TRANZIT MESECA

 TRANZIT MESECA – MESEC U BIKU (30.6 – 02.7)

Mesec je planeta koja je predstavnik našeg emotivnog bića, dakle pozicija Meseca upravlja našim podsvesnim delom. To znači da će znak, kuća i odnosi koje pravi Mesec u natalnoj karti, uticati na stvaranje emotivnog karaktera kao i emotivnu inteligenciju osobe. Uticaj Meseca je veliki i na fizički izgled osobe, pa znak u kome se Mesec nađe u natalnoj karti će dati svoje osobine telu i licu osobe. Mesec je zapravo najvažnija planeta u našoj natalnoj karti i umnogome diktira život i odluke koje se donose iz podsvesnog dela, jer najveći deo našeg života reagujemo iz našeg emotivnog bića, a život gledamo iz prizme obrazaca koje smo usvojili iz porodice i najranijeg detinjstva.

 Mesec će opisati  porodicu u kojoj smo odrasli. Pre svega majku, koja ima najvažniju ulogu u životu osobe, naročito prve četiri godine života, kada dete potpuno ovisi od sudbine majke. Mesec će opisati i domovinu, povezanost sa korenima, zemljom, i osećaj bliskosti i pripadnosti a samim tim dati osobi unutrašnji mir, sigurnost i stabilnost. Mesec vlada četvrtom kućom zodijaka, a to je kuća koja je u krugu najbliža zemlji. Ona se odnosi na našu bazu, najdublju i najintimniju vezu sa sobom. Sa našom dušom. Dakle  pozicija Meseca otkriva zapis o sećanjima naše duše, šta je to što nosimo iz prethodnih vremena, života, prošlosti naše genetike sa sobom, a što predstavlja naše unutrašnje biće.

Mesečev ciklus traje 28 dana. To znači da u svakom znaku u toku meseca bude po dva i po dana. Dakle, on jako brzo pređe iz znaka u znak na nebu, a to opet dovodi do toga da upravo zbog  brzine kretanja  on daje ličniji pečat svakome od nas. Mesec u toku jednog meseca ima četiri faze, te se svakog meseca dešava mlad Mesec u jednom znaku i pun Mesec u suprotnom znaku istog meseca. U toku godine se dešavaju barem dva puta pomračenja Meseca, koja veoma utiču na naše emotivno stanje ali i na naše telo i fizički izgled. Mesec u tranzitima će dati sliku atmosfere na globalnom nivou, između ljudi, u vezi posla i uopšte kakva je međuljudska saradnja. Nije isto kada idete na razgovor za posao kada je na nebu Mesec u Blizancima recimo i kada je Mesec u Škorpionu. Zato je uvek bitno pogledati tranzite za taj dan, naročito poziciju Meseca, koja će objasniti kakva je atmosfera na zemlji, tog dana. Tranzitni Mesec treba analizirati i kad idemo kod doktora, na neke hirurške intervencije, posete drugima koji su nam važni, poslovne sastanke itd.,  i ako možemo izabrati dan kada je Mesec lepo postavljen ( u znacima koji opisuju lepu atmosferu u vezi događaja na koji idemo ili želimo da nam uspe).

Zbog svega ovoga, za astrologe je vrlo bitna pozicija Meseca u natalnoj karti, jer pored znaka i podznaka, svako bi trebalo da zna i svoju poziciju Meseca, jer ove tri stavke stvaraju kompletnu sliku o nekome, naročito za Rakove, kojima vlada ova planeta, pa će upravo pozicija Meseca u natalnoj karti ovih ljudi dati jasnu sliku o njihovom karakteru i životu.

Način kako reagujemo na neke situacije, kako se ophodimo prema drugima, da li smo empatični, saosećajni, plašljivi, hrabri, tj. koja je dominantna emocija u našem životu, sve će to opisati Mesečeva pozicija u natalu. Zbog toga se Mesec i njegovo kretanje koriste u godišnjim prognozama i služe kao parametar dokle je stigao razvoj jedne osobe u vremenu ( progresivni Mesec).

Od danas Mesec u Biku. Ovo je odlična pozicija za Mesec, jer je to znak kojem se on raduje. Predstavlja ženski princip, koji je povezan sa materijom, hranom, rastom. Hedonistički znak koji je aktiviran tranzitom Meseca, tražiće od nas da više jedemo, uživamo, budemo lenji. Ipak, ovog puta dve planete, Mars i Uran, se već duže vreme nalaze u ovom znaku, a to znači da nećemo baš sve vreme ovih dana biti opušteni i srećni. Biće stresa, najviše po pitanju novca i finansija. Ne potežite važna pitanja u vezi novca – plate, banaka, kredita, ulaganja. Pustite da Mesec uđe u mentalni znak Blizanaca, od srede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *