitira kroz znak Riba ( 18.2 – 20.3), poslednji znak zodijaka, a koji se odnosi na psihičke procese, podsvesni deo nas ali i na završetke bilo kojih ciklusa, možemo biti nejasni sami sebi, konfuzni, emotivniji nego inače, nerazumljivi, uplašeni. Ako želimo da uporedimo ovaj godišnji period sa ostalima, možemo ga opisati kao period kad već imamo neke ideje ali još nismo sigurni u kojem pravcu da krenemo, šta je početak i teško je zapravo pronaći početak, jer Ribe znaju da je sve krug, da riba ribi grize rep i da ne postoji kraj, pa samim tim ni početak. Pripadnicima ovog znaka je teško odvojiti nešto od nečega. Jer sve je voda zapravo, jer svi okeani, mora i sve vode u kojima one plivaju su povezane i Ribe lako prelaze iz jednog okeana u drugi. Oni ne poznaju granice, za njih je sve jedno. Teško im je napraviti definiciju, konkretizaciju nečega, analizu ili ići korak po korak do nekog ostvarenja, jer je u njihovim glavama sve već povezano, oni imaju holistički princip gledanja na stvari i često zbog toga imaju česte situacije nerazumevanja sa drugim. Voda je, kao i Sunce, potrebna za život. Zato je vreme pred nama period kad se baca seme onoga što želimo da nikne, u vodu. Jer iz vode nastaje život. Sunce dolazi posle, da daruje energiju semenu koje se razvija.  Bačeno seme se ne vidi  u ovom periodu. Bačeno je u vodu, blato, zemlju koja je pod snegom ili bljuzgavicom. Iz haosa nastaje red. Jer kako bi znali šta je red ako nema haosa. Haos u glavama pripadnika ovog znaka opisuje ceo kosmos u njima, sve osobine ostalih znakova koje su se slile u njihov poslednji. Sve želje, ideje, misli sad trebaju da se provare, isfiltriraju, da bi ušle u konkretizaciju, kad Sunce krene u znak Ovna.

Zato ovaj znak upravlja našom podsvesti. Pripadnici znaka Riba su vrlo intuitivni i više kroz snove, simbole i znake, kroz osećaj u stomaku ili uvide u sebi, donose zaključke i vode se nepogrešivošću svojih unutrašnjih impresija, utisaka, unutrašnjeg znanja, koje je teško dokučivo gotovo većini drugih znakova a koje samo oni znaju protumačiti  a koje ih vodi do rešenja, zaključaka, odgovora, bez puno reči, bez drame i teških dijaloga.

Vrlo su osetljivi na druge ljude i njihove energije. Često su vidoviti, unapred mogu da osete nevolje, ali i sve druge događaje. Mogu da budu uplašeni, jer znaju da je svet oko nas samo Maya, da ništa nije stvarno toliko da ne može da se promeni. Da je ceo život satkan od promena. Lako se menjaju zbog drugih, uklapaju u odnosima, vrlo su prilagodljivi, fleksibilni i dok su oni rukovođeni svojim unutrašnjim verovanjem da treba da budu gde jesu, neće puno obraćati pažnje na sitnice i ulaziti duboko u ozbiljne  dogovore, nego prepustiti drugima da vode ozbiljne poslove, teške teme znajući da je sve dobro dok imaju osećaj da je dobro, tačnije dok veruju drugima. I onda, dođemo do zaključka, da naša vera, naš podsvesni deo, naše unutrašnje biće koje je satkano od osećaja, utisaka, impresija snova, kroz blato i sneg februarskih dana, stvara i kreira ono što će se desiti ispred nas. Šta je to što će se konkretizovati I realizovati, dok Sunce prži , šta je to čemu ćemo dopustiti da prođe kroz filter zvani podsvest da iznikne, da se pojavi i naraste. Sada je vreme sejanja i iako je sve konfuzno, sve je i moguće, jer ništa nije rečeno, pokrenuto, nego se samo sve nazire, naslućuje, izranja, sporo i apstraktno. To što treba da iznikne a šta ne, sada se filtrira.

Ono što se ne vidi upravlja nama. Ono što je unutra kreira ono što je vani. Šta mislite to vam se desi. U šta verujete to ćete i prizvati. I sve kreće od trenutka kad imate nameru da bacite seme, za koje verujete da će dati plod koji želite da iznikne. Pazite šta mislite, kakve emocije gajite u sebi. Kojeg vuka hranite u sebi. Jer vrlo brzo, kad Sunce počne jače da peče, kreiraće se mali plodovi vaših misli, ideja, želja i vašeg verovanja. A zatim i ljudi i događaji koje ste prizvali da se sve realizuje. Mislite o tome.

Drage Ribe, spavajte, kreirajte, maštajte, uživajte, jer na samom početku vaših rođendana, Venera, planeta ljubavi će ući u vaš znak i podržavati vas u vašim željama i vašoj veri, jer kad se udruži želja i ljubav samo slatki plodovi izrastaju. Drage Ribe, vi itekako znate da jedino ljubav može spasiti svet. Jedino ljubav može sve da pobedi.

