MERKUR U LAVU (02.7-27.7)

MERKUR U LAVU ( 02.7 – 25.7 )

Merkurov ulazak u ovaj vatreni, letnji znak, otvara sezonu strasti, ljubavi i uživanja, jer leto kreće, a kreću i morske avanture, putovanja i sve lepo što ide sa letom i odmorima. Znak Lava se odnosi na našu srčanu čakru, a to znači da se u vremenu njegove vladavine pojačava srčanost, ljubav, iskrenost i želje da se predamo životu, volimo i živimo punim plućima. Zapravo, od početka dominacije ovog znaka na nebu, najbolje je baviti se upravo time, odmorom, uživanjem i emotivnim delom, jer za to i leto služi.

Merkur je predstavnik naše intelektualne strane. Ova planeta je uvek vrlo blizu Sunca, prati ga u stopu, te, kada se radi o analizi  intelekta iz natalne karte, ove dve planete će biti glavni izvor tih informacija, jer one predstavljaju svesni, analitički deo nas, tačnije govorimo a našem egu. Merkur od Sunca ne može više od jednog znaka da se udalji, pa se u natalnim kartama uglavnom nalaze u istom znaku. Naša logika, intelekt, analitičnost, učenje i  na kraju posao i zanimanje je na neki način povezano sa postavkom ove dve planete u natalu.

Merkur u znak Lava ulazi 2. jula i vrlo brzo će proći kroz njega, pa će 25. jula ući u znak kojim vlada, znak Device. Merkur u Lavu aktivira, kako na ličnom, tako i na globalnom nivou potrebu da se bude u centru pažnje, da se izrazi autentičnost i poštuje individualnost. Jasno definisanje granica posla, sve vrste organizacionih poslova, potreba za transparentnošću ponekad i preterana, može biti izražena, pa ako osoba radi u kolektivu te osobine moguda im i smetaju. Lav voli slavu, priznatost, pohvale, zahvalnost drugih prema onome  šta je uradio, pa i isticanje svoje važnosti i vrednosti. Ego je dosta izražen, pa neretko osobe sa ovakvom psotavkom Merkura biraju poslove u kojem njihovi talenti dolaze do izražaja, u kojem su oni u glavnoj  ulozi i zposao im zavisi od njihovog ega, a to mogu biti i svi privatni poslovi u pitanju, jer Lavovi ne vole da im neko drugi naređuje i govori šta treba da rade.  Ako posao zavisi samo od njih, onda jepred njima idealan period za razvijanje posla, reklamiranje, marketing i isticanje svojih kvaliteta. Lav je znak koji je velikodušan ali i u tome može da preteruje. Merkur u Lavu može zbog toga da osobi da jednu crtu hvalisavosti i egocentrizma,  te sa jedne strane da osoba ima želju da pomogne drugima, ali  sa druge da potencira i ističe da se to naglasi pa i da joj se zbog toga zahvaljuju drugi.

Tokom ovog jula, Merkur će prvi dan ulaska u Lava napraviti opoziciju, napet aspekt sa Plutonom, koji se trenutno nalazi na prvom  stepenu Vodolije. Prvi dani jula nisu dobri za donošenje nekih odluka, jer može da bude nekih povlačenja, nedoumica, neodlučnosti u poslu i odlukama u vezi istog. Odlični dani idu od 8.7 do 21. jula, kada će Merkur napravi lepe aspekte sa Jupiterom i osom čvorova, što govori o tome da su dobri dani za posao, ulaganja, novac, dobitke i generalno dobre odluke koje mogu da se donesu, brzo i lako i naravno u korist osobe.

Loš aspekt Merkura desiće se sa Uranom i to 21.7 i 22.7.  To mogu da budu nepovoljni dani za putovanja, te se ne preporučuje donošenje nikakvih važnih odluka, ishitrenih i brzih, jer mogu  biti nepovoljne i sa lošim ishodom za mnoge.

Dok Merkur prolazi kroz znak Lava, trebalo bi pratiti i tranzit Sunca, koji umnogome utiče na atmosferu i generalno daje sliku kako se oseća Merkur tokom ovog tranzita. O čemu razmišlja i na šta je usmeren, tačnije, na šta su usmerene naše misli i naš fokus pažnje. Sunce se nalazi u znaku Raka, pa su teme oko porodice, doma, a u poslovnom smislu oko privatnog posla, nekretnina itd u centru naše pažnje. Dosta emocija može dominirati odlukama koje iz analitičkog dela moramo doneti, pa nije baš neki idealan period za objektivno razmišljanje, bez upliva emocija i subjektivnih pogleda na situaciju. Ovi dani mogu biti odlični za prijateljska druženja, razgovor sa sestrom ili bratom, donošenje nekih porodičnih odluka, razrešenje dilema oko nasledstva, porodičnog posla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *