Obračun iz prošlosti ( Mars kavadrat Saturn) 29.9.2020

Saturn kreće direktno. Mars je i dalje retrogradan. I baš pred istek istog dana, kad Saturn kreće u svoj direktni hod, ove dve planete će se ponovo sukobiti. Kvadrat između Marsa i Saturna je dosta težak aspekt i sad se ponavlja, u vrlo kratkom roku već drugi put. Desio se već jednom, nedavno, dok je Mars išao direktnim hodom, a Saturn bio retrogradan. Čudna simbolika. Sad će se desiti isti aspekt ali ove dve planete će biti u obrnutom hodu. U utorak, 29.9. Saturn dakle kreće direktnim hodom .  Ali kako uvek pre nego što krene napred, bude stacionaran, stoji, ovaj dan može biti za mnoge težak. Kakva je to simbolika ovog dešavanja, trebalo bi je astrološki i objasniti.

http://astronatasapanic.com/2020/09/08/mars-retrogradan-10-9-15-11-2020-vreme-podmuklih-akcija/ Continue reading “Obračun iz prošlosti ( Mars kavadrat Saturn) 29.9.2020”

MARS RETROGRADAN ( 10.9 – 15.11.2020) Vreme podmuklih akcija

MARS RETROGRADAN – ( 10.9 do 15.11.2020)

 

Mars! Planeta koju bi trebalo opsivati iz raznih uglova, da bi se uopšte mogla dobiti bliža slika njegovog uticaja i  energije i  važnosti pri analizi celokupne natalne karte, jer  iako analizaranje  kreće od pozicije bližih planeta ( Sunce, Mesec, Venera)  kao i važnih tačaka horoskopa ( podznak),  pozicija Marsa i  njegovi odnosi sa drugim planetama umnogome utiču na naše ponašanje, sudbinu i  naš život.

Mars vlada znakom Ovna, prvom kućom zodijaka, iz koje kreće onaj moto  i životni stav – JA jesam, pa često pogrešno povezujemo ovu kuću sa egom i svešću, a Continue reading “MARS RETROGRADAN ( 10.9 – 15.11.2020) Vreme podmuklih akcija”

Srećan rođendan, DEVICE!!! ( 22.8 -22.9.2020)

22.8.2020 Sunce ulazi u znak Device, i kreću njihovi rođendani!

Srećan rođendan drage Device!

I ovog puta vaš vladar Merkur obećava dobru godinu za vas, jer na dan ulaska Sunca u znak Device, Merkur se nalazi pored njega, u svom sedištu i dobroj poziciji za sebe. Kao i svake godine, ulaskom Sunca u Devicu, menja se generalna atmosfera na planeti, pa fokus svih nas ide iz letne opuštenosti i uživanja u radnu atmosferu, te krećemo u učenje, rad, krećemo u svakodnevne obaveze i svako na svoje radne zadatke. I dalje je leto, ali tokom septembra planeta Zemlja je najbogatija svojim plodovima. I dalje je toplo ali nije jako Sunce, a bašte su pune svega što smo sejali i sadali u proleće. Ovaj Continue reading “Srećan rođendan, DEVICE!!! ( 22.8 -22.9.2020)”

BURE BARUTA -MARS KVADRAT PLUTON ( 13.8.2020)

Na nebu je  aktiviran  dosta težak aspekt kojim je energija  dve moćne, muške planete – Marsa i Plutona sukobljena kroz napet odnos koji formiraju egzaktno u četvrtak 13. avgusta, ali i u danima koji su pred nama.  I jeste i nije lako definisati ovaj sukob, jer u ovom vremenu u kojem smo, nažalost, postoji veliki izbor situacija na globanom nivou za koje može da se veže ovaj aspekt, pa iako njegovu osnovnu simboliku možemo lako protumačiti, na šta će konkretno Continue reading “BURE BARUTA -MARS KVADRAT PLUTON ( 13.8.2020)”

VENERA U RAKU  ( 7.8 – 6.9)  NEŽNOST JE NAJVEĆA SNAGA

 

 

Venera od 7.8 ulazi u znak Raka!!! Nakon dužeg prolaska kroz Blizance, odakle je krenula u retrogradni hod i četiri prethodna meseca išla kroz ovaj, za nju, previše intelektualan i racionalan znak, od 7.8 do 6.9 ona će prolaziti kroz ženski, plodni, emotivni i osetljivi znak Raka, pa će i generalno sve ono što  predstavlja ova planeta u našem sistemu da se menja. Continue reading “VENERA U RAKU  ( 7.8 – 6.9)  NEŽNOST JE NAJVEĆA SNAGA”

NEKA SUNCE BUDE SA NAMA ( Sunce kvadrat Uran, 2.8.2020)

U susret napetom susretu dve planete, koje su potpuno razlličite po svojim energijama i koje često donose nagle i neočekivane događaje, kako na ličnom tako i na globalnom nivou, treba se pozabaviti jednom važnom oblašću našeg života – našim zdravljem, jer često sudar ova dva giganta može da donese upravo u zdravstvenom smislu izazovne situacije. Sunce i Uran u nedelju 2.8 biće u napetom aspektu, te ovaj aspekt, naročito ko ga ima postavljenog u natalnoj karti, može da donese nagle i nepredvidive događaje u život ( nesrećne slučajeve) ali kako je Sunce primarno nosilac života i vitalnosti, a Uran planeta koja  donosi bunt i anarhiju, kida lance sa puno gneva prema svemu što je lažno, a vezujemo ga za revoluciju,  na fizičkom nivou ovaj aspekt vezujemo za srčane udare ( moždane udare, epileptične napade i sve ostale neurološke napade, kao i infarkt oka)  ali u ekstremnim slučajevima i samoubistva. U nedelju Sunce će biti u svom znaku, što znači mnogo jače i bolje postavljen nego Uran, pa i sve unutrašnje i vanj Continue reading “NEKA SUNCE BUDE SA NAMA ( Sunce kvadrat Uran, 2.8.2020)”

Sunce ulazi u Lava ( 22.7.2020) – JA SAM ONAJ KOJI JESAM

 

Sunce ulazi u znak Lava ove godine 22.7 u 10.39 min. Tog dana će i Mesec biti u znaku Lava, pa Mlad Mesec koji se zadesio u trenutku kretanja njihovih rođendana, itekako im pogoduje u pokretanju novih projekata, kako na ličnom tako i u drugim oblastima njihovog života. Pa srećan Vam rođendan dragi Lavovi! Kroz horoskop koji se prati da bi se osetila generalna atmosfera i uopšte kakva će im godina biti ( ovaj trenutak kad na nebu Sunce ulazi u Lava za Beograd!)  može da se i vidi na šta će Lavovi biti fokusirani tokom ove solarne godine ( dakle period od rođendana do sledećeg rođendana). Tog Continue reading “Sunce ulazi u Lava ( 22.7.2020) – JA SAM ONAJ KOJI JESAM”

Mlad Mesec u Raku ( 20.7.2020)

Stiže nam Mlad Mesec, ovog puta kreće svoj novi ciklus iz znaka kojim vlada – znaka Raka.
Mesec je planeta koja je najbliža nama, astrološki rečeno, ona nosi energiju i osobine svega što je povezano sa majkom, ženskim principom, nežnošću i predstavlja uvek ono što nam je najbliskije – našu porodicu iz koje smo potekli, naš dom, kuću, stan, zemlju, dušu. Mesec je zadužen za svu tečnost koja nam je u organizmu, vlada našim stomakom, jer iz njega smo potekli i iz vode smo nastali…Interesantno je što ovaj Mlad Mesec pada i u dan kojim vlada – u ponedeljak. Ponedeljak ( moonday, mondi itd. – sve strane reči za ovaj dan imaju izvor iz reči Mesec!) u našem jeziku označava dan koji ide posle nedelje a koji se vezuje za planetu Sunce ( Sunday) i muški princip. Continue reading “Mlad Mesec u Raku ( 20.7.2020)”

POMRAČENJE MESECA ( 5.07 ) BUĐENJE DUHOVA PROŠLOSTI – SEĆANJE SE VRAĆA

Na nebu uvek neka dešavanja. Planete se kreću i aktiviraju među sobom lepe i manje lepe odnose. Ova sedmica pred nama vrlo burna i intenzivna. U utorak će se ponoviti intenzivna konjukcija Jupitera i Plutona, dve daleke planete, koje zovemo Velika Konjukcija ( vrlo su blizu jedna druge) i pokrenuti dešavanja na ekonomskom i političkom planu. Ali ne bi ova konjukcija pala teško nama koji smo je već jednom preživeli i doživeli početkom aprila, da u četvrtak 2.7, Saturn ponovo ne ulazi u znak Jarca u svom  retrogradnom hodu.   Continue reading “POMRAČENJE MESECA ( 5.07 ) BUĐENJE DUHOVA PROŠLOSTI – SEĆANJE SE VRAĆA”

STRASTVENI PLES IZMEĐU LJUBAVI I MRŽNJE ( Mars u Ovnu 28.6.2020 – 6.1.2021)

Promene stižu. Naročito po pitanju naše unutrašnje energije, vitalne snage,  instinktivnih reakcija, muškog principa koji vlada našom voljom, snagom, silom koja nas vodi kroz avanturu zvanu život. Pogađate, Mars menja znak i to iz znaka Ribe ulazi u znak Ovna, 28.6.  Velika promena  iz vodenog, ženskog pasivnog znaka Riba u vatreni, borbeni i takmičarski znak Ovna generalno budi potentnost, hrabrost, snagu. Dakle, muškarci preuzimaju inicijativu. Možemo osetiti nalete energije, želju za borbom, za sportom, aktivnošću, ali i opasnostima na generalnom nivou. Continue reading “STRASTVENI PLES IZMEĐU LJUBAVI I MRŽNJE ( Mars u Ovnu 28.6.2020 – 6.1.2021)”