Saturn kvadrat Uran 17.2.2021, LEKCIJE PROŠLOSTI ISPRED NAS

Stiže nam aspekt između dve daleke planete. Ko ne zna šta to može da znači, ako napišem da  je u prošloj godini bilo pet konjukcija između dalekih planeta, može biti odmah jasnije. Ovog puta, 17. februara egzaktno, desiće se kvadrat između Saturna i Urana. Aspekti između dalekih planeta su retki na nebu, ali kad se dogode donose velike promene na globalnom, svetskom nivou. Ovog puta Saturn, planeta koja se odnosi na ograničenje, konzervatizam i pravila, te svaku krutost u smislu odbijanja bilo kakvih promena koje su neophodne za razvoj društva, ekonomije i pojedinca i Uran, planeta koja donosi potrebu za oslobođenjem, anarhijom, rušenjem starog, revolucijom, će praviti između Continue reading “Saturn kvadrat Uran 17.2.2021, LEKCIJE PROŠLOSTI ISPRED NAS”

MLAD MESEC U VODOLIJI – POSEJTE NAMERU!

Mlad Mesec u Vodoliji

Kad krene Mlad Mesec iz nekog znaka, on pokreće energiju tog znaka, na kolektivnom nivou diže prašinu, podgrejava atmosferu i  pojačava energiju koju poseduje taj znak. E pa da, opet Vodolija aktiviran. Čak šest planeta dok Mesec bude u zagrljaju sa Suncem u ovom znaku, 11 i 12. februara.

Svi već znamo šta ovaj znak predstavlja. Ali hajdemo malo dublje da Continue reading “MLAD MESEC U VODOLIJI – POSEJTE NAMERU!”

STELIJUM PLANETA U VODOLIJI – FEBRUAR 2021.

Dugo nije bilo ovoliko plenata skupljenih u jednom znaku, tačnije u Vodoliji, kao ove sedmice. Mlad Mesec, koji će krenuti svoj novi ciklus iz ovog znaka 11.2 zapravo aktivira ovaj stelijum ( stelijum je reč koja označava puno planeta jedne do drugih u jednom znaku). Rekordnih šest planeta u znaku Vodolije nije bilo još od februara 62 godine.  Fokus energije planeta koje su spojeni  na jednom mestu jača upravo energiju znaka i  aktivira osobine znaka kroz koje prolaze. Continue reading “STELIJUM PLANETA U VODOLIJI – FEBRUAR 2021.”

Venera u Vodoliji ( 1.2 – 25.2)

 

Venera je planeta koja utiče na naše ponašanje, emocije i odnose. Kada ona menja znak, atmosfera među ljudima i u odnosima se takođe menja. Njenu energiju povezujemo sa  našim emotivnim delom, pa nekad ni sami ne možemo objasniti promenu u odnosu prema nekome ili nalete neke tuge, radosti, strasti. Odjednom drugačije gledamo na nekoga, jer iskra strasti  za tren obuzme naše telo, misli i želje. Sve je drugačije u nama,  iako se oko nas nije ništa promenilo. Ova planeta je veoma važna za nas zemljane, jer njena energija u nama budi ljubav. Ljubav, zadovoljstvo, sreću, strast, uživanje, hedonizam, senzualnost, nežnost, poljubac, zaljubljenost, flert, uživanje …sve u nama Venera pokreće, a tren kad dolazi do promena u nama je povezan sa promenom znaka ove vladarke ljubavi i emotivnog zadovoljstva. Od 1. februara menja se atmosfera u Continue reading “Venera u Vodoliji ( 1.2 – 25.2)”

Retrogradni Merkur ( 30.1 – 21.2 )

Sve ide po planu dok ovaj nestašni Hermes ( Merkur, najmlađi Bog na Olimpu) ne krene unazad. Onda se svi konci pomrse. Niko se ne razume, svi kasnimo, gubimo ključeve, novčanike, budemo opljačkani a što se tiče intelekta i posla – tu sve ide naopako. Ako idete u administrativne službe, da se bavite papirima, bankama i potpisivanjima, ništa na dobro ne može izaći, jer ćete morati barem iz dva puta ići po iste ili obavljati sve ponovo. Ili će pasti sistem ( što se meni najviše puta desilo, kad sam išla u poštu, banku ili opštinu, po vizu ), pokvariće se štampač, nestaće struje, nedostajaće ne jedan papir, nego više njih, Continue reading “Retrogradni Merkur ( 30.1 – 21.2 )”

VENERA KONJUKCIJA PLUTON – VREME FATALNIH SUSRETA

Venera konjukcija Pluton

E, dragi moji, dešava se ljubav na prvi pogled. Dešavaju se fatalni susreti, strast pa ljubav, sve u jednom trenutku. U jednom pogledu koji se zove prepoznavanje. Obostrano.

U astrologiji, šta drugo nego aspekt Venere sa Plutonom označava ovu ljubavnu priču. Vreme  ispred nas svedočiće tome, jer od 26. do 30.1 , a egzaktno 28. januara u znaku Jarca desiće se  konjukcija ove dve planete na nebu.

U natalnoj karti, ukoliko se nađu ove dve planete u dobrom aspektu, osoba će doživeti ovo prepoznavanje, sa svojim emotivnim partnerom a gotovo uvek ostaju zajedno, dok ih smrt ne rastavi. Pluton je planeta koja vlada smrću, zato i ovu rečenicu koja se često koristi u završetku bajki, koristim da bi se lakše prenela jačina i dubina ovih emocija. A zapravo smrt ih ne rastavlja. Jer ova ljubav traje već duže vekova, već nekoliko života. Naravno da osobe to ne znaju, ali mogu, na osnovu siline prepoznavanja duše koju kroz pogled i kontakt očima, dodirnu i osete u trenutku upoznavanja. Svi imaju istu rečenicu u tom trenutku u glavi – to je to. Tebe čekam. Nikoga drugog. Ništa mi drugo ne treba do kraja života. Kako to znaju, ni sami sebi ne mogu objasniti, ali ovakav fleš mogu jedino da osete oni koji su imali prošloživotne ljubavi sa istim partnerom. Svi karmički ljubavnici, partneri i intenzivne ljubavi, u ovom životu se na taj način prepoznaju. Prepoznaju se odmah i oboje znaju da je taj trenutak fatalan za njih i da su ga zapravo čekali ceo život.

Skladni odnosi ove dve planete u horoskopu ( sekstil, trigon  i konjukcija) traže od osobe, na nesvesnom nivou, da se čeka jedna jedina osoba i često nakon dužeg bivstvovanja  u ovom životu, osoba sreće tu svoju prošloživotnu ljubav. Kao da su se zarekli u prošlom životu da se opet sretnu, da opet žive zajedno i da nastavljaju svoj ljubavni odnos, iz života u život. Jer jedno bez drugog ne mogu. Ne mogu se sakriti jedno od drugog, pa makar bili na poptuno različitim krajevima sveta ( što se često i dešava u ovom životu).

Osećaj da nekoga znamo i čak u razgovoru sa tom osobom kao da imamo sećanja ili deja vu, da smo nekad pričali i vodili sličan razgovor, znači da smo zaista nekad i bili u sličnoj vezi sa tom osobom u prošlim životima. Ne mora da to bude uvek emotivno – partnerska veza u pitanju. To mogu biti naši prijatelji sa kojima se dobro razumemo i bez puno reči komuniciramo, znamo šta druga osoba misli, šta će reći bez mnogo komunikacije. Često takve karmičke veze imamo sa našim roditeljima, decom, sestrom i braćom, koji su nam bili bliski porodični članovi i u prošlom životu.

Ali ova veza između ljubavnika, ova veza između Venere i Plutona je mnogo dublja. Mi smo se zarekli drugoj osobi da ćemo je čekati u sledećem životu, mi smo verovali, dok je ona druga umirala da ćemo se ponovo sresti, pa smo rekli da smrt ne postoji i ne možemo reći dok nas smrt ne rastavi, nego do sledećeg viđanja i prepoznavanja. Smrt našoj ljubavi ne može ništa – na to su se zarekli ovi ljubavnici. I zato su, silinom namere, želje i fatalne ljubavi i strasti koju su svakodnevno živeli, dobili ono što su hteli. Istu ljubav i strast da ponovo žive.

U indijskom horoskopu postoji nešto što se zove Atma Karaka – a to je poslednja želja ( misao, potreba) umirućeg koju nosi u sledeći život kao želju da mu se ispuni.  Ovo dvoje ljubavnika imali su samo jednu i istu želju, da se ponovo sretnu i nastave svoju ljubavnu priču tamo gde su stali u prošlom životu. I ne može im niko ništa. Ni smrt.

Venera ide znakom Jarca, u susret Plutonu i dani pred nama su takvi. Fatalni susreti su pred nama. Kao što Persefona nije mogla pobeći Hadu, što zapravo ove dve planete predstavljaju u grčkoj mitologiji, a njihova mitska priča i ovo potvrđuje, tako ni jedna druga ne može pobeći od svoje sudbine, koju je nekad davno odabrala. Zato svi koji imaju ovu postavku u natalnoj kartu idu u trenutak života koji su zacrtali još u prošlom životu. Uživajte u trenucima prepoznavanja. Najveća ljubav je ta, koja je izvan vremena, kojoj nijedna okolnost ne može stati na put, koja je jača od svega. A da bi bilo šta bilo jače od svega mora se vanvremenskom silinom želeti. Ne odustajati. Svi vi, koji imate ove planete povezane, znate da vreme ne postoji. Postoji samo vaša ljubav. Da od trenutka prepoznavanja kreće vreme ovog života.

I da sve to potvrđuju, dve planete će se spojiti baš u Jarcu, znaku koji nosi simboliku postojanosti, kamena i sigurnosti, a sabijski simbol za ovaj stepen predstavljen je vilenjakom koji se kupa u izmaglici vodopada…uronite u dane pred kojima smo kao u bajku, jer  magična i nemoguća dešavanja nam  se zapravo i stalno se dešavaju…samo ih ne gledamo očima prepoznavanja…barem ovih dana osetite veličanstvenost  u jačini osećanja koja mogu da poremete svakidašnja uverenja,  kao što smo uvereni da smrt može nekoga rastaviti!

SREĆAN ROĐENDAN DRAGE VODOLIJE!!!!

Srećan rođendan drage Vodolije!