VREME ZA ZAGRLJAJ DUŠE ( 18.6 -12.7 – Merkur retrogradan)

 

Merkur je planeta koja vlada našim mislima, intelektualnim aktivnostima, trgovinom, saobraćajem. On vlada našim svesnim akcijama i svim svakodnevnim aktivnostima o kojima i ne razmišljamo puno. Plaćamo račune, idemo u prodavnicu, kupujemo i prodajemo, vozimo se gradskim prevozom da bi došli iz tačke A u tačku B.  On vlada i našim delom koji je važan za donošenje dnevnih odluka ali i bilo kakvih odluka u životu. On vlada našim racionalnim delom. Logikom. Merkur je brza planeta, najbliža Suncu, te možemo reći da je on u službi velikog Sunca ili našeg ega. Zato vlada svim akcijama koje nam služe da bi uradili nešto veće. Ako dobijamo novi  Continue reading “VREME ZA ZAGRLJAJ DUŠE ( 18.6 -12.7 – Merkur retrogradan)”

Neptun plete mrežu intriga ( Sunce kvadrat, Mars konjukcija Neptun) 11.6 do 14.6

 

Idu čudni dani. Na nebu će dve planete koje vole fokus i jasnoću u delovanju i mislima Mars i Sunce, biti pod neptunovskom mrežom intriga, nedefinisanosti i tajni, jer Neptun vladar svih mora i vodenog carstva, zna najviše od svih drugih Bogova da zaplete misli, zamuti um, da nas ošamuti, uspava, uljuljka, stavi ružičaste naočare samoobmane, lažnih  verovanja i nade koja nas uvlači u tamnu vodu opasnim virovima  ka dnu okeana, gde sunčeva svetlost ne može da dopre i da nas šamara talasima emocija u kojima se gušimo, davimo, tugujemo. Neptun je zadužen za zaljubljivanje. Uglavnom nesrećno. Continue reading “Neptun plete mrežu intriga ( Sunce kvadrat, Mars konjukcija Neptun) 11.6 do 14.6”

POMRAČENJE SUNCA I MESECA ( 5.6 -5.7 ) – VREME SPAJANJA SVETLOSTI

 

EKLIPSE  ili pomračenja Sunca i Meseca ( solarne i lunarne eklipse) su vrlo važni događaji na nebu, kojim se mora pokloniti pažnja pri tumačenju godišnjih horoskopa, karmičkih horoskopa i uopšte treba  obratiti pažnju na svaku od njih da li aktiviraju neku natalnu planetu, tačku ili neki aspekt iz natalne karte.  Znak i stepen na kojoj se odigrava eklipsa uvek u natalnoj karti padaju negde, te kuća, tj. oblast koja je povezana sa datom kućom će se i kod nas aktivirati na neki način, uglavnom narednih nekoliko meseci, a ponekad i do šest meseci nakon odigravanja eklipse, ukoliko je ona pala na neku važnu tačku našeg horoskopa. To znači da eklipse na nas imaju veliki značaj, da nose duboke promene koje ćemo osetiti  u narednim periodima ili ostaviti velike posledice na naš život. Možemo reći da one unapred predskazuju duboke transformacije i životno važne događaje, kao što su rođenja dece, venčanja, smrti, važne poslovne početke, ako govorimo o Solarnoj eklipsi, a duboke unutrašnje promene kroz  učenje važnih emotivnih lekcija kad je u pitanju Lunarna eklipsa. Ono što je važno znati da one najavljuju događaje koje mi ne možemo sprečiti. Continue reading “POMRAČENJE SUNCA I MESECA ( 5.6 -5.7 ) – VREME SPAJANJA SVETLOSTI”

Mesečevi čvorovi – nosači karmičkih priča ( 4.6.2020 – 29. stepen Blizanci/Strelac)

 

Šta su zapravo Mesečevi čvorovi i koju oni nose priču u našim natalnim kartama?

Mesečevi čvorovi su nematerijalne tačke ( dakle nisu vidljivi, konkretni objekti na nebu) i predstavljaju tačke u kojoj Mesec na putu oko Zemlje preseče ekliptiku ( ekliptika je prividna godišnja putanja Sunca). Prilikom prelaska na severnu stranu ekliptike tačku presecenja  zovemo Severni Mesečev čvor i prilikom prelaska na južnu stranu stranu stvara tačku koju zovemo Južni Mesečev čvor. Kako su sva tri nebeska tela  u stalnom kretanju, te se Mesec okreće, zajedno sa Zemljom oko Sunca, kreću se i Mesečevi čvorovi, pa za 18.6 godina obiđu celi zodijački krug, tj. za godinu dana, otprilike 20 stepeni. Severni ( uzlazni ) i Južni ( silazni) Mesečevi čvorovi  u karmičkoj astrologiji su Continue reading “Mesečevi čvorovi – nosači karmičkih priča ( 4.6.2020 – 29. stepen Blizanci/Strelac)”