19.1 u večernjim časovima, Sunce na nebu će ući u znak Vodolije, pa od tog trenutka kreću rođendani pripadnika ovog znaka. Sve do 18. februara, dok Sunce ne uđe u novi znak, poslednji znak zodijaka – Ribe, Vodolije će biti u fokusu našeg interesovanja. Ovo jeste godina kada će prelaskom dve planete Jupitera i Saturna u Vodoliju, biti  intenzivirani događaji i dešavanja koja su u simbolici tog znaka i pokrenuti pripadnike ovog znaka ( ali i ljude koji imaju ovaj podznak i Mesec u ovom znaku u natalnoj karti ) da u svom ličnom životu mnogo toga poredaju. Što, kao što znamo,  za sve njih može biti teško.

Saturn je planeta koja traži uspostavljanje sistema i reda ali i ograničenje slobode, u vidu uozbiljavanja i većih odgovornosti koje mogu da im se pojave u životu preko posla, zdravlja ili pak u ljubavnoj sferi života. Ova planeta – Saturn pozanti učitelj i mučitelj, u znaku Vodolije će biti dve godine i nešto više, pa je važno da Vodolije uspostave upravo u onim oblastima života koji su već na neki način aktivirani, red i disciplinu milom, tj. u skladu sa događajima koji su već i krenuli,  da im se ne  desi da nakon dve godine odbijanja promena, budu morali uraditi neophodne promene na kraju ovog prolaska, jer Saturn ne prašta, ne posustaje i ne može se pobediti ni na koji način osim prihvatanjem i poštovanjem njegovih lekcija koje svima jednom postavi u životu. Za Vodolije su došle te lekcije. Ne moraju one biti negativne. Naprotiv. I Jupiter je ušao u ovaj znak,  a kako je Jupiter sinonim za sreću i blagostanje, širenje i ekspanziju svega što je aktivirano ( a vama drage Vodolije aktivira lično vas ali i kuću kojom vlada u natalnoj karti, pa u zavisnosti od toga šta ste u podznaku treba izračunati u koju kuću vam je ušao!) ovo može biti vrlo dobra i plodonosna godina. Ovo npr. može da znači da ćete se venčati i ući u ozbiljnije vode nekog odnosa ( Saturn ograničenje slobode i uozbiljavanje a Jupiter donosi sreću zbog toga!), dobijanje deteta, dobijanje ozbiljnijeg i odgovornijeg posla i statusa na poslu ( šef, direktor) itd.

E sada, dok budu vaši rođendani drage Vodolije, desiće se, da ne bude sve tako jednostavno, fenomen na nebu zvani retoradan Merkur  i to od 30.1 do 21.2. U tom periodu dakle, Merkur kreće unazad upravo kroz vaš znak, pa će to pokrenuti dosta nedoumica, vraćanje na stare obrasce ili stare, neraščišćene veze ali i na ponavljanje lekcija. Kao što vidite, pored Sunca, Jupitera i Saturna, u igri će biti i Merkur koji ide unazad tokom cele retrogradnosti kroz vaš  znak, a već 1.2, da začini i u igru unese i emotivni i dramatični momenat, Venera ulazi u vaš znak. Venera će, doduše vrlo brzo proleteti kroz Vodoliju, ali dovoljno da uzburka emocije, da sve digne na dramatičniji nivo, pa dešavanja koja vam slede, ne samo da će biti životno važna i ozbiljna, nego će uvesti mentalnu i intelektualnu borbu kroz Merkurovo kretanje unazad i preispitivanje da li su ti koraci dobri, da li su ispravni i  da li se ovo isto sve dešavalo kao i nekad i da li ćete povno pogrešiti. Dok bude trajala agonija  sličnih razmišljanja, Venera će dodatno raspirivati emocije, pa razum neće moći videti pravo rešenje, a Venera će u igru uvesti ljubavne teme, pa i emotivno mučenje. Neće biti uopšte dosadno, pa i svima nama, drugim pripadnicima znakova, dok budemo razmišljali o bivšim partnerima, o prijateljskim ljubavima i kako uspostaviti mentalnu stabilnost u emotivnom delu i izbalansirati sve emocije prema drugovima, kolegama, društvu.

Mlad Mesec u Jarcu ( 13.1.2021)

Mlad Mesec  ovog januara kreće iz znaka Jarca, 13.1 u ranim jutarnjim časovima. Svakog meseca Mlad Mesec započinje novi ciklus te od tada pratimo njegove faze rasta i opadanja. Svakih 28 dana  Mesec napravi krug, pa kompletnu fazu njegovog kretanja oko Zemlje zovemo  lunarni ciklus.

Ovaj Mlad Mesec je vrlo interesantan u svakom smislu jer  astrološki ukazuje na vrlo izazovne dane pred nama ali i do narednog Mladog Meseca koji će biti u znaku Vodolije dešavaće se vrlo teški aspekti između planeta koje nisu dobroćudne.  Mlad Mesec iz ozbiljnog znaka Jarca ovog puta  donosi i ozbiljna suočavanja i dešavanja koja nas mogu zabrinuti. U igri će biti Mars, Saturn, Uran ali i Pluton, koji će se već tokom egzaktnog Mladog Meseca  aktivirati jer se nalazi u Jarcu i vrlo blizu stepena na kome se dešava  ovaj fenomen. Mesec, Sunce i Pluton u konjukciji na nebu ne ukazuju na dobro, jer da nismo u globalno teškoj situaciji, ovu nebesku sliku  bi mogli prevesti kao podršku planeta  za transformaciju i  regeneraciju tela i  energije kojom nas  Mlad Mesec zasipa ali i traži da ih pokrenemo u sebi. Ali baš tog dana,  dok Mesec bude kretao u novi lunarni ciklus,  dešava se vrlo težak aspekt između dve muške planete, pa događaji koji mogu da se dese na globalnom planu mogu i dalje da nas šokiraju, traumatizuju, unose nam strah i blokiraju nas, koče i unose paniku u obični život koji smo vodili. Mars će biti, što dodatno pojačava simboliku nekog čudnog dešavanja u prirodi,  na stepenu koji se odnosi na planetu Zemlju, pa ovo može doneti i elementarne nepogode, a da se neće završiti samo na jednom događaju,  jer Mars kreće za nekoliko dana ka Uranu ( revolucija) , govori pokrenuta lavina i drugih aspekata na nebu, pa potrese u svakom smislu možemo očekivati ( i zemljotrese), nemire u socijanom, revolt i buđenje ljudske osnovne potrebe za slobodom, koja se goropadno pokreće i  širi u svim pravcima i sferama života. Jarac je znak koji nas koči i ograničava, a ako govorimo na širem planu to su država, sistem i zakoni i njihova pravila koja nas uobličavaju, tačnije kontrolišu. Tako smo se  svi sigurno i osećali dok su Saturn i Jupiter prošle godine tranzitirali kroz ovaj znak. Moramo se podsetiti da su sad ove dve planete ušle u znak Vodolije, što svakako menja i način kako ljudi reaguju na svetske događaje. Ekonomski potresi, socijalne promene, nezadovoljstvo i bunt, veća potreba za slobodom kida lance ograničenosti po svim pitanjima, upravo od ovog Mladog Meseca. Venera u Jarcu, Merkur u Vodoliji tokom ovih dana, potpiruju i polarizuju dve zaraćene strane.  Negde tamo izvan naše sfere interesovanja ali i znanja, pa i dostupnosti  našoj svesti,  besni veliki  informacioni rat a ispod njega i mnogi drugi ( ratovi se uvek vode zbog novca, pohlepe i moći) . Za nas nevidljivi rat  se dešava upravo sad i  donose se važne odluke za sve ljude. Hajde da se i mi uključimo i učestvujemo u donošenju ispravnih odluka, jer mi smo  stanovnici ove planete i mi smo ti  koji isto tako kreiraju budućnost u sadašnjem trenutku. I mi smo ti koji treba da se pitaju.  Hajde da se zapitamo kako i za koga  se borimo i ko koristi našu energiju u svoje svrhe i za cilj koji oni žele da ostvare. Ja ću vam reći da sam za one koji čuvaju našu ljudsku autentičnost, prirodu stvari, zdravu logiku. Ja sam za čoveka.  Logičkim razmišljanjem i svesnošću o povezanosti svega sa svime i ogromnoj snazi čoveka u korelaciji sa prirodom, zapitajmo  se kako možemo delovati iz svog domena da podržimo one koji su na  ispravnoj strani ( na strani prirode, logičkim razmišljanjima i humanizma ) ali i da osvestimo da naše misli i emocije koriste drugi, naročito ako imaju loše namere.

Budite svoji, ne dozvolite da manipulišu vama. Budite svesni.

VENERA U JARCU – VREME KONKRETNIH LJUBAVI ( OČI U OČI, DOK SE VREME NE RASTOČI)

VENERA U JARCU – VREME KONKRETNIH LJUBAVI

Oči u oči, dok se vreme ne rastoči ( Hodorovski) !

Hajdemo malo pričati o Veneri. Ona evo uskoro ulazi u znak Jarca i česta pitanja oko ove kombinacije dolaze od mnogih. Šta ona donosi svojom promenom na nebu, za nas, pitamo se?

Venera je, kako svi znamo, planeta koja je simbol ljubavi, pre svega ljubavnih odnosa. Ona nosi energiju zadovoljstva, uživanja, flertovanja, seksualnih odnosa, ljubavnog zanosa i strasti. Venera vlada znakom Bika i znakom Vage, pa zato ona ima i dve uloge u našem životu ( jer u horoskopu samo dve su ženske planete – Mesec i Venera), te Veneru u Biku upravo vežemo za taj hedonistički momenat ( zabavljanja i uživanjima u vezama koje nisu bračne i ozbiljne) a Veneru u Vagi vezujemo za bračne odnose, ozbiljne i odgovorne uloge, kao što je izlaženje u javnost, prezentaciju ženskog prinicipa u odnosu koji je društveno prihvaćen, bračnu vezu. Kako u zodijaku ide prvo znak Bika, Venerin princip sa kojim je ona povezana u ovom znaku se prvi i aktivira ( ona vlada i hormonima u organizmu) pa u mladjim danima lakše ulazimo u veze, seksulne odnose, uživamo i osećamo mnogo strasnije sve što nam se dešava na ljubavnom planu.  Prirodna težnja svake Venere ( devojke) je da ide ka znaku Vage ( jer prirodno ide ka njoj u zodijaku iz druge kuće kuće BIka ide dalje – ka sedmoj – kojom vlada znak Vage) te da bude društveno prihvaćena ( može biti izražena potreba da se prihvati kao  jednaka u društvu sa drugima, pa i na poslovnom planu, da bude u javnosti i priznata). Ipak Venera ide u sedmu  kuću, koja je njena kuća kojom vlada, a to je kuća odnosa i braka.  Naravno da postoje mnoge druge  pozicije Venere i aspekti u natalnoj karti u trenutku kad smo rođeni, koji će odrediti naš lični put i naše aspiracije, odnose i pokazati  način kako se zadovoljamo. Bitno je da znamo, da upoznamo želje naše Venere i da je ne kočimo, nego da je usmerimo ( ukoliko je naša natalna Venera zakočena često se dešavaju hormonalni disbalansi i svi ostali zdravstveni problem sa žlezdama sa unutrašnjim lučenjem, genitalijama, problem sa rađanjem itd).

Sad na nebu Venera prelazi u znak Jarca. Kakva je to Venera, pitamo se i kakva je njena struktura.

Bitno je da se objasni da Venera ne može da se puno odvoji od Sunca . Dakle, svi koji su rođeni u zimske mesece, najverovatnije imaju Veneru u Jarcu (  ona se najviše može odvojiti 42 stepena od Sunca), pa ljudi koji su rođeni u znaku Strelca, Jarca, Vodolije i Ribe, mogu imati Veneru u Jarcu. Dakle, ona je stalno tu negde oko Sunca, te sa njim može u natalnoj karti praviti samo aspekt konjukcije ( da su blizu jedno drugog do 10 stepeni). Sunce i Venera su vrlo povezani, pa kad kažemo ljubav uvek se to odnosi na život, radost, toplotu i sreću. Venera u Jarcu ( koji je ženski, zemljani znak) izgleda dosta hladna, jer se dakle vezuje za zimski period. Ona ne pokazuje svoje strasti, kao recimo u Biku. Njena osnovna emocija je brižnost. I zbog ozbiljnosti sa kojom je povezana znakom Jarca, ona izgleda strogo, previše odgovorno. Na fizičkom planu, žene( devojke) koje imaju ovu Veneru su mršavije, koščatije, ozbiljnog lica, stegnutih usana. Za razliku od Venere u Biku, koja je mnogo putenija, raskošnija i punačka ( od uživanja) sa izrazitom ženskom figurom ( gde su ženski atributi vidni) kod Venere u Jarcu, nikada ne možete videti obline, niti će ona isturati u prvi plan iste. Prefinjene, dugih mišića i izduženog torza, njihovo telo je izvajano za balet.  Vrlo su ambiciozne, istančanog ukusa, svedenih linija, savršenih krojeva haljina ( mala crna haljina!). Vrlo su jednostavne, poznate po  crno- beloj kombinaciji, minimalizmu,  one su vrlo upućene u modu, sklone su vajarstvu i arhitekturi, ali  i učenju istorije umetnosti i klasici. Uporne su, tvrdoglave i uglavnom dobiju sve što zažele, u vremenu. Jer njihov veliki adut je da su strpljive – znaju čekati i biti verne kao nijedna druga Venera. Vreme je na njihovoj strani, pa uglavnom ove žene u drugoj polovini života počinju izgledati mladje ( naročito ako ih Saturn u natalnoj akrti u tome podržava). Njihova preterana briga za najbliže i porodicu može biti opterećavajuća,  jer njihova ljubav je takva da su potpuno posvećene i fanatično lojalne svima ko su joj važni ( malobrojni). Ipak, često imaju veliku porodicu, jer u svojoj genetici imaju dosta žena i majki, koje su bili preozbiljne, udavale se rano, dobijale decu u teškim uslovima života, egzistencijalno I socijalno ugrožene, pa često i preterano radile I takvi genetski obrasci su usađeni u kod ove žene, još dok je bila mlada. Često se kaže za ovu ženu da je ledena kraljica. Ona ne pokazuje svoje emocije, nikad ne znate sa njom šta misli o vama i da li nešto oseća za vas. Izgleda hladna, ali njena hladnoća ide iz nesvesne potrebe da se odbrani od teških emocija, koje su njene pretkinje osetile u svojim životima. Nije naučena da pokazuje osećanja, ali može biti vrlo strastvena, naročito ukoliko ima vatrenih elemenata iz drugih pozicija planeta. 8. januara evo ide nam ovaj tranzit. Do 1.2 do kada Venera ide kroz ovaj znak i relativno brzo prolazi Jarca, će promeniti znak u Vodoliju, ona će doživeti Mlad Mesec u Jarcu ( 12 i 13.1 će Mesec takodje biti u znaku Jarca) i konjukciju sa Plutonom ( 28 i 29.1) . Ali pre svega, čim uđe u znak Jarca napraviće prelepi trigon sa Marsom ( 9.1) koji nagoveštava neke susrete i nova dešavanja u njenom ljubavnom životu, a sa kime drugim nego sa njenim ljubavnikom! Ovo je susret, lep razgovor ali i hemijski klik između dvoje ljudi, a koji ide u strastveni zagrljaj, romantičnu vezu, ljubavno spajanje dvojih ljudi u letnje dane ove godine ( tokom jula ove dve planete će biti u konjukciji u Lavu).

Venera će napraviti i konjukciju sa Plutonom, dok bude u Jarcu. I to je vrlo važan, fatalan susret ili trenutak kad Venera na unutrašnjem, nesvesnom nivou polako spoznaje emocije, važnost nekih događaja koja su moguća u ovim danima ( 28.1 i 29.1).

Evo drage devojke, pratite šta vam se dešava unutar vas, prema kome vam idu misli i   ko vam zaokuplja pažnju, jer Venera u Jarcu uvek aktivira potrebu za materijalizacijom i konkretizacijom odnosa. Na kraju krajeva, Jarac je ženski, zemljani znak koji traži konkretizaciju i potrebu da se dožive i prožive emocije kroz intenzivan odnos sa nekim muškarcem – bez obzira da li je on u vašoj karti Sunce, Pluton ili Mars! Realizacija upravo kreće, od 8.1. Uživajte!

Mars u Biku – Vežite se, slećemo! ( 6.1- 4.3.2021)

Velika promena na nebu ! Mars 6.1 izlazi iz znaka Ovna i ulazi u znak Bika, u kojem će se zadržati do 4.3.2021.

Moramo osetiti veliku energetsku promenu od tada, jer je Mars, relativno brza planeta ( ide dva meseca kroz jedan znak) ovog puta bio čak čest meseci u znaku Ovna (  jer ga je uhvatio retrogradan hod kroz ovaj znak) i nakon pola godine  menja znak! Continue reading “Mars u Biku – Vežite se, slećemo! ( 6.1- 4.3.2021)”

SREĆNA NOVA 2021. GODINA !!!!

Nova godina je pred vratima. Šta da očekujemo u  ovoj, dugo očekivanoj Novoj godini, kako su nam zvezde naklonjene, pitamo se. 

Sigurno je da je krenuo novi ciklus razvoja, kako na ličnom tako i na globalnom planu.  Vodolijama donose promene na ličnom planu, Strelčevima i Ribama daleka putovanja ali i tajne veze. Ovnovima idu promene i dalje u poslovnom domenu, ali i Devicama, koje moraju da prate retrogradni hod Merkura i da paze kad započinju nove poslove. Bikovi, Lavovi i Škorpioni imaju dosta izazovniju godinu nego prošle godine, najviše po pitanju doma i porodice ali i emotivnih odnosa, dok Vage i Jarčevi mogu napokon da odahnu, jer teške lekcije i velike odluke su iza njih. Blizancima ide vrlo interesantna i pozitivna u svakom smislu godina, pa će čak i dva pomračenja Sunca i Meseca da se dese u njihovom znaku, što donosi velike, takoreći životne promene. Rakovi mogu da odahnu, pa će i njima da krene na bolje, ali moraju da se pokrenu i aktiviraju po važnim životnim pitanjima i odlukama a najviše da se pozabave zdravljem. 

Dosta planeta u Jarcu prošle godine doneli su nam ograničenje, strah i blokade. U Novu godinu ulazimo sa dve manje u ovom znaku, jer Jupiter i Saturn su ušli u znak Vodolije, nedavno, što znači da dolazi i do popuštanja zabrana, ali i na svetskoj pozornici to je tek uvod u veće promene u vidu novih pokreta za oslobođenjem ili borbu za veće slobode i humaniji način života. Ako govorimo o svetskim dešavanjima u ovoj godini,biće ih pa napeta situacija, naročito u ekonomskom smislu, socijalnim previranjima i sve veća podeljenost u društvu, mogu da prodube jaz u svetskoj ekonomiji, politici, u socijalnom i društvenom pogledu i to već u prva dva meseca nove godine (od 14.1 do 20.1, od 15.2 do 23.2 a zatim sredinom juna ( od 12.6 do 20.6) 

Aktivirani Strelčevi i Ribe, Vodolije 

Od   14.5 do 25.7 Jupiter na čas izlazi iz Vodolije i ulazi u znak Riba, što naročito mogu da osete, u pozitivnom smislu pripadnici znaka Strelca i Riba. Do kraja godine, tačnije dva dana pred istek 2021 godine, Jupiter će definitvno ući u znak Ribe, a do tada, tokom cele 2021 godine svi pripadnici znaka Vodolije, ali i oni koji u natalnoj karti imaju Jupitera u Vodoliji ( svakih 12 godina Jupiter ulazi u ovaj znak, pa svi koji ove godine pune 12, 24, 36, 48, 60 god imaju povratak Jupitera!) imaće podršku ove planete sreće i blagostanja. Moguća su lepa dešavanja iz oblasti ili polja u koje pada u natalnoj karti ova planeta.  

Pripadnici znaka BIKA, LAVA I ŠKORPIONA su takodje pod većim uticajem velike promene na nebu, od kada su Jupiter i Saturn ušli u znak Vodolije. Najintezivniji i napetiji period čeka Bikove, koji već duže vreme imaju velike oscilacije u mnogim oblastima  života ali radikalnije promene čekaju ih iz kuće emotivnih odnosa i partnerstva a koje ih teraju na iznenadne korake i odluke koje će i njih same iznenaditi ali napokon pokrenuti u željenom pravcu.  Lavovi će najviše osetiti promene u emotivno-partnerskom smislu, jer znak Vodolije je preko puta njih i ove planete aktiviraju njihovu kuću partnerstva. Škorpionima najviše izazova može ići iz kuće porodice, doma ili privatnog posla. Nasleđivanja, nekretnine i sve što se tiče porodičnih poslova mogu da im budu izvor najvećih izazovnih situacija ili obaveza tokom ove godine. 

OVNOVIMA i dalje napetost dolazi iz kuće posla, te  su pod stresom i  velikim transformacijama u karijeri, poslu ali i statusu ( razvodi, poslovni status itd). Ipak, lakše dišu od kada su Saturn i Jupiter napustili znak Jarca i ušli, za njih prijateljski, znak Vodolije. Pripadnici  drugog kardinalnog znaka Rakasu malo oslobođeni teških i neprijateljskih uticaja Saturna iz Jarca, ali da im dalje stoje velike promene i lekcije iz kuće partnerstva, to je sigurno, a naročito tokom godine mogu biti zdravstveno oslabljeni kad se budu dešavala pomračenja Meseca ( 26.5 i 19.11). VAGE I JARČEVI  mogu malo da odahnu, jer velike životne lekcije su ih prošle godine, pa i zadnje dve godine, može se slobodno reći opterećivale, po pitanju njihovog sopstvenog ličnog života, statusa, unutrašnjih osvešćenja i razvoja, koje su verovatno bile bolne. 

Pripadnici znaka BLIZANACA  ali i STRELCA ove godine će biti direktno aktivirani sa dva pomračenja koje će se desiti u njihovim znacima. Ide mnogo bolji period za pripadnike ovih znakova, naročito što ih je osvežila promena Jupitera i Saturna na nebu, pa će imati podršku, naročito oko pomračenja ( u maju i junu i decembru 2021.godine) da započnu i pokrenu nove poslove, emotivne veze ili se pokrenu u novom pravcu koji je vrlo kreativan i plodonosan za njih. Pripadnici znaka DEVICE  gube podršku Saturna i Jupitera, koji su promenili znak, ali za njih to može značiti samo da moraju krenuti u  fazu prilagođavanja na novonastalu situaciju, koje im nije strano. Device i dalje imaju podršku Plutona ali i Urana, a ono što je bitno, kao i za Blizance, je da tokom godine prate hod Merkura, koji je njihov vladar horoskopa, pa da ništa i nikako ne započinju kad on ide retrogradno ( februar, juni i oktobar). 

Pripadnici znaka Vodolije su zvezdama najviše aktivirani ove godine, pa polako ali sigurno, ulaze u veliko spremanje svog života, preuzimaju vodjstvo, kreću u napade, promene, aktivno rade na svim poljima i stvaraju nove životne korake, koje podržavaju Jupiter i Saturn. Imaju sreće naročito u svim ozbiljnim i odgovornijim životnim poduhvatima ( trudnoća, venčanje, novi i ozbiljniji poslovi i poslovni poduhvati, selidba, samostalan život, odlazak u inostranstvo itd). 

Pripadnici znaka Riba će tokom perioda kad Jupiter uđe na trenutak u njihov znak, zasijati maksimalnim sjajem, pa dobar period za njih u svakom smislu mogu biti prvi letnji meseci ove godine ( juni i juli). U toku godine, najveći fokus njihovog interesovanja može biti vezan za daljine, inostranstvo, psihologiju ili rad na svom podsvesnom delu a u emotivnom smislu mogu da se dese tajne ljubavi, veze sa ljudima iz inostranstva ali i karmičke ljubavi. 

 

Konjukcija Jupitera i Saturna 21.12.2020 – Vreme promena

Velika promena na nebu se dešava u periodu pred nama. Planeta koja je vladar prostora, najveća planeta u našem solarnom sistemu, veliki benefik ili prostije rečeno planeta koja nam donosi sreću i blagostanje u život kad nam aktivira neke planete iz natalog horoskopa, Jupiter, svake godine menja znak i ulazi u novi. Ove godine 19.12 iz konzervativnog, strogog i ozbiljnog znaka Jarca, ulazi u znak Vodolije i kao što uvek ide, donosi potpunu promenu energije i fokus ove planete ka drugačijim vrednostima. Ne bi ništa toliko bilo intenzivno i interesantno jer Jupiter svake godine menja znak, da ovog puta i Saturn, Continue reading “Konjukcija Jupitera i Saturna 21.12.2020 – Vreme promena”

POMRAČENJE SUNCA ( 14.12.2020.)

Pomračenje Sunca  14.12.2020

Svaka zvezda je fizički i smrtni plašt nekog besmrtnog boga koji ga nosi. Helena Blavatsky

Teško je imati kompletnu sliku svih dešavanja oko nas odjednom. Jer smo ljudi i uglavnom gledamo linearno. Od juče do danas, od tačke A do tačke B. Teško je povezivati događaje i naći veći smisao u dešavanjima, naročito u ovoj godini. Pronaći smisao i svrhu u svemu.  Treba snaga i veličina  duha unutar nas koji može da prihvati da smo svi deo jednog većeg, neizmernog plana, koji je vrlo precizan, uz to. Kada prihvatimo da se sve dešava sa razlogom, ma koliko čudno ili slučajno da se dešava, dešava se sa nekom svrhom koju sad ne vidimo i onda prihvatamo događaje takvi kakvi jesu, jer su svi kreacije Božanskog plana ili možda bolje, inteligentnog plana u kojem svi učestvujemo,  jer nam prihvatanje daje mir, daje nam povezanost sa božanskom iskrom u nama samima. Odbacivanje smisla, negacija te povezanosti događaja koji idu ka ostvarenju nevidljivog plana je sv Continue reading “POMRAČENJE SUNCA ( 14.12.2020.)